ДОКЕРУВАЛИСЬ: КП «ВОДОПОСТАЧ» ОШТРАФОВАНО НА 1,2 МЛН ГРН

Кількість переглядів 2261

КП «ЧОРНОМОРСЬКВОДОКАНАЛ» наклало штраф на КП «ВОДОПОСТАЧ» у сумі 1 млн 200 тис грн за перевищення норм забруднення у стічних водах.

Екологічна інспекція перевірила КП «ЧОРНОМОРСЬКВОДОКАНАЛ», за результатами якої на підприємство накладений великий штраф. У свою чергу КП «ЧОРНОМОРСЬКВОДОКАНАЛ» створила службу приймання стічних та розробили норми стічних вод. Як наслідок, був зроблений відбір проб наших стічних вод, встановили перевищення – виставили штраф КП «Водопостач»  1,2 млн грн.

Наразі питання сплати штрафу на стадії перемовин з метою реструктуризації боргу.

20 вересня 2024 року на пленарному засіданні XLVII сесії Овідіопольської селищної ради депутат Наталія ЧЕГОДАР озвучила цю проблему перед депутатами та запитала, який вихід селищний голова Лідія САВАЛЬЄВА бачить з цієї ситуації.

САВЕЛЬЄВА Л. І. сподівається на співпрацю з підприємцями. Лідія Іванівна чомусь впевнена, що підприємці покладуть на себе частину цього штрафу.

Депутат ЧЕГОДАР Н. А. повідомила, що це безглуздя сподіватись на підприємців, які у важкий час взагалі працюють та утримують офіційно оформлених працівників. Наталія Анатолія впевнена, що треба негайно розробити проєкт локальних очисних споруд та проводити роботи із залучення грантових грошей Європейського союзу, які з задоволенням виділяють кошти на екологичні проєкти.

У якості прикладу, Наталія ЧЕГОДАР запропонувала Лідії САВЕЛЬЄВОЇ ознайомитись з роботою Доброславського селищного голови Людмила ПРОКОПЕЧКО, яка залучила до бюджету громади понад 200 млн грантових коштів, що дозволяє громаді постійно розвиватись. З деталями можна ознайомитись у матеріалі редакції ОСТРОВ:

ДУЖЕ НЕ ХОТІЛОСЯ БИ, ЩОБ ВІЙНА СТАЛА ПРИКРИТТЯМ ДІЙ, СПРЯМОВАНИХ НЕ НА КОРИСТЬ ГРОМАДАМ

Після сесії, журналісти «АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ» побували у директора КП «ВОДОПОСТАЧ» Андрія МЕЛЕШКО, який підтвердив існування боргу та підтримав розробку проєкту локальних очисних споруд.

Голова фракції «ЗА МАЙБУТНЄ» ЧЕГОДАР Н. А. попередила селищного голову, що якщо у проєкті бюджету на 2025 рік не будуть враховані всі її пропозиції з багатьох питань, її фракція такий бюджет підтримувати не буде.

Нагадую, що редакція «АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ» давно попереджала про кризовий стан на КП «ВОДОПОСТАЧ» зокрема та в Овідіопольський селищний раді загалом.

САВЕЛЬЄВА Л. І. після наших матеріалів подавала до суду, намагаючись виправдатись… На суд вона так і не прийшла… Я подумав, що щось зрозуміла… Виходить що «НІ».

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

44 thoughts on “ДОКЕРУВАЛИСЬ: КП «ВОДОПОСТАЧ» ОШТРАФОВАНО НА 1,2 МЛН ГРН

  1. Пролунало про допомогу ЗСУ… Дозвольте запитати:
    1. Скільки ця допомога склала в гривнях взагалі.
    2. Скільки вона склала у відсотках в рамках селищного бюджету.
    3. Яким підрозділам чи фондам вона надійшла.
    4. Хочеться розуміти, це допомога, чи мільярд дерев Зеленського …
    5. Зрозуміло, що голова сел. ради ніколи не скаже, може хтось знає?

  2. ти курво російске хочеш знати скільки кому куди яким підрозділам а ХУ. тобі на плечі. люди потерпіть ще трохи в жовтні закінчаться бойові діїї . ми перемагаємо росіян. залишиться ще перемогти дипломатично.

  3. Яка нахрен дорогокоштуюча каналізація???
    10 глибоких ям біля АТБ задовбують громадян громади, кожного дня !!!!!!!
    А ЦЕ, КОПІЄЧНЕ ПИТАННЯ ДЛЯ ГРОМАДИ……. (то про яку каналізацію, може йти мова???)

    Не смішіть ЛЮДЕЙ……..

    1. напроти пошти ода глибочезна яма !
      На середині дороги !
      коштів – нема !
      але – Ліля Іванівна просто не знає про цю проблему !
      тому нічого не робить !
      а так вона Хароша !
      то просто депутати ‘плохі’
      😄😄😄

  4. 1.2 ляма заберіть у літвінчука і буде вам на штраф бо він теж ходить в ту трубу що виливається у море.

    1. Этот милешко не директор а лох какой-то, пусть со своего кармана и выплачивает долг петух небритый

    1. Наталія Анатоліївна , та пишіть вже своє справжнє імʼя)
      Хто ж не похвалить себе як не ти сам 😂

  5. Чегодарша воровка!!
    И все ее подпердыши ворюга и коррупционеры!!
    Рябоконь чей ставленник?
    Юра Никитинский большедолинский ворюга детских денег. Они там все с одного теста и друг другу руки моют.

  6. Надо пончика Савельеву отправить в колбасный цех Овидиополя, накрутить из нее колбасы а готовую продукцию продать в Калаглию и Черноморск, с вырученых денег можно будет покрыть этот шокирующий долг

    1. Нам в Калаглію допомога не приходить і каналізації в селі не має. В нас води толком не має. Тому готову продукцію залиште собі

  7. Змінили керівництво КП Водопостач і нічого не змінилося. Які покращення? Щось все йде в якусь прірву.
    В КП з’явилося більше керівництва і ніякого толку.
    Голова знає як підбирати керівників лише для себе

    1. А ви встали проти того свавілля яке вчинили Паршенко та Шибаєв ?
      Коли Паршенко поставив магніт на головний лічильник у Калаглії
      в Інфокс-водоканал коли це викрили виставили рахунки на Калаглійське КП та пеню …
      Шибаєв самостійно надрукував та за всіх підписався у документах та незаконно створив нове КП у якого за два -три місяці знов виявились борги.
      А води у Калаглії як не було так і нема !
      а Живилко (по сумісництву ще й зять Шибаєва (ну так співпало)) і зараз досі по тиху продає людям воду при тому що він ще не вніс в казну штраф 2 мільйони за попередню незаконну торгівлю водою та незаконний видобуток води !
      Доречі, думаю Л І в курсі…

  8. Що ця чегодар несе? “Чим миє посуд господиня і що вона зливає в каналізацію” миє тим що одержало відповідні дозволи на використання на території України!!! Чому так захищає підприємства? Адже всім відомо що саме підприємства часто нехтують правилами та зливають в нечистоти заборонені хімікати і так далі,які перевищують дозволені показники,чи можна подумати що на цих підприємствах встановлено сучасні фільтри)))) , і говорити про те що менше 10% забруднюють підприємства це як стяти в очі і говорити що божий дождь, можливо вона 10% отримує з тих підприємств???

    1. А Ви точно впевнені , що ота контрабасна хімія на базарі та я ”Уюті” на якій жодної української літери нема, є саме те, що дозволено у Україні (без дозволу бо ніхто не питав).

    2. Мова йде Дідик чи Мелешко.Дідик все вирішував.Ніколи ніяких штрафів не було.За весь час не чули.Якщо бажаете Мелешка ,то будуйте все ,як в Європі і забудьте про власне збагачення.

      1. Открою вам секрет – штрафы начались при Дядике!!! 400 тыс при нем влупили!!! Просто об этом никто не знал!!! Ничего Дядик не решил!!! Кто этого взяточника и вора будет слушать???

  9. Наталія Анатоліївна ніби вірно все говорить. Але є одне маленьке але… ця проблема виникла не тут і не зараз, а вона при владі вже дуже довго. Чому це питання піднімає тільки зараз? А про Лідію Іванівну і так все зрозуміло… в неї як не ковід то війна, як не війна – то ще щось намалюється…

    1. А хто Вам сказав, що Наталія Анатоліївна, піднімає перший раз це питання? Якби люди, хотіли краще жити, а не переходили на особисту неприязнь, то не вибрали би таку селищну голову!!! Та правда і вибирали її , проплачені і закуплені нею ж, ” друзі”.. була би Чегодар ці роки у владі, зробила би набагато більше для селища, так як робила це в свій час, для сіл району, і Одеської області. Будьте чесні, згадайте..

      1. Згадую Валентина. Школу не добудувала. Землі продавала. За її каденції очисні побудовані також не були. Може досить тягнути минуле в теперішнє? Може їй вже пора на пенсію? Вона як та Юлька, говорить багато, а тольку від того базікання? Тишком нишком як мутила так і мутить.

  10. Які локальні очисні споруди? Треба будувати комплекс очисник споруд з перспективою на подальше зростання обсягів нечистот
    На підприємстві працюють фахівці які можуть зробити та надати план розвитку підприємства а саме звернуть увагу на послуги з водовідведення.
    Треба не підтримувати ініціативу депутата Н.А Чегодар а робити так щоб депутати підтримали вашу ініціативу

  11. Чегодар наївна як дитя! Вона хоче щоб хапуги знали що означає слово ” грант” , ” нові технології” 😂. Корупціонери знають лише як доїти бізнес, який ледь дихає!

  12. Савельєва 9 років головує і 10 років була замом ! І ось результат її діяльності вже дуже добре видно ! Все , що має громада у вигляді водопроводів ,канал.мереж ,насосних станці і т.д -все вбито до ручки ! Селище чекає екологічне лихо . Підбір кадрів нашої голови завжди ставився по принципу ,щоб керівник був дурніший голови і завжди заглядав до рота голові ,низько кланявся і цілував одне місце трохи нижче де колись була талія ! Савельєва досиджуе свій термін і з великими почестями в зв*язку з інвалідністю піде на пенсію ! А вся громада як ті придурки будуть героїчно відновлювать інфраструктуру (бо як жити без водопроводів , каналізації іт.д., )

  13. баба чегодарь все своє життя при владі в Овідіо. спросіть де ставок . що це за куча ржавого заліззя перед Овідієм. іт.д. сидять дві старі шкапи(с права завжди вишневська).

  14. Випадково в маршруткі їдучи на роботу почув розмову двох жіночок . Стаття Варшанідзе викликала неабиякий резонанс в селищі .І дійсно , що зробила Савельєва для селища за 9 років свого правління ?! Дамав думав , так нічого і не згадав . Одні тільки скандали за зарплати тат премії голові ! Все , що є в селищі , це зроблено отіми старими шкапами ……. Савельєва повний ноль як керівник , на утриманні громади !!!!!!

    1. відповім тобі так: старі шкапи керували районом це твоя правда але правда і втому що савелівска громада зараз в воєнний час все що було на весь район зараз на плечах нашої громади. всі садочки .школи бібліотеки музичні школи і т.д.

  15. Очень мутный вопрос.Предпринимателей в этом до 6-10 процентов.Население 90 процентов.Все стрирают порошкамию .То есть химией ..По количеству потребляемой воды распределить на все население.И много лет назад так было .Постоянно .И что тоже были штрафы ? Когда приезжают люди для взятия анализов ,то должны их встречать ,как самых дорогих гостей с банкетами и застольями.И подарками В таком количестве ,Которым они будут довольны.
    И чтобы таких штрафов не было.А деньги ,которые постоянно будут идти на штрафы ,расходовать на проэкты канализаций ,очистные и прочее. Так будет по умному.. Мылешку встречать гостей так ,как будто ему лично этот штраф надо платить…Обзвонил бы всех и сказал ; ,,Кому что везти … ,, ..Предприниматели работают в период войны .Работают по три дня .По 6-8 час.Они действительно еле жывы Обороты упали на 5\6..Работников нет .Кто воюет .Кто уехал .Работают сами своими семьями .Наем очень дорогой .Цена работы европейская. Специалистов и профи нет ..Энергоносители увеличиваются постоянно.Сейчас 10.Все очень дорого.Сейчас подняли военный сбор.А это еще тыс 200 в год.И что бы предприниматели там себе не строили их воды всего 8 процентов. А 90 проц это население. ?А кто очистит их воду ? От стиральных порошков .Или строить очестные ,как говорит пани Чегодарь или постоянно договариваться ,чтобы уходить от штрафов.Другого выхода нет.

  16. Сейчас поговаривают .что эта фирма по нечистотам перешла в частные руки.Поэтому или они заберут деньги всего района -вы хоть сливайте туда чистейшую воду.Или находите людей . которые могут и знают куда надо ехать,и с кем решать.Любой вопрос можна развернуть в обратную сторону.Надо только знать к кому обратится. И сколько это будет стоять.Или напрямую или в обход.

  17. Месть Дядика Савельевой.
    Сейчас Дядик работает в Черноморске вот он и мситит за то что Савельева его уволила. Он ей так жопу заносил,крал для нее и делилися. А она своего Андрюшу засунула. Верните Дядика и все штрафы отменят!!!

      1. Если по чесному .то кто деньги получает с машин за нечистоты ,тот или штаф платит или договаривается об его отмене.

  18. Так вот в чем дело.Тогда голосуйте и возвращайте.Это самое легкое для громады решение.

  19. Раньше все сбрасывались и анализы были в норме.Пани Чегодарь.Вы были в высоких кругах.Знаете силовиков,судей и прокуроров.Это дело сильных мира сего.Это просто наезд.Который надо уладить.

  20. Пани Чегодарь.Эта арифметика для Вас.
    Один колбасный цех при работе в 3 дня расходует воды 200 куб в месяц.Умножаем на 12 месяцев.2400
    делим на 10 куб большая машина по цене 2 тис грн.Выходит 480 тис грн один колбасный цех при нагрузке в 50 проц. тратит на выкачку нечистот.Для предпринимателей это очень много.А для машинок и кто за ними это очень выгодно.Сами понимаете почему.Это золотое руно.Поэтому нет никакого интереса ни в очистных ни в канализации настоящей.Предпринимателям намного выгодней чтобы была городская канализация и они бы платили по тарифу во много крат меньшему.

  21. Якщо ми всі йдемо в Європу ,то потрібно, як каже пані Чегодарь наводити порядок.І нарешті запланувати в бюджет району кошти на очисні і сучасну каналізацію. І збудувати все це. А то кошти підприємців тільки проїдаються. А для них нічого не робиться .Тільки збільшуються податки .Комунхоз завжди був місцем збагачення. Сучасне Золоте Руно .І за місце директора збиткового з першого погляду підприємства ,яка іде бійня.

  22. За Дідика чи Мелешка ? Як вирішать депутати громади.? Як що ви за молодого Мелешка і за європейські порядки то Вам потрібно підтримати пані Чегодар. І всім підтянути ремінці і зменшити всім заробітні плати на суму потрібну для вдосконалення життя селища. І це буде дуже справедливо .Вчителі у нас не бідствують ,у всіх є приработок. Лікарі теж .100 тисяч поділіть на 5-10 . Ви їх і палкою не виженете. Вони будуть працювати навіть безкоштовно. Настав час подумати про людей .У нас на Україні всі жіночки пишні пані .Ніхто не голодує.
    Правда ж ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.