СУДДЮ ІЛЛІЧІВСЬКОГО МІСЬКОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРИТЯГНУТО ДО ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Кількість переглядів 506

19 червня 2024 року Рішенням по справі № 1877/3дп/15-24 суддю Іллічівського міського суду Одеської області ТЮМІНА Юрія Олександровича притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді суворої догани – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Нагадаю, що 16 лютого 2024 року суддя Іллічівського міського суду Одеської області Юрій ТЮМІН звільнив з-під варти мешканця міста Чорноморськ Олександра Шлапака, який здійснив озброєний грабіж у результаті якого чоловік отримав чотири кульових поранення.

Мотивував своє рішення суддя ТЮМІН Ю. О. кількома обставинами:

  • секретар судового засідання СКУЛЬНІЧЕНКО К. Г. відмовився брати участь у судовому засіданні через стан підозрюваного.
  • секретар судового засідання ЛЕВИЦЬКА А. В. відмовилась продовжувати брати участь у судовому засіданні після завершення робочого часу.
  • керівник апарату суду РОЖКОВАН К. М. не прийняв виклик від судді, який мав намір повідомити про їй про дисципліну секретарів.

Як виявилось згодом, за результатами службового розслідування та на зборах суддів Іллічівського міського суду Одеської області встановлено, що в діях секретарів судового засідання ЛЕВИЦЬКОЇ А.В. та Скульниченко К.Г. відсутні порушення. Звернуто увагу судді ТЮМІНА Ю.О. на необхідність покращення комунікації з працівниками суду, зміни підходу в організації судового процесу та дотримання Кодексу суддівської етики. Питання процесуального аспекту розгляду клопотання знаходиться у компетенції апеляційної інстанції.

05 березня 2024 року до Вищої Ради правосуддя надійшла дисциплінарна скарга з Чорноморської окружної прокуратури Одеської області за підписом керівника ЦАРЕЛУНГИ К. П. на дії судді Іллічівського міського суду Одеської області ТЮМІНА Ю.О. під час розгляду клопотання 16.02.2024 року по справі справа № 501/573/24.

Рішення Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя може бути оскаржене до Вищої ради правосуддя в порядку і строки, що встановлені статтею 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

ЗАСІДАННЯ III ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ПАЛАТИ ВРП З РОЗГЛЯДУ СКАРГИ ПРОКУРАТУРИ НА ДІЇ СУДДІ ТЮМІНА Ю.О.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “СУДДЮ ІЛЛІЧІВСЬКОГО МІСЬКОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРИТЯГНУТО ДО ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

  1. круто натянули тюмяшку, да, варшанидзенко? сдай его в сбу. и рядом с емельяновым-косых посади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.