БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ – ЛОКАЛЬНА ПРОБЛЕМА НАЦІОНАЛЬНОГО МАСШТАБУ!

Кількість переглядів 1598

Безпритульні тварини — локальна проблема національного масштабу. У кожному українському місті, селі чи селищі можна зустріти безпритульних тварин, які сплять на зупинці громадського транспорту або бігають по території місцевого ринку. Іноді бачиш цілу зграю тварин, які спокійнісінько лежать на квітниках або біля магазинів, де іноді їх підгодовують. Та час від часу люди починають скаржитися, що зграї безпритульних тварин можуть бути агресивними та нападати на людей. Ця проблема не оминула й Овідіопольську територіальну громаду.

Безсистемне та неврегульоване народжування безпритульних тварин це частина екологічної проблеми на яку громадськість доволі часто «заплющує очі». Волонтери власними силами годують безпритульних тварин та намагаються створити умови при яких вони не будуть проблемою громади. Але впоратись власними силами дуже й дуже важко та якщо не привернути на цю проблему увагу наслідки можуть бути дуже жахливими.

Через деякій термін ми можемо отримати:

  • з одного боку, здичавілих бродячих собак, сотні кішок та собак, що вмирають просто неба;
  • з іншого боку озвірілих людей, які будуть розв’язувати питання корекції чисельності безпритульних тварин шляхом отруєння.

Ми можемо розв’язати цю проблему лише одним шляхом: через муніципальну програму безкоштовної стерилізації.

Для реалізації даної програми нам необхідно:

  • включити витрати на данні цілі до бюджету нашої громади;
  • оповістити населення про заплановані дати стерилізації;
  • залучити волонтерів, які будуть відловлювати тварин та приносити їх на стерилізацію.

Як небайдужа організація, яка має досвід спілкування з волонтерами, 24 листопада 2020 року ГО «Незламна позиція» звернулась до Овідіопольського селищного голови Савельєвої Л.І. з проханням прийняти нашу пропозицію та включити дану статтю витрат до бюджету громади.

Сьогодні, 24 листопада відбулась перша сесія новообраної Овідіопольської селищної ради. На жаль, через перебування на лікарняному новообраної голови та деяких депутатів, провести повноцінну сесію не вдалось, але громада почала свій запуск. Сподіваємось, що вже за декілька днів відбудеться друга частина сесії та наша рада отримує секретаря та постійно діючі комісії, що дасть змогу розглянути нашу пропозицію та «розплющити очі» на цю локальну проблему загальнонаціонального масштабу.

Роман Варшанідзе

голова правління ГО «НЕЗЛАМНА ПОЗИЦІЯ»

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ – ЛОКАЛЬНА ПРОБЛЕМА НАЦІОНАЛЬНОГО МАСШТАБУ!

  1. Молодцы, хоть кто-то, наконец-то, поднимает этот вопрос в Овидиополе. Очень жаль, что нашей власти на гос.уровне абсолютно на эту проблему плевать((

Comments are closed.