ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ У ВЕЛИКОДАЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДІ МУЗИЧНА ШКОЛА?

Кількість переглядів 1699

Колектив колишньої Петродолинської філії Великодолинської музичної школи занепокоєний подальшою долею свого закладу. Майже 60 учнів закладу можуть залишиться без можливості отримати якісну музичну освіту у себе в громаді й доведеться їздити або до Одеси, або до Біляївки.

Раніше школа входила до складу Великодолинської музичної школи та була її філією. Фінансування цих закладів здійснювалось централізовано з районного бюджету Овідіопольської районної ради, але, після реформи місцевого самоврядування, основна школа (Великодолинська громада) та філія (Великодальницька громада) опинились у різних громадах й кожна громада самостійно приймає рішення – чи потрібна фінансувати музичну освіту.

Колектив закладу, якій вже 30 років надає музичну освіту місцевим дітлахам, поки не може достукатись до новообраного Великодальницького сільського голови Дениса Ткаченко та до депутатів ради VIII скликання.

27 лютого 2021 року наша редакція побувала на зборах колективу Петродолинської музичної школи та батьківського комітету. Після збору керівництво, викладачі та члени батьківського комітету звернулись до керівництва Великодальницької сільської ради з проханням дослухатись до них та знайти можливість продовжити фінансування музичної освіти в громаді.

Нагадаю: після виборів 25 жовтня 2021 року була створена Великодальницька громада, яка об’єднала дві сільські ради: Великодальницька сільська рада та Петродолинська сільська рада. Центром громади визначений: Великий Дальник. Площа територіальної громади: 147.4 км2. Чисельність населення громади: 12’088 осіб. До складу громади увійшли населені пункти:

  • село Великий Дальник
  • село Петродолинське
  • село Розселенець

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ЧИ ЗАЛИШИТЬСЯ У ВЕЛИКОДАЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДІ МУЗИЧНА ШКОЛА?

  1. Яка співоча українська мова на відео!
    Слід або навчити вчителів закладу позашкільної освіти виконувати Закон України щодо функціонування української мови, або відправити їх на заслужений відпочинок, а музичні інструменти – на ОЛХ.

  2. І це вони москальською мовою зібралися виховувати дітей???
    Відправте їх на пенсію, а молодих вислати нах на росію!

  3. Яка різниця якою мовою вчить дітей, адже музику розуміють не мовою, а душею!

Comments are closed.