«БУНТ» АПАРАТУ СУДУ У МІСТІ ЧОРНОМОРСЬК ПРИЗВІВ ДО ЗВІЛЬНЕННЯ ПІДОЗРЮВАНОГО В ОЗБРОЄНОМУ ГРАБЕЖІ

Кількість переглядів 8973

16 лютого 2024 року суддя Іллічівського міського суду Одеської області Юрій Тюмін звільнив з-під варти мешканця міста Чорноморськ Олександра Шлапака, який здійснив озброєний грабіж у результаті якого чоловік отримав чотири кульових поранення.

Як, повідомив директор КУ «Муніципальна варта» Петро Канар’ян, 14 лютого, під час патрулювання міста Чорноморськ, був помічений поранений чоловік біля магазину «COMFY».

Під час надання домедичної допомоги, потерпілий розповів про вчинений проти нього озброєний напад в результаті якого у нього викрадена сумку з грошима.

Завдяки системі відеоспостереження «БЕЗПЕЧНЕ МІСТО» було встановлено траєкторію втечі зловмисника, якого згодом виявили на мопеді та почали переслідувати. Під час переслідування він виявив непокору, однак не впорався з керуванням та впав на швидкості, після чого він був затриманий поліціантами.

Затриманим виявився житель міста Чорноморськ – Шлапак Олександр Григорович, 1977 року народження, який мешкає у кв. № 49 будинку № 9 по вул. Віталія Шума.

Під час затримання у багажному відділенні мопеду Шлапака О. Г. виявили пістолет «ПМ» з чотирма патронами та викрадений рюкзак потерпілого з грошима. При собі Олександр мав радіостанцію з фурнітурою.

По факту озброєного грабежу 14.02.2024 року відділом поліції № 1 (м. Чорноморськ) Одеського РУП № 2 зареєстроване кримінальне провадження за № 1202416216000159. Слідчим підготовлено клопотання, погоджене з прокурором Чорноморської окружної прокуратури, про обрання міри запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою на період досудового слідства.

Клопотання надійшло до Іллічівського міського суду Одеської області 16 лютого та поступило на розгляд до суді Тюміна Юрія Олександровича. Номер справи у суді 501/573/24 (провадження 1-кс/501/142/24).

Розгляд клопотання розпочався, як невідкладне, що призвело до зупинення розгляду іншої справи. Проте, суддя Тюмін Ю. О. так і не розглянув клопотання та звільнив підозрюваного Олександра Шлапака з-під варти, мотивуючи своє рішення кількома обставинами:

  • секретар судового засідання Скульніченко К. Г. відмовився брати участь у судовому засіданні через стан підозрюваного.
  • секретар судового засідання Левицька А. В. відмовилась продовжувати брати участь у судовому засіданні після завершення робочого часу.
  • керівник апарату суду Рожкован К. М. не прийняв виклик від судді, який мав намір повідомити про їй про дисципліну секретарів.

Ось такий маленькій «бунт» апарату суду призвів до звільнення з-під варти доволі небезпечної особи – Олександра Шлапака.

Судячи з ухвали суду, Шлапаку О. Г. необхідно провести судове-медичне обстеження його травм, які він отримав під час падіння з мопеду, з керуванням якого він не впорався, намагаючись втекти від переслідування.

19 лютого о 09 години ранку Олександр Шлапак зобов’язаний з’явитись до суду для продовження розгляду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Чи з’явиться він? Побачимо. Хочу лише зазначити, що Іллічівським міським судом Одеської області з 30 вересня 2022 року вже розглядається інший обвинувальний акт відносно Шлапака О. Г. і розглядається він тим самим суддею Тюміним Ю. О.

У тій справі Шлапака О. Г. обвинувачують (кримінальне провадження № №12022163160000113 від 06.07.2022 року, судова справа № 501/2741/22) в умисному нанесені тілесних ушкоджень Негрішному Андрію Володимировичу. У справі наразі триває перерва, адже призначена повторна судова-медична експертиза у зв’язку з погіршенням стану потерпілого.

Але, судячи з Єдиного державного реєстру судових рішень, як мінімум один раз Шлапак О. Г. без поважної причини на судове засідання не прибув за що суддя Тюмін Ю. О. на нього наклав штраф у сумі 1’342 грн.

Чекаю на розв’язання цієї цікавої історії з «бунтом» працівників апарату, яка відбувається в стінах Іллічівського міського суду.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
5
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
22
Surprise
Surprise
3

7 thoughts on “«БУНТ» АПАРАТУ СУДУ У МІСТІ ЧОРНОМОРСЬК ПРИЗВІВ ДО ЗВІЛЬНЕННЯ ПІДОЗРЮВАНОГО В ОЗБРОЄНОМУ ГРАБЕЖІ

  1. Це взагалі просто розрив голови. Як таке може бути?! Не пам’ятаю, щоб у моєму місті щось подібне було. Це ж явно саботаж. У бандюка походу якась серйозна криша серед місцевої влади або правоохоронних органів. Ще й хочуть крайніми мунварту зробить…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.