ЧАСТИНА 4: НІТІКІНСЬКИЙ НАМАГАВСЯ ЗАБОРОНИТИ СЛУХАТИ ЯК ВІН «ДІЛИВ БЮДЖЕТНІ ГРОШІ»

Кількість переглядів 1873

22 червня 2021 року Іллічівський міський суд Одеської області продовжив розгляд обвинувального акту щодо колишнього депутата Овідіопольської райради, а нині депутата Великодолинської селищної ради Юрія Нікітінського, а також інших осіб, які, за версією слідства, використовували систему соціального забезпечення Овідіопольського району для особистого збагачення.

Засідання розпочалось з обурень та висловлювання невдоволення з боку обвинуваченого Нікітінського та його адвоката.

Головна вимога – проводити судові засідання, на яких слухаються матеріали негласних слідчо-розшукових дій (телефоні розмови), в закритому режимі. Репортажі журналістів із залу суду приносять свої плоди: люди дивляться наші репортажі, слухають записи телефонних розмов, починають аналізувати і, по всій видимості, Юрію стає важче розповідати про те, що він ні в чому не винуватий, а прокурори даремно на нього наговорюють.

І якщо адвокат у своєму клопотанні спробував хоч якось виправдати свої вимоги нормами КПК (п. 3 ч. 2 ст. 27 Кримінально-процесуального кодексу), Юрій Нікітінський все звів до емоцій та байки про особисте та сімейне життя, які він обговорював з директором Овідіопольського поштового відділення Віхтевою С.Д.

Юрій Нікітінський:
Ваша честь можно? Ваша честь если бы мы слушали только разговоры между нами подозреваемыми и ответственными должностными лицами – без вопросов! На предыдущем заседании мы слушали переговоры, которые прокурор включал между директором Укрпочты! Какое отношение директор Укрпочты имеет к этому вопросу? Дальше – представителем футбольной команды – какое отношение имеет представитель футбольной команды – руководитель футбольной команды имеет к этому вопросу? Я не против, если бы слушали разговоры между нами. А мы слушаем совершенно другие разговоры, которые к этому делу отношения не имеют, либо с одной стороны порушують їх особисте життя и моё? Я не знал, что в это период меня записывают и есть личные – как я называю Рябоконя и как к нему отношусь. Дальше по поводу то что сказал корреспондент – Он добавляет и много ваша честь перекручивает. Потому что то что было в последней редакции, что только благодаря ему все таки продолжается слушанье этого заседания. Какое отношение имеет корреспондент?… Дальше тут есть, особисте життя – Мне люди говорят, почему твои записи… слушаются ну как бы… с руководителем Укрпочты, футбольной команды и других получается личне життя…

Цю браваду стурбованого Юрія Нікітіського варто розібрати по пунктах:

1.Почну з останнього: ми нічого не перекрутили та якщо я говорю, що завдяки журналістам цю гучну справу почали публічно розглядати, то я маю на увазі ось що: якщо заглянути на сайт Судової влади, то можна побачити, що справа Нікітінського, Рябоконя та інших дійових осіб (єдиний номер № 522/5896/18) надійшло до суду ще квітні 2018 року (Приморський районний суд Одеської області), а у грудні 2018 року справу було розподіллено за Іллічівським міським судом Одеської області. І практично два роки в реєстрах Судової влади не було ніяких даних з приводу початку розгляду цієї справи.

Наша редакція, починаючі з травня 2020 року почала «штурмувати» Іллічівський суд з однією метою: де справа та коли ми зможемо дізнатись про дату та час розгляду справи.

  • Перший раз наша редакція завітала в Іллічівський суд ще 07 травня 2020 року з питанням: де справа і коли почнеться його розгляд? Ось матеріал про це:

НАВІЩО ІЛЛІЧІВСЬКИЙ СУД ПРИХОВАВ СПРАВУ ЮРІЯ НІКІТІНСЬКОГО?

Того разу суддя Семенов пояснив, що справа нібито розглядається, обвинувачених багато, зараз карантин і наступне засідання ще не призначено. Обіцяв, що після 12 травня у реєстрі з’явиться інформація про дату і час наступного засідання.

  • Однак все літо дату та час засідання так і не вносили до реєстру та 18-го вересня 2020 року ми знову поїхали до Іллічівського міського суду. Ось матеріал про це:

ІЛЛІЧІВСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄ ХОВАТИ СПРАВУ НІКІТІНСЬКОГО

Того разу секретар судового засідання звалила всю провину на переатестацію прокурора, пообіцявши через тиждень повідомити про дату та час судового засідання.

  • 23 вересня ми знову прийшли до Іллічівського міського суду та були приємно здивовані: секретар судді Семенова ЗВІЛЬНИЛАСЬ!

ІЛЛІЧІВСЬКИЙ СУД ВЖЕ ВІДКРИТО САБОТУЄ РОЗГЛЯД ВАЖЛИВОЇ СПРАВИ

Після таких походів до Іллічівського міського суду я з упевненістю можу сказати, що журналісти вплинули на публічний розгляд цієї справи.

2.Тепер з приводу телефонних розмов, які, за версією Юрія Никитинского, стосуються особистого та сімейного життя.

Візьмемо, наприклад, його розмову з директором поштового відділення та на момент розмови депутатом Овідіопольського селищної ради Світланою Віхтевой. Ось текстівка тієї розмови:

“Светлана Дмитриевна добрый день… Никитинский беспокоит… Светлана Дмитриевна СОБЕС подготовит ведомость 6136,86, можно у вас на почтовом отделении получить? Там отдельная ведомость
Дело в том, что уже нельзя, мы уже закрыли, с 1-го числа, мы ж сворачиваемся у нас тоже месяц зарывается… Мы уже закрыли отчет по детским
Значит только со следующего месяца?
Да. А что так сильно срочно?
Та просят, но если сильно сложно, тогда уже ладно
Ну если будет сильно надо, тогда…
Сильно надо, но только это сегодня, если нет, то на следующий месяц…
Еще раз, по блату, если действительно сильно кому-то надо помочь уже…
Ну если уже так сильно, можно будет?
Ну тогда с “пончиком”…
Ну это понятно, это не обсуждается даже. Хорошо?
Да
Значит я после обеда отправляю?
Да
Спасибо большое с пончиком…”

Що тут особистого обговорили Юрій Нікітінський та Світлана Дмитрівна Віхтева? На мою думку, з почутого напрошується висновок: йде пряме вимагання хабаря у вигляді якогось «пончика», який Нікітінський пообіцяв дати.

А що таке цей «пончик»? Про це ми дізнаємося з іншого телефонної розмови Нікітінського з Наталією Гурин, з якого випливає, що «пончик» це були ті 100 гривень, які були дані Алі (співробітниця пошти та за сумісництвом родичка Світлани Віхтевої). Ось текстівка тієї розмови:

“Да Юра. Вы когда получите деньги, там на почте сидит Аля… дайте ей 100 рублей мы потом с вами поделим 50 моих 50 ваших”.

У мене особисто не викликає ніякого сумніву, що ці всі переговори мають пряме відношення до справи і не несуть ніякого особистісного або сімейного характеру. Все чітко: ніби як не можна зробити те, що просить Юра, але за «пончик», а саме за 100 грн, можна, витрати по яких були розділені між Нікітінським і Гуриною.

І що ж суд? А судді вийшли з Народчої кімнати та наголосили:

“Клопотання захисника задовольнити частково. Зобов’язати прокурора Рекеду при оголошені доказів утримуватись від розголошення особистого, сімейного життя та обставин які принижують гідність обвинувачених та третіх осіб. В інший частини відмовити”.

Загалом, на кшталт як прозвучала фраза «задовольнити частково», але ніякого закритого засідання не буде і бути не може. Все й далі будемо розглядати у відкритих судових засіданнях. А прокурор, на нашу думку, завжди відділяв приватне та сімейне від того, що потрібно слухати, адже не всі записи прослуховуються і багато записів прослуховуються не у повному обсязі, а лише у тій частині, де йде розмова, що стосується предмета звинувачення.

Як то кажуть: «Далі буде …» і ми почуємо ще багато цікавого про життя групи осіб, якими майстерно керував Юрій Нікітінський.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанидзе, Андрей Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “ЧАСТИНА 4: НІТІКІНСЬКИЙ НАМАГАВСЯ ЗАБОРОНИТИ СЛУХАТИ ЯК ВІН «ДІЛИВ БЮДЖЕТНІ ГРОШІ»

  1. Хорошо, что есть те, кто не даёт этому делу умереть за взятку под сукном!
    Этих жучар нужно смотреть ВСЕМ!!! Все знают, что это дело дошло до суда только со второй попытки! Первая была закрыта за бабло! Он даже не скрывал это!

  2. Когда эту суку уже отправят на нары, его ждут не дождутся и вазелин уже готов. Пид…..сы жадные.

  3. Люди добрые да я ни копейки не взял из бюджета города. А все деньги мне подкинули на мои тайные счета. Я не виновен, меня подставили и вообще я больше так не буду

  4. По тундре, по железной дороге…©

Comments are closed.