ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО КАР’ЄРУ НА ТЕРИТОРІЇ ЙОСИПІСЬКІЙ СІЛЬРАДИ

Кількість переглядів 360

11 квітня 2019 року у великому залі Овідіопольської районної ради відбулись громадські слухання на який проведи обговорення планової діяльності ТОВ “РОКО МАЙН” щодо користування надрами з метою видобутку суглинків Йосипівського родовища.

На засіданні були присутні представник мінекології і природних ресурсів України Ірина Гончарова, представника замовника інженер-проектувальник Ольга Левицька, посадові особи ТОВ “РОКО МАЙН”, голова Йосипівській сільради з депутатами та громадськість села.

Планована діяльність ТОВ “РОКО МАЙН”, у вигляді розробки суглинків Йосипівського родовища відкритим методом (кар’єр), буде впроваджуватись на відстані 17 км від смт.Овідіопіль на північ, на відстані 12 км від залізничної станції Аккаржа на північний захід, на східній околиці с.Йосипівка. Діяльність здійснюється за межами населеного пункту, на землях с/г призначення, неорні землі.

Гідрогеологічні умови Йосипівського родовища суглинків сприятливі для його розробки відкритим способом – кар’єром. Корисна копалина не обводнена. В межах родовища гідрогеологічні умови характеризуються відсутністю постійного водоносного горизонту.

Можливим негативним наслідком планованої діяльності на ґрунти є:

  • тимчасове відчуження земель для потреб кар’єру;
  • переміщення ґрунтових порід в межах кар’єру і в наслідок цього незначною зміною складу ґрунтів;
  • незворотне вилучення значної кількості ґрунтових мас (корисна копалина), що супроводжується утворенням кар’єрної виїмки.

Негативний вплив буде тимчасовим і по завершенню виконання планованих робіт припиниться.

Для компенсації вищезгаданого негативного впливу на навколишні ґрунти, передбачено здійснення робіт по гірничо-технічній та біологічній рекультивації порушених гірничо видобувними роботами земель.

Вплив від видобувної діяльності та самого кар’єру на флору та фауну є опосередкований і оцінюється як незначний.

Під час обговорення всі заінтересовані особи задали необхідні питання.

Узагальнена оцінка проведених розрахунків дозволяє зробити висновок, що експлуатація Йосипівського кар’єру суглинків, за умови виконання вимог нормативних документів, не спричинить погіршення якості атмосферного повітря на прилеглих до району розробки території.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0