ОВІДІОПОЛЬ: ХТОСЬ «ВИЯВИВ БАЖАННЯ» МАТИ ВУЛИЦЮ ДЕРИБАСІВСЬКУ?

Кількість переглядів 295

Електронною поштою на адресу Овідіопольської селищної ради надійшло звернення про надання назв двом вулицям селища Овідіополь: Дерибасівська та Рішельєвська.

Голова комісії з питань найменування (перейменування) вулиць та інших назв, які містять російське походження, демонтажу, часткового демонтажу комуністичних символів, розміщених на пам’ятниках історії та культури Овідіопольської територіальної громади НОВІКОВА Світлана Григорівна, попри відсутності електронного підпису на зверненні, 03 жовтня 2024 року винесла це питання на обговорення.

У зверненні вказувались дані особи: Данило БІЛОШИЦЬКИЙ, який нібито мешкає за адресою: Овідіополь, вул. Т. Шевченка, 97. Умовний «Данило» пропонував перейменувати:

  1. вулицю Малиновського на вулицю Дерибасівська;
  2. провулок Ковпака на провулок Рішельє, або Рішельєвський.

У зверненні вказувалось, що це видатні історичні діячі, що розбудували Одесу. До чого тут Овідіополь у зверненні не вказувалось. Комісія одноголосно відмовила у задоволенні такого звернення.

До речі, на мою думку, вулиця Малиновського та провулок Ковпака все ж таки заслуговують на перейменування, але явно не на ці назви.

Вже після засідання я перевірив дані заявника: телефонний номер +380-66-374-7490 не активний, за адресою, яка вказана у зверненні знаходиться Центр позашкільної освіти Овідіопольської селищної ради.

Будемо вважати, що хтось так вирішив пожартувати, а апарат селищної ради повівся на цей жарт.

Також на засіданні комісії були розглянути звернення з питань перейменування вулиць на честь загиблих воїнів Овідіопольської громади. Одноголосним рішенням комісії таки питання вирішено перенести на розгляд комісії після закінчення воєнного стану в Україні.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬ: ХТОСЬ «ВИЯВИВ БАЖАННЯ» МАТИ ВУЛИЦЮ ДЕРИБАСІВСЬКУ?

  1. Російська імператриця Катерина II своїм указом 1795 року перейменувала місто Хаджидере в Овідіополь. Чому досі не підняли питання щодо перейменування міста, чому ОПЗЖ досі у депутатах селищної ради. Селище треба перейменувати в Хаджидере! Романе візьміть на контроль та зробіть щось що виявить до вас повагу. Провести публічні обговорення з населення та провести голосування!

    1. ПУБЛІЙ ОВІДІЙ НАЗОН останній з поетів «золотої доби» римської літератури, твори якого мали суттєвий вплив на пізнішу європейську середньовічну літературу та по наш час. Рим не є ворогом України, а назва ОВІДІЙ не підпадає під декомунізацію.
      Отож, немає ніякого сенсу перейменовувати ОВІДІОПОЛЬ.

    2. Немає такого указу повії Катерини. Не вводь в оману мешканців славетного Овідіополя!

  2. Хороше рішення під час віцни нічого не міняти. Невже це зараз головне?! Люди спати ночами не можуть, а по які вулиці з якою назвою після тої ночі їм іти байдуже . Скоріше хтось пожартував.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.