ОВІДІОПОЛЮ 227 РОКІВ

Кількість переглядів 685

15 червня 2020 року смт Овідіополю офіційно виповнилось 227 років. Вітаємо всіх мешканців та гостей селища зі святом.

По інформації Вікіпедії та інших історичних сайтів, до 1795 року населений пункт мав назву Аджидер (Хаджидере, Гаджидер). Під час перебування у складі Російської імперії Імператриця Катерина ІІ своїм указом перейменувала місто в Овідіополь на честь римського поета Публія Овідія Назона. Тоді вважали, що саме в цій місцевості він перебував у засланні.

Аджидер (Хаджидере, Гаджидер ті ін.; з тюркського – гірка долина) – містечко та порт, засноване в Османській імперії. Вперше згадується 13.10.1758 року, а потом в 1764-1765 роках, як порт зі складами зерна, призначеного для імпорту до Стамбулу та у Крим.

Під час російсько-турецької війни 1768-1774 років містечко 11.07.1770 року було спалено запорізькими козаками, які входили до складу бойовій групі російської армії князю Прозоровського.

Ще, по деякім даним істориків населений пункт на місці Овідіополю існує вже понад 600 років потому.

Стосовно святкування 227-річчя Овідіополю, по інформації від Овідіопольської селищної ради, в умовах карантину ніяких святкових заходів сьогодні відбуватись не буде.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
2

3 thoughts on “ОВІДІОПОЛЮ 227 РОКІВ

  1. в нашем поселке много негатива, разборок, сплетен, грязи, но не смотря на ‘то я люблю свой поселок)))))) всех искренне поздравляю с днем нашего поселка) счастья Вам всем) позитива и долгих лет жизни)

  2. Ми переможем!!!!! З днём народження Овидиополь Мисто над лиманом!!!!

    1. Праважу платно курси правопесу. Надаю приватне кансультацийо з написування коментаров. Перша полчасу бескаштовно далє загроши !
      звертатись па телефоні 103 спитати психіатера !

Comments are closed.