БУТИ ПОМІТНИМ НА ДОРОЗІ – ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНОГО!

Кількість переглядів 2849

Доволі часто відбуваються дорожньо-транспортні пригоди, за участі пішоходів. Бути помітним на дорозі – це відповідальність кожного!

Нажаль, питання освітлення пішохідних переходів у нашому ОТГ майже без уваги та є досить багато незахищених ділянок, де інтенсивний рух. Якщо ви пересуваєтесь вздовж неосвітлених доріг, в темряві в чорному одязі – ви фактично НЕВИДИМКА для водія. Додайте погані погодні умови, крутий поворот або ями, яка вірогідність наїзду на пішохода?

Але є, просте рішення, яке зробить вас помітним на дорозі. Це – світловідбивач. Ми вирішили провести експеримент, та наглядно показати дорогу очами водія, саме в таких умовах.

І ось що маємо: пішохода, вдягнутого в темний одяг, водій побачить приблизно за 10 метрів, при чому, водію потрібно близько двох секунд, щоб зреагувати, навіть при швидкості 40 км в год.

Світловідбивач повертає світло від фар авто назад до водія, тому водій побачить пішохода із світловідбивачем за 150-300 метрів. Цього цілком достатньо, щоб зреагувати відповідним чином і уникнути небезпечної ситуації.

В першу чергу світловідбивачі потрібні дітям і підліткам, велосипедистам і бігунам, пішоходам, які вимушені пересуватися неосвітленими ділянками доріг.

Якщо узагальнити – вони вкрай потрібні усім, хто неуважний, швидко рухається, погано бачить, часто перебуває на узбіччі або неосвітлених ділянках дороги. Наголошуємо! Майже будь-хто час від часу може опинитись в таких умовах.

Мурад Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “БУТИ ПОМІТНИМ НА ДОРОЗІ – ЦЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОЖНОГО!

Comments are closed.