?ГЕНПЛАНОВСЬКІЙ ЛОХОТРОН? ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Кількість переглядів 784

Більше 7 років посадові особи Овідіопольської селищної ради крутять “ГЕНПЛАНОВСЬКІЙ ЛОХОТРОН” за бюджетні гроші. І через 87 місяців з моменту прийняття першого рішення про розробку генерального плану селища Овідіополь, людина з двома повними вищими освітами – Савельєва Лідія Іванівна все ще “вивчає цінові пропозиції від розробників по виконанню проектних робіт по розробці генерального плану та плану зонування території смт Овідіополь“.

Звичайно ж можна сказати, що Лідія Іванівна стала головою тільки в листопаді 2015 року, а до цього в кріслі голови сиділа Валентина Михайлівна Гоменюк. Але не варто забувати, що в той період Савельєва Л.І. була її заступником і несе таку ж відповідальність за всю цю бездіяльність.

І на мою думку, ця бездіяльність злочинна. Адже за цей час було укладено ТРИ договори з двома юридичними особами і за всіма договорами були проведені оплати. ТОВ «Архікон» за першими двома договорами отримало біля 180 тис.грн., що за курсом на той час складає більше 22 тисяч доларів. Скільки отримано за третьою угоду ще з’ясуємо.

Стислий опис цього ?ГЕНПЛАНІВСЬКОГО ЛОХОТРОНУ?:

  1. 28 січня 2011 року на сесії приймається рішення про розробку генерального плану селища на період до 2035 року.
  2. Через 9 місяців після прийняття рішення, а саме 20 жовтня 2011 року був підписаний договір з ТОВ «Архікон» на виготовлення проектних робіт по розробці генплану.
  3. Ще через 2 роки і 1 місяць, а саме 22 листопада 2013 року, тобто через 2 роки і 10 місяців після прийняття початкового рішення, в зв’язку з розширення меж проектної території приймається нове рішення про внесення змін до попереднього рішення від 28 січня 2011 року.

І тільки зараз починаються, хоч якісь роботи, а саме:

  1. Ще через 1 рік і 7 місяців, а саме в червні 2015 року, тобто через 4 роки і 5 місяців після прийняття початкового рішення, ТОВ «Архікон» проведено аеро-зйомочні і топографо-геодезичні роботи!!!

Але тут виявляється, що треба укласти новий договір !!! Мабуть щось змінилося в законодавстві, або ще якась причина, якої поки назвати не можу.

  1. Ще через 6 місяців, а саме 11 грудня 2015 року, або через 4 роки і 11 місяців після прийняття початкового рішення, в зв’язку з необхідністю доповнення плану зонування в розробці генплану прийнято ще одне нове рішення, яким внесені відповідні зміни до початкового рішення.
  2. Ще через 3 місяці, а саме 01 березня 2016 року, або через більш ніж 5 років після прийняття початкового рішення, підписаний новий договір з ТОВ «Архікон» вже не тільки на виготовлення проектних робіт по розробці генплану, але ще і плану зонування.
  3. Ще через майже 3 місяці, а саме 31 травня 2016 року, або через майже 5,5 років, депутати запідозрили щось недобре і на сесії приймається рішення про створення тимчасової комісії по проведенню перевірки використання бюджетних грошей при виготовленні генплану.
  4. 22 серпня 2016 року, або через 5 років і 7 місяців з моменту прийняття початкового рішення, комісія видає свій звіт, яким не знаходить нічого ДИВНОГО і рекомендує розірвати договір з ТОВ «Архікон», а в двотижневий термін підготувати пакет документів на проведення конкурсу на укладення договору з виготовлення проектних робіт по розробці генплану і плану зонування.

Ось, що не покарати когось, не вказати на порушення, а просто РОЗІРВАТИ ДОГОВІР. Витрачені гроші, «вбитий час», всі проведені роботи «коту під хвіст», адже всі зйомки та інше вже треба переробляти, а депутатська комісія – ПРОСТО РОЗІРВАТИ ДОГОВІР.

Я вже писав про це, ще в 2016 році:

  1. І ще через 4 місяці, а саме 16 грудня 2016 року, або через майже 6 років з моменту прийняття початкового рішення, підписується новий договір з держпідприємством «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування» по виготовленню проектних робіт по розробці генплану і плану зонування.

З того часу пройшло вже 1 рік і 4 місяця, а з моменту прийняття початкового рішення пройшло 7 років і 3 місяця і ми раптом дізнались, що знову нічого не робиться і знову, на цей раз вже третій догорів закінчився.

Все, що встигли виконати по останньому договору, це:

  • Аерофотографування селища Овідіополь
  • Роботи з картування сільській місцевості Овідіполю
  • Топографічна зйомка інженерних мереж Овідіополяю.

Може це і не мало, але генерального плану, як не було, так і немає!!!

І нашою селищною головою, або Іванієм Є.Г. (він виконавець відповіді-звіту) «вивчаються цінові пропозиції проектних робіт від розробників щодо виконання проектних робіт по розробленню генерального плану та плану зонування території смт Овідіополь».

Впевнений, коли знайдуть ?відповідну цінову пропозицію?, і аерофотографування селища, і роботи з картування сільській місцевості, і топографічна зйомка інженерних мереж селища, все це вже застаріє…

І чергова комісія у своєму звіті напише нам про необхідність ?у двотижневий термін підготувати пакет документів на проведення конкурсу на укладення договору з виготовлення проектних робіт по розробці генплану і плану зонування?… І знову наддадуть гроші, і знову ?засукавши рукава? візьмуться за справу, роблячи короткі перерви на толоку.

Або вони тупі, або нас за таких тримають, що швидше за все…

?Без лоха и жизнь плоха?, так люблять повторювати різного роду кримінальні елементи, а лохи ми, раз ковтаємо весь цей ?ГЕНПЛАНІВСЬКІЙ ЛОХОТРОН?.

Проте, як красиво вони білили дерева на толоці…

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “?ГЕНПЛАНОВСЬКІЙ ЛОХОТРОН? ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

  1. ТА НЄ !!!!!

    Якщо, як я розумію , вирішити питання з генпланом, то буде чітко зрозуміло, де яка земля, де які ділянки і люди зможуть подати заявки на ці ділянки ?????

    То ви що з глузду з’їхали ?????
    А як же тоді ‘МУТИТИ’ ???
    А що, тоді стане не в моді бути членом земельної комісії ?????
    А як же голова земля.комісії ??? Залишиться без (%%%©©©®™™™?[)????
    Та ви що ????

    Та який там генплан
    чи не так – Лідія Іванівна ?????

Comments are closed.