«НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА» НА ОВІДІОПОЛЬЩИНІ, ЯКА ПОКИ ПРАЦЮЄ СТАРИМИ «СХЕМАМИ»

Кількість переглядів 464

В рамках урядової програми «Нова Українська школа» Управління освіти, молоді та спорту Овідіопольської РДА в серпні 2018 року провело тендер по закупівлі 900 шкільних парт та стільців для першачків Овідіопольського району.

По результатам тендеру перемогу здобула ТОВ “Перша меблева фабрика” (код 38556483) з міста Южного Одеської області, яка зобов’язалась продати нам кожну парту по 720 грн., а кожний стілець по 420 грн. Загальна вартість договору склала: 1’026’000,00 грн. Але відразу по закінченню тендеру і підписання договору №10 від 08.08.2019 року почали відбуватись дивні речі.

Як виявилось, ТОВ “Перша меблева фабрика” перемогла у тендері використовуючи стару «схему»: навмисне заниження вартості контракту, що надало їй змогу перемогти. А вже після тендеру і підписання договору, напевно, не без участі посадових осіб управління освіти та Овідіопольської РДА, укладаються дві додаткові угоди:

  1. додаткова угода №1 від 07.09.2018 року, де вартість однієї парти збільшується до 792,00 грн., а вартість стільця збільшується до 462 грн. При цьому загальна вартість договору практично не зміняється, але вже за рахунок зменшення кількості комплектів меблів до 818.
  2. додаткова угода №2 від 14.09.2018 року, де вартість однієї парти ще збільшується вже до 828 грн., а вартість стільця збільшується до 486 грн. І знову, загальну вартість договору практично не зміняють і знову за рахунок зменшення кількості комплектів меблів до 780.

Ось так, 120 першачків Овідіопольського району були позбавлені можливості отримати нові меблі з причини несумлінного ставлення до своїх посадових обов’язків посадових осіб Овідіопольської РДА та «схемної» поведінки постачальника ТОВ “Перша меблева фабрика”.

Наша редакція побувала в однієї з шкіл району, а саме Великодолинська школа №2, де за цими партами вже навчаються наши діти.

В результаті нашого репортажу нам вдалось отримати коментарі деяких батьків, а саме Юлії Репеді та Світлани Сіроус, які висловили свої зауваження до цих нових учнівських столів та стільців.

Основні зауваження до придбаної меблі:

  1. Не відповідає ростовій групі (придбані меблі 4-6 групи, що відповідає середньому росту від 145 до 160 см, а першокласники 115, 120 см);
  2. Стільниця має уклін, але не має можливості приймати горизонтальне положення, що не відповідає рекомендованим нормам п.2.1, 2.3, Міждержавного стандарту ГОСТ 11015-93;
  3. Не відповідає рекомендаціям наказу МОН №283 від 23.03.2018 року «Про затвердження методичних рекомендацій щодо організації освітнього простору Нової Української Школи»:
    • Форма та розміри: придбані меблі не можуть швидко трансформуватись із-за уклону, не можливо компактно штабелювати та не відповідають ростовій групі;
    • Міцність: придбані меблі не вандалостійкі;

Всі ці зауваження роблять придбані меблі абсолютно не ергономічними, які не відповідають санітарним нормам (не є безпечними для здоров’я учнів).

Ось так в Овідіопольському районі переоснащують школи в рамках нової програми «Нова Українська Школа».

Для виправлення ситуації до Овідіопольської РДА була подана скарга. Чекаємо на реакцію посадовців.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “«НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА» НА ОВІДІОПОЛЬЩИНІ, ЯКА ПОКИ ПРАЦЮЄ СТАРИМИ «СХЕМАМИ»

  1. Кому-то надо красиво жить а вы все рыщите а им выкручиваться

  2. извеняюсь вспомните как было при союзе

    1. При союзе был полный бред !!!
      Нормально жил только тот кто был у корыта !!!
      В принципе как и сейчас ….

Comments are closed.