ПРИХОЖАНИ В СУДІ ВІДСТОЮЮТЬ СВОЄ ПРАВО НА КОРИСТУВАННЯ ХРАМОМ

Кількість переглядів 400

20 січня 2020 року в Іллічівському міському суді відбулося чергове слухання справи про примусове виселення прихожан з Свято-Покровскої церкви м. Чорноморськ. Ця справа розглядається вже майже два роки. Храм є діючим понад 20 років, але сумнівним чином, за спиною прихожан, храм був відчужений у приватну власність, проданий та потім передарований нинішній власниці – громадянці Молдови Бурлаченко Ларисі. Саме вона і звернулася до суду, вказуючи, що Богослужіння заважають їй користуватися придбаною будівлею церкви.

Присутні на засіданні прихожани прокоментували так:

Ми були шоковані, коли дізнались, що церква, яку ми відновили з руїн, ремонтували та утримували 20 років, якимсь чином стала приватною будівлею і нас, через суд, змушують припинити богослужіння та залишити храм.
Зовсім незрозуміла поведінка настоятеля протоірея Олександра Бойко. Він не дозволяє – не благословляє нам захищати церкву, забороняє нам бути присутніми на судових засіданнях, а сам не являється до суду та не надає судді всіх необхідних документів, щоб захистити храм та прихожан. Багато років в церкві не проводяться загальні збори прихожан. Настоятель відмовляється формувати приход та таємно виносить з церкви придбане за наші кошти майно. Багато років нас вводили в оману та приховували стан справ стосовно власністі будівлі храму. Ми не розуміємо такого ставлення священників до нас, прихожан, не розуміємо ігнорування ними звернень цілого православного приходу, тому змушені захищати церкву самостійно. І, дякувати Богу, є значні успіхи в цьому. Але це багатьом не до вподоби…

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
1
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ПРИХОЖАНИ В СУДІ ВІДСТОЮЮТЬ СВОЄ ПРАВО НА КОРИСТУВАННЯ ХРАМОМ

  1. И здесь банальный дерибан! И Таких случаев много как в церквях, так и в мирском обществе. Не хочется даже говорить об этом. Держитесь прихожане за храм, не отступите и Господь не отступит от вас. Бог вам в помощь!!!

Comments are closed.