ЖИТЕЛІ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ МІТИНГУВАЛИ ПРОТИ РЕЙДЕРСЬКОГО ЗАХОПЛЕННЯ КООПЕРАТИВУ «ЄНІКІОЙ» ПІД ОФІСАМИ ГЕНПРОКУРАТУРИ ТА ПРЕЗИДЕНТА

Кількість переглядів 1255

02 лютого, жителі Одеської області провели кілька акцій протесту у Києві, відвідавши спочатку Офіс Генеральної прокуратури, а потім – Офіс Президента.

Жителі села Новоселівка Кілійського району та небайдужі одесити вимагали, щоб керівництво Генпрокуратури вплинуло на одеських підлеглих, змусивши їх розслідувати скандальний рейдерське захоплення на півдні Одеської області.

Йдеться про сільгоспкооперативі «Єнікіой», який у 2017 році був реорганізований у приватне підприємство – за словами місцевих жителів, шляхом підробки документів. Правоохоронці відкрили 11 кримінальних проваджень, пов’язаних з аферою, однак жодне з них не було доведено до кінця, а половина й зовсім закрита. Після реорганізації підприємством заволодів юрист Младен Бардук. Учасники акції розповіли, що він заплатив прокурорам великий хабар – 80 тисяч доларів, щоб ті закрили кримінальні справи щодо його людей, пов’язаних з рейдерським захопленням.

У січні цього року обурені мешканці вже збиралися під стінами прокуратури Одеської області, розповівши про свавілля правоохоронців, які не бажають розслідувати справу про рейдерське захоплення. У відповідь у прокуратурі лише дали туманні запевнення, що розберуться. Тоді ж обурена громадськість анонсувала мітинги у Києві.

Тепер же обдурені жителі добралися до столиці, розраховуючи, що їх почують й в Генпрокуратурі, й у президента. Люди чекають, що влада нарешті змусить регіональних правоохоронців згадати про свої прямі обов’язки. Зокрема, учасники акції протесту подали до Генпрокуратури звернення, в якому детально зазначено, як аферисти прибрали до рук підприємство й залякували жителів Новоселівки, а також список кримінальних проваджень, які були відкриті, але не доведені до кінця. Аналогічне звернення одесити передали й представнику Офісу Президента.

Протестуючі також підкреслили, що якщо навіть після цього правоохоронці на чолі з в.о. прокурором Одеської області Вадимом Веніславським так і не візьмуться за справи Бардука й його людей, то вони організовують безстрокову акцію біля прокуратури Одеської області, розбивши там наметове містечко.

По матеріалам: Любимый город

Ще матеріали на тему:

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0