У СПРАВІ ДЕПУТАТА НІКІТІНСЬКОГО, З’ЯВИЛИСЬ НОВІ «ПОНЧИКИ»

Кількість переглядів 1528

Після двох засідань суду, що не відбулися у кримінальній провадженні у відношенні колишнього депутата Овідіопольської районної ради, а нині депутата Великодолинське селищної ради Юрія Нікітінського та його пособників, 14 липня 2021 року судове засідання все таки відбулося. Але назвати таке засідання можна не інакше, як «циркова вистава, яку розіграли учасники процесу».

Чи були, для прийняття такого рішення застосовані якісь «пончики», чи це особисто переконання колегії, поки не відомо. Ось наша версія, чому ми вважаємо це «цирком».

Хто б що не говорив, але не будь відео камери журналістів на цьому процесі, справа давно б уже «кануло у літа». І тому, майже місяць, на мою думку, тягнули розгляд справи, та зібрались лише тоді, коли придумали, що робити далі з відео камерою журналістів.

На початку засідання адвокат Юрія Нікітінського подає чергове клопотання про проведення частини засідань, на яких розглядаються негласні слідчо розшукові заходи у вигляді телефонних розмов між учасниками процесу та особами, які були задіяні у процесі незаконних нарахувань та отримань бюджетних коштів Управління соціального забезпечення Овідіопольської райадміністрації, у закритому режимі.

Одна з голових притензій, це публікація размови між Юрієм Нікітінським та керівником поштового відділу смт Овідіополь Світланою Віхтєвою. Фразу «неможливо, але за «пончики» та реверанси можливо», подана адвокатом, як «особисте» життя. Але чиє? Віхтевої? Чи Нікітінського?

Доводи викладені адвокатом, на нашу думку, абсолютно нікчемні.

Але, “О ЧУДО!”, судова колегія з другого разу, задовольняє клопотання адвоката та прямо порушуючи норму Конституції про відкритість судових процесів в Україні, та Ухвалює проводити засідання судове засідання по вивченню матеріалів НСРД у закритому процесі.

Звичайно ж ми покинули зал судового засідання, порушувати Ухвалу суду, нехай навіть вона, на нашу думку, й незаконна ми не будемо. Але скаргу, після отримання повного тексту Ухвали у Вищу раду правосуддя ми напишемо.

Також, ан мою думку, те, що це все було «цирком», а саме: два відкладених засідання, з надуманих причин та другий розгляд клопотання на одну й ту ж тему, підтверджується телефонним дзвінком, що надійшов мені через годину після засідання від помічника судді Семенова:

Добрый день, Варшанидзе Роман Автандилович? Ильичевский суд помощник судьи Семенова. Звоню вам сообщить, что суд только что закончил прослушивание телефонных переговоров обвиняемых. В следующее заседание можете прибыть…

Як можна було прослухати цілу пачку (там не менш 10-15 дисків) за одне засідання, якщо на двох попередніх прослухали тільки два? На мою думку, ніхто нічого не слухав. Просто до протоколу внесуть, що прослухали, але не хотіли робити це під відео камеру.

Дуже радує, що Верховна Рада вже прийняла закон, який запускає нову судову реформу. Членам ось цієї колегії, на мою думку, нічого робити у судових мантіях.

Не дивлячись на те, що нам далі вже дозволяють знімати засідання, скарга до Вищої Ради правосуддя все одно напишемо. Сподіваємося її розгляне вже новий склад Ради з іноземними спостерігачами.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТІВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

6 thoughts on “У СПРАВІ ДЕПУТАТА НІКІТІНСЬКОГО, З’ЯВИЛИСЬ НОВІ «ПОНЧИКИ»

  1. Потом Юра сказал судье: “Спасибо вам”. И вручил пончик.

  2. Це якісь СЮР:
    Альо – Ну так как в прошлый раз – Снимаем и делим? – Да только об этом больше не говори

  3. Ну так можно оплатить 15 грн судебного сбора и получить диск с видео и аудио записью этого заседания, и все станет на свои места

    1. Было бы так легко, так бы и сделали. Но, на данный момент действует Определение о проведении таких заседаний в закрытом режиме. Уверен, что откажут.

  4. Его не посадят, слишком много людей высшей касты задействовано в этой дележке денег.

Comments are closed.