ДВА ДЕПУТАТА СПРОБУВАЛИ ВЗЯТИ НА ПОРУКИ ОБВИНУВАЧЕНОГО У ХАБАРІ АПАНАСЕНКО

Кількість переглядів 1233

Овідіопольський районний суд Одеської області застосував до Кароліно-Бугазького сільського голови Апанасенко А.В., якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 80-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 153’680 грн.

Як вбачається з клопотання слідчого з метою отримання неправомірної вигоди за виконання покладених Законом повноважень сільського голови Апанасенко Андрій Володимирович 28.08.2018 року, знаходячись у службовому кабінеті, розташованому в приміщенні сільської ради за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, с.Кароліно-Бугаз, вул.Приморська,1, повідомив представнику ТОВ «БІПІ СЕРВІС» (код 39489942) Колесникову Ю.М., який звернувся до нього із заявою про надання дозволу на розміщення групи тимчасових споруд та надання права користування земельною ділянкою під ними на березі Дністровського лиману на землях вказаної сільської ради, що це питання він зможе вирішити за певну винагороду. Також, Андрій Апанасенко запевнив Колесникова Ю.М., що у разі отримання грошових коштів він, використовуючи свої повноваження сільського голови, забезпечить вирішення його питань та подальше укладення договору особистого строкового сервітуту.

При цьому Кароліно-Бугазький сільський голова Апанасенко А.К. надав Колесникову Ю.М. рахунок на будівельні матеріали на суму 10’643 грн., вказавши на необхідність оплати рахунку, та зазначивши, що це перша частина неправомірної вигоди.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на отримання другої частини неправомірної вигоди Андрій Володимирович, з корисливих мотивів, знаходячись у своєму службовому кабінеті, 15.03.2019 року, вказав Колесникову Ю.М. про необхідність передачі другої частини неправомірної вигоди у сумі 80’000 грн.

Після чого, Апанасенко А.В. надав Колесникову Ю.М. на підпис договір особистого строкового сервітуту земельної ділянки на території Кароліно-Бугазької сільської ради.

Після підписання вищезазначеного договору Андрій Володимирович забрав оригінал договору, зазначивши, що Колесников Ю.М. отримає його після перерахунку 80’000 грн. на розрахунковий рахунок надавши останньому рахунок без зазначення жодних даних про предмет та суму грошових коштів.

22.03.2019 року, у своєму службовому кабінеті, за адресою: Овідіопольський район, с. Кароліно-Бугаз, вул. Приморська,1 – Апанасенко А.В. отримавши від Колесникова Ю.М. квитанцію від 22.03.2019 року про сплату на банківський рахунок грошових коштів в розмірі 80’000 грн., надав доручення юристу сільської ради Олександру Грибоносу про передачу останньому другого примірника договору від 12.03.2019 року особистого строкового сервітуту земельної ділянки на території Кароліно-Бугазької сільської ради.

На судовому засіданні підозрюваний та захисник заперечували проти задоволення клопотання прокурора та слідчого та вважали можливим обрати у відношенні підозрюваного міру запобіжного заходу у виді особистої поруки в порядку ст.180 КПК України Народного депутата України Гуляєва Василя Олександровича та депутата Овідіопольської райради Плешивцева Владислава Юрійовича, які забезпечать належну поведінку підозрюваного та виконання ним вимог ст.194 КПК України.

Однак суд не дослухався до депутатів та обрав інший запобіжний захід. Слідчий суддя – Гандзій Д.М. Єдиний унікальний номер справи – №509/1413/19.

Сам підозрюваний Апанасенко А.В. відразу після затримання повідомив, що йому погано і його під конвоєм розмістили в реанімаційне відділення Овідіопольської районної лікарні, де він перебував до 25.03.2019 року до моменту внесення застави у сумі 153’680 грн.

Будемо слідкувати за перебігом подій по цьому кримінальному провадженні.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

12 thoughts on “ДВА ДЕПУТАТА СПРОБУВАЛИ ВЗЯТИ НА ПОРУКИ ОБВИНУВАЧЕНОГО У ХАБАРІ АПАНАСЕНКО

  1. Регіонали (Плєшивцев, Апанасенко), Відродженці (Гуляєва), спільно створили коаліцію у Овідіопольській райраді. Тепер звичайно будуть створювати волокіту з метою відбілювання однопарійця-однодумця, тому Роман розраховуйте на те, що вам прийдеться дуже довго слідкувати за перебігом подій. Ці партійці мають досвід впливати на суди навіть з допомогою Ківалова.

  2. И сказали гривны Апанасенку “Исцелись и иди!”, и исцелился и пошёл!

  3. Как толькр арест, сразу им плохо и нужкн врач. Уже смешно. Когда взятки брал не сердце не болело , не совесть не мучала. Вор должен сидеть в тюрьме.

  4. Ничего ему не будет. Отделается лёгким испугом.

    1. отделается поносом и получит обвинительный приговор…если не признает вину,,,получит реальный срок,,,если признает,,,получит отсрочку исполнения…

  5. Хабарники своїх не кидають, а беруть на поруки…

  6. Если бы эти депутаты имели хоть каплю совести то брали бы таких председателей не на поруки, а подруки и помогали людям избавляться от взяточников Шибаевых, Грабов, Апанасенков, директоров дворцов спорта…

  7. Что самое интересное, что народ ненавидит взяточников, а потом когда из народа, тот кто когда-то возмущался, приходит к власти или на должность где предоставляется возможность брать взятки с легкостью соглашается на взятку.

  8. Роман вы не правильно информируете народ, Апанасенко до сих пор лежит в больнице.

  9. Очередной вброс дерьма на вентилятор. Миллиарды воруют и дела закрываются. Просто тАК. Тут , скорее всего пустили “торпеду” и всё – вселенская вонь. Зачем торпеда? Чтобы быть послушными. Каролино-бугаз не хочет объединятся с Затокой. Вот и вся тема. Всё просто.

  10. Дело совершенно не в объединении с Затокой. Те кто получил при предедущем председателе сельского совета землю на песке не хотят ее отдавать, поэтому подставили нынешнего председателя сельского совета. Те люди не хотят , чтобы в Каролино-Бугазе был детский садик, а Апанасенко все сделал, чтобы он был. И вот результат…..его подставили, а народ радуется, не понятно чего, их опять ограбят и взамен ничего не дадут, и опять село без садика.

Comments are closed.