ПОДІЛЬСЬК, ЯК РОЗІРВАТИ ЛАНЦЮГ НОВИХ ЗАРАЖЕНЬ?

Кількість переглядів 413

Саме тривожне місце по коронавірусної інфекції в Одеської області наразі в м. Подільськ. Після проведених 336 нових тестів, ще 25 нових підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Загалом в Подільську зараз 123 підтверджених випадків захворювання.

Як повідомляє голова Одеської ОДА Максим Куций, такий спалах стався через відсутність якісного обліку інфікованих та контактних осіб, незадовільну роботу сортувального майданчика та неконтрольоване потрапляння пацієнтів з COVID-19 до лікарень.

До міста були відряджені експерти медицини катастроф, які провели дуже велику роботу та надали свої рекомендації. Завдяки цьому в місті робляться реальні кроки для стабілізації епідемічної ситуації, а саме:

  • Налагоджується робота сортувального майданчика для ефективного контролю поступаючих осіб. Розробляється чіткий маршрут пацієнта. До кожного пацієнта, який звернувся за медичною допомогою, повинні відноситись як до підозрілого щодо COVID 19. (Неконтрольоване самостійне потрапляння пацієнтів з COVID-19 до лікарень ймовірно призвело до спалаху інфекції серед медичних працівників).
  • Забезпечується суворе дотримання санітарно-епідеміологічного режиму та вимог до обсервації співробітниками лікарні, які контактують із пацієнтами на COVID 19 або його підозрою. (Попри жорсткий карантин у лікарні, окремі медики, які працюють з хворими на коронавірус пацієнтами, самовільно залишали робочі місця та поверталися додому, наражаючи на небезпеку своїх близьких).
  • Подільському міському голові рекомендовано забезпечити експлуатацію очисних споруд “Південні” відповідно до вимог чинного законодавства, у тому числі з розробкою технологічного регламенту їх роботи, знезараженням стічних вод та подальшим виробничим контролем.
  • Проводяться лабораторні обстеження мобільними бригадами пацієнтів, які перебували на лікуванні в лікарні з початку березня 2020 року.
  • Проведена остаточна дезінфекція в усіх приміщеннях ЦРЛ та її території із застосуванням дезінфікуючих засобів, що містять активний хлор.
  • Завершується формування обліку усіх осіб, які знаходяться на амбулаторно-поліклінічному лікуванні та контактних осіб (відсутність такого обліку у місті створює ризики подальшого поширення хвороби).
  • Місцевій владі активізувала проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи з населенням щодо недопущення порушень карантинних норм та обмежень.
  • З 01.05.2020 лікарі з негативними результатами ПЛР-дослідження можуть надавати медичну допомогу соматичним хворим на базі КНП «ЦРЛ Подільського району».

Всі медичні працівники Подільська протестовані на коронавірус. Міська лікарня продовжує приймати пацієнтів із підозрою на COVID-19, районна лікарня — соматичних та ургентних хворих. Як повідомляє Максим Куций:

Ситуація стабільна та контрольована”.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ПОДІЛЬСЬК, ЯК РОЗІРВАТИ ЛАНЦЮГ НОВИХ ЗАРАЖЕНЬ?

  1. До сраки эти все потуги.
    Нужно было это все предпринимать в феврале.

    1. Нема кому ”предпрінімать” тому як нема тимчасово в країні керівництва взагалі !

Comments are closed.