НІХТО НЕ ХОЧЕ КАРАТИ «пАпЄрЄднІкІв». ПРОДОВЖУЄМО РОЗСЛІДУВАННЯ ПРО ШКІЛЬНІ МЕБЛІ

Кількість переглядів 578

08 квітня 2019 року АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ, громадська організація «НЕЗЛАМНА ПОЗИЦІЯ» з батьками учнів перших класів Овідіопольського району побували у в.о. голови Овідіопольської РДА Ігоря Ільченко стосовно висновків службового розслідування. Наша зустріч тривала 30 хвилин і єдине, що стало зрозуміло: нас знову натягнули на гроші, а нашим дитям доведеться сидіти за партами, які не відповідають державним санітарним нормам.

При вивчені документів по тендеру складається враження, що його проводили не компетентні особи:

  1. В тендері була прописана ростова група 4–6 (ріст 145 – 175 см), що не відповідає фактичному зросту учнів 1-4 класів: перший клас: 115-125 см, а четвертий максимум 160 см. Тобто при оформленні тендерної документації необхідно було вказати ростову групу 2–4;
  2. Ціна покупки змінилась двічі: спочатку підписаний договір на:
  • 1 варіант від 08 серпня: 900 комплектів (720 грн./стіл, 420 грн./стілець) на загальну суму 1’026’000 грн.;
  • 2 варіант від 28 серпня: 818 комплектів (792 грн./стіл, 462 грн./стілець) на загальну суму 1’025’772 грн.;
  • 3 варіант від 07 вересня: 780 комплектів (830 грн./стіл, 485 грн./стілець) на загальну суму 1’025’700 грн.;
    Ніби як заощадили 300 грн. від первинного договору, але при цьому не докупили 120 комплектів. Така схема дає нам підстави вважати, що керівництво відділу освіти і керівництво ТОВ «Перша меблева фабрика» працювали у зговорі. Інакше навіщо «йти на поводу» недобросовісних підприємців, які перемогли у тендері завдяки необґрунтованого заниження вартості при участі у тендері?
  1. У придбаної меблі відсутні достатня кількість підставок для приладдя на стільниці. Той виріз під один олівець – це жалюгідне знущання.
  2. Придбані меблі мають абсолютно не стійку конструкцію. Вже зараз від столів відшаровується покриття, а ще не пройшов навіть один навчальний рік, а тільки гарантійний строк повинен бути 24 місяця.
  3. Придбані меблі не має можливості компактно штабелюватись (наколінна стільниця цього не дозволяє робить, при здвигнені отримуємо нерівну поверхню).
  4. Стільниця повинна мати можливість повністю вирівнюватися в горизонтальне положення, що абсолютно неможливо у закуплених зразків.

І хоч по закону посадові особи, які допустили порушення Державних санітарних правил та норм, можуть бути притягнені до дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності, станом на сьогодення нікого до відповідальності не притягнули.

Виконуючий обов’язки голови Овідіопольської РДА Ільченко І.О. не наполягає на притягненні до відповідальності винних, він намагається внести в конструкцію зміни, які дозволять виправити невідповідність до саннорм, проте сам поки не знає, як це зробити.

Домовились ще зустрітись. Нам пообіцяли все виправити до початку наступного навчального року. Побачено. Але, на мій погляд єдиний вихід:

  • придбання нових меблевих комплектів;
  • притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб з одночасним виставленням цивільного позову на відшкодування шкоди.

В очах Ігоря Олександровича я не побачив бажання йти таким шляхом. Ніхто не хоче карати «пАпЄрЄднІкІв».

Початок нашого розслідування:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик і небайдужі мешканці району
АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ
ГО «НЕЗЛАМНА ПОЗИЦІЯ»

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

7 thoughts on “НІХТО НЕ ХОЧЕ КАРАТИ «пАпЄрЄднІкІв». ПРОДОВЖУЄМО РОЗСЛІДУВАННЯ ПРО ШКІЛЬНІ МЕБЛІ

  1. Там Гуляева усы во всех тендерах и ремонтах. Пока не снимут неприкосновенность так и будем жить.

  2. Ильченко сказали не лезть в это гавно, вот он и морозит ахинею

  3. Ильченко грамотный человек все по закону объяснил .молодец .

    1. По какому закону? Не смешите. Ильченко явно подыгрывает ситуации при которой никто не пострадает и все останется, как есть. Пусть не рассчитывает на спокойствие в этой ситуации.

  4. Хочу подкинуть ещё одну школьную тему. Мой ребенок ходит в первый класс. По причине не подставить не так ребёнка как его учителя остаюсь анонимом.
    Парты – это ещё не всё. То что они уже разлезаются – это факт.
    Это было ещё до парт.
    Привезли линолеум для класса. Вроде молодцы. Но плинтусов нет. Где их брать? Кто его разложит? Всё на плечи учителя и родителей. Парты тоже привезли разобранные и собирали их все кто только мог.
    Дали, наконец то, первый раз за все годы существования независимой Украины кое-какое оборудование и наглядные пособия. Огромное спасибо! Надо кланяться и целовать руки!
    Теперь подробнее:
    1. Ноутбук без установленного программного обеспечения (только ОС)
    2. Проектор без кронштейна (от 300 грн.), нет кабеля для соединения проектора и ноутбука (а он, на секундочку, около 250 грн. стоит)
    3. МФУ (принтер, сканер, копир в одном) без кабеля для соединения с ноутбуком. Слава Богу с СНПЧ. Но где брать чернила – вопрос (один комплект чернил около 500 грн.)?
    4. Дали одну пачку офисной бумаги. А дальше где брать?
    5. Выдали ламинатор и пачку пленки. Но пленка не подходит к нему. Слишком тонкая. Где брать пленку?
    И это только то, что мне известно.
    Если интересно – пообщайтесь с учителями. Только без камер. Их реально прессуют и они боятся.
    Да еще распиаренные на всю страну кубики LEGO. Это вообще взрыв мозга. Шесть прямоугольных элементов, которые учитель ОБЯЗАН использовать на каждом уроке. Как ими можно заинтересовать детей, у которых дома лежат огромные наборы этого конструктора.
    И т.д. и т.п.
    А ещё питание…. Чем и в каких условиях кормят наших детей…
    Учителям надо ставить памятники при жизни.

Comments are closed.