ЗАГРОЗА СВОБОДИ СЛОВА ТА СИСТЕМАТИЧНІ ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ В ЧОРНОМОРСЬКОЇ МІСЬКРАДІ

Кількість переглядів 354

07 березня 2018 року в прес-центрі Національної спілки журналістів України пройшла перс-конференція по загрозі свободі слова в Одеській області. Члени громадської організації «Антикорупційний рух Півдня» Букач В.М., Скопник А.А. та Сидоров О.М. підняли проблемні питання свободи слова та законності, які виникають при спілкуванні з чиновниками та депутатами Чорноморської міськради.

Громадські діячі повідомили про постійні обмеження з боку посадовців міської ради:

“Якщо вони ставлять якісь перешкоди у відвідуванні сесій міської ради, закрадається питання, мабуть є, що приховувати?”, повідомив Олексій Сидоров.

В рамках децентралізації, яка проходить по всій країні, крім додаткових прав, місцеві ради отримують і додаткові фінансові можливості. Саме в цим і обумовлюється така необхідність в громадському контролі над витрачанням таких величезних грошових ресурсів.

Анатолій Скопник повідомив про можливі зловживання при використанні та утриманні комунальної власності міста Чорноморськ. Майно утримається за гроші громади, а прибутки отримує вузьке коло чиновників та депутатів. Міською радою створюються «фіктивні» робочі» місця з метою отримання заробітної платні сторонніми особами.

“Факти перешкоджання журналістської діяльності, доступу громадян, громадянських активістів на засідання сесій Чорноморської міської ради є само спроба приховати факти, які на думки посадовців не повинні набути гласності”, – повідомив Анатолій Скопник.

“Прозорість та відкритись – не відомі таки поняття Чорноморської міської ради”, – підсумував голова ГО «Антикорупційний рух Півдня» Володимир Букач.

Представники ГО «Антикорупційний рух Півдня» запросили журналістів, громадських діячів і просто громадян на всі заходи Чорноморської міської ради: на засідання комісій, засідання сесій, тощо, для втілення у життя принципів відкритості для чиновників та депутатів.

Більш детально про розповіді активістів дивиться відео сюжет.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0