НАВІЩО П’ЯНОМУ ВОДІЮ БУЛА ПОТРІБНА ГРАНАТА?

Кількість переглядів 2651

07 лютого 2024 року у Великодолинському поліціанти зупинили автомобіль LEXUS за кермом якого знаходився Чесноков Олег Іванович, 1976 р.н., який перебував у стані алкогольного сп’яніння та під час складання протоколу викинув бойову гранату РГД-5 під автомобіль.

На місце були викликані слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехніки. Чесноков О. І. був затриманий. На нього складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а по факту виявлення гранати РГД-5 зареєстроване кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ.

09 лютого слідчий суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Бочаров О. І. розглянув клопотання про обрання міри запобіжного заходу на період слідства.

Під час засідання, слідчий повідомив, що окрім самої РГД-5, при проведенні обшуку за місцем мешкання Олега Чеснокова у будинку у СОГ «Волна» у с. Молодіжне Великодолинської територіальної громади, виявили ще

  • 260 набоїв різного калібру,
  • корпус ручної наступальної осколкової гранати із запалом,
  • 40 капсулів-детонаторів,
  • кілька мінних підривачів, електродетонаторів,
  • модернізованих спрощених підривників,
  • гранатометних пострілів,
  • порох
  • вогнепровідний шнур.

Прокурор просив суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів працездатних осіб (1 ПМПО – 3’028 грн).

Суд вислухавши доводи сторін, покази самого підозрюваного та його дружини, врахувавши заслуги підозрюваного перед державою під час виконання бойових завдань на війні росії з Україною (нагороджений «Сталевим хрестом» та «Золотим хрестом») та його щире каяття Чеснокова О. І., застосував до нього запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Триває слідство. Увесь арсенал, який вилучений під час обшуку у підозрюваного скеровано на експертизу. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

Поліція нагадує, що відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

11 thoughts on “НАВІЩО П’ЯНОМУ ВОДІЮ БУЛА ПОТРІБНА ГРАНАТА?

  1. Він же військовий але має справу з наркотиками і це всі знають .Також справа в судді з викрадення автомобілю . Він думає що він військовий та йому все можна, завтра підірве когось тоді може закриють. Як таких земля носе. Через таких як він лиш неповага до військових. Лише медалі самі собі вішають та кричать я воював , але далі Чорноморська не бачили нічого ! Фу

  2. Постає питання навіщо воно йому? Що він збирався зробити ? Куди і проти кого використовувати цю зброю він збирався? Хотів продати? Якщо так то добавьте ще одну статью йому. Запобіжний захід чому такий??? Яка може бути домівка після всього вилученого. Який він герой видно з його дій. Накрав зброї і став героєм. Нагороджений він. І що це йому дає право мати такий арсенал зброї ? Ті хто йому давали домашній арешт не подумали, а якщо ця його зброя була би використані проти них самих? Дайте хто небудь відповідь хоть на одне моє запитання я буде вам дуже вдячна.

    1. А ще раша-параша написана з маленької літери, це ж так важливо для розуміння суті матеріалу.

  3. Очень жалко тех людей которие участвовали в боевих действиях у них уже психическое здоровье нарушено и думаю поєтому они делают страние поступки

  4. Нормальный человек просто выпил я прахадил мимо и видел этот движ,гранату он хотел выкинуть чтобы не было в машине а менты увидели если он хотел взорвать то у него получится он реально подрывник но что бухой за рулём это жесть он думал что с краю в доль железной дороги проедит атут стояначка вот теперь штраф

    1. Эта ваапще запутанная история может он и невчом невинават. Нада нужна его атпустить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.