ЗАТРИМАНО ПІДОЗРЮВАНОГО В ПРИЧЕТНОСТІ ДО НАПАДУ НА КАТЕРИНУ ГАНДЗЮК

Кількість переглядів 430

24 січня 2020 року працівниками правоохоронних органів Болгарії разом із представниками Офісу Генерального прокурора та Служби безпеки України на території Болгарії затримано Олексій Москаленко (Левіна), який розшукується за підозрою в причетності до нападу на Катерину Гандзюк.

Ця резонансна справа знаходиться на особистому контролі у президента.

Катерина Вікторівна Гандзюк (17.06.1985 — 04.11.2018) — депутат Херсонської обласної ради V скликання та Херсонської міської ради VI скликання, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радниця херсонського міського голови, національна волонтерка ООН, аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України, громадська активістка у сфері доступу до публічної інформації, координаторка Центру політичних студій та аналітики в Херсонській області.

Напад на неї 31 липня 2018 року та неможливість знайти замовників спричинили всеукраїнську акцію «Хто замовив Катю Гандзюк?» — дописи, графіті та банери цього змісту з’явилися на сторінках соцмереж, стінах будинків і трибунах стадіонів України.

Після загибелі Катерини Українська школа політичних студій в 2018 заснували Щорічну стипендію за громадянську позицію ім. Катерини Гандзюк (на участь в УШПС).

22 лютого 2019 року Херсонська міська рада перейменувала вулицю Лютеранську на вулицю ім. Катерини Гандзюк. Проте в результаті позовів фізичних осіб 10 травня 2019 року Херсонський окружний адміністративний суд скасував перейменування.

По інформації: Офісу Генерального прокурора України

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0