«ЖЕРТВИ БЕЗКАРНОСТІ», ЧОМУ ПРАВООХОРОНЦІ НЕ ЗДАТНІ ЗАБЕЗПЕЧИТИ БЕЗПЕКУ ЖУРНАЛІСТАМ В УКРАЇНІ?

Кількість переглядів 378

13 лютого 2018 року в Одеській обласній організації Національного союзу журналістів України відбулась прес-конференція по питанню індексу фізичної безпеки журналістів. Одеська область займає печальне друге місце з ІФБ по Україні, поступаючись за цим показником лише Київському регіону.

Прес-конференцію провів голова ООО НСЖУ Юрій Работин за участю адвоката Рубена Степаняна та журналістів Олександра Нестеренко, Володимира Букача, Романа Варшанідзе і Олександра Орлова.

Засідання розпочалось з хвилини мовчання за померлими колегами-журналістами Коваленко Наталією Борисівною та Деревечею Матвійом Юхимовичем.

Далі присутнім було донесено, що наразі професія журналіста в Україні давно стала небезпечною та незахищеною. На даний час фіксується неприпустимо високий рівень фізичної агресії до діяльності журналістів в Україні.

Для забезпечення дотримання прав та надання необхідної допомоги журналістам у випадку нападу, або агресію Одеська обласна організація НСЖУ прийняла рішення створити комітет «Захисту професійних прав журналістів».

Резюмуючи підсумки зустрічі, голова ООО НСЖУ Юрій Работин виразив подяку всім присутнім та підкреслив, що таки зустрічі для подальшого контролю за станом справ по нападам на журналістів, а також донесенням необхідної інформації до громадськості, будуть проводитись два рази на місяць.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “«ЖЕРТВИ БЕЗКАРНОСТІ», ЧОМУ ПРАВООХОРОНЦІ НЕ ЗДАТНІ ЗАБЕЗПЕЧИТИ БЕЗПЕКУ ЖУРНАЛІСТАМ В УКРАЇНІ?

  1. Уже и Букач стал “журналистом”! Два слова связать не может, впрочем как и Варшанидзе.
    А вообще, эти два типа стоят друг друга. Их связывают скобки в слове журналист.
    Вот, что выдаёт Гугл при вводе “Владимир Букач” http://hrabro.com/72297
    Вопрос в том, как этим двоим аферюгам удалось оболванить уважаемого Юру Работина?!

  2. ИнжЕнер срочно позвоните Работину и доложите обстановку

Comments are closed.