ОВІДІОПОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА НАГАДУЄ ПРО ЗМІНУ НОРМАТИВНОЇ ГРОШОВОЇ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬ

Кількість переглядів 1528

Рішенням Овідіопольської селищної ради від 15.03.2021 року № 159-VIII затверджена технічна документація з нормативної грошової оцінки земель смт Овідіополь Овідіопольської селищної ради Одеської області.

Відповідно до п.2 зазначеного рішення результати нормативної грошової оцінки землі введені в дію з 01.01.2022 року.

Відповідно до Технічної документації з нормативної грошової оцінки земель смт Овідіополь станом на 01.01.2022 року середня (базова) вартість одного квадратного метра земель смт Овідіополь становить 349,47 грн і підлягає в подальшому індексації в порядку, встановленому законодавством України.

Зміна нормативної грошової оцінки земель смт Овідіополь відповідно до рішення Овідіопольської селищної ради є підставою для внесення змін до договорів оренди землі, крім договорів оренди землі, що укладені з відповідною ставкою у відсотках від НГО.

З метою врегулювання орендних відносин орендар зобов’язаний:

  • Замовити витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки у територіальному органі Держгеокадастру за місцем розташування земельної ділянки (відділ № 4 управління в Одеському районі Головного управління Держгеокадастру в Одеській області) або он-лайн, у порядку, встановленому чинним законодавством.
  • На підставі отриманого витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки самостійно розрахувати оновлений розмір орендної плати із застосування ставки (%), передбаченої договором оренди землі, шляхом помноження величини нормативної грошової оцінки земельної ділянки на розмір ставки (%) з  урахуванням коефіцієнту індексації;
  • У порядку встановленому чинним податковим законодавством, за місцем знаходження земельної ділянки повідомити контролюючий орган, що реалізує державну податкову політику, про оновлений розмір орендної плати у зв’язку зі зміною нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

У разі використання земельної ділянки на підставі інших правовстановлюючих документів платник земельного податку зобов’язаний:

  • Провести перерахунок розміру земельного податку на підставі нормативної грошової  оцінки земель смт Овідіополь станом на 01.01.2021 року та у відповідності до рішення селищної ради від 15 липня 2021 року № 308 – VІІІ «Про встановлення ставок та пільг  із сплати  земельного податку на території Овідіопольської селищної ради (смт Овідіополь, с. Калаглія, с. Миколаївка)».
  • У порядку встановленому чинним податковим законодавством, за місцем знаходження земельної ділянки повідомити контролюючий орган, що реалізує державну податкову політику, про оновлений розмір плати за землю у зв’язку зі зміною нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

По інформації: Овідіопольська селищна рада

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

6 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА НАГАДУЄ ПРО ЗМІНУ НОРМАТИВНОЇ ГРОШОВОЇ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬ

    1. Это нормативная оценка. Она существует для определения платежей в бюджет при операции с землей: пользование, аренда, продажа.
      Стоимость земли при продаже определяют продавец и покупатель.

      1. Часто с вами спорю,но где то и учусь

        1. Чому ти хочеш навчитися у цього блогера?
          Складно брехати?

          Податковий кодекс України у п.8.3 ст.8 визначає, що місцеві податки і збори встановлюються рішеннями рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно з законом та перспективним планом формування територій громад.

          ОВІДІОПОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ утворена з 01.06.1970 року, у чому невежко пересвідчитися за даними ЄДРПОУ по коду 04379172.

          Перспективний план формування територій громад Одеської області затверджений розпорядженням КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 23.05.2020 №623-р, а тому ОВІДІОПОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА як така, що утворена і не згідно з законом (у 1970 році ради в Українській РСР утворювалися не за законом), і не за перспективним планом формування територій громад Одеської області.

          ВИСНОВОК: все, що стосується місцевих податків і зборів (оцінки, ставки, пільги, суб’єкти, база тощо) на території Овідіопольського ОТГ, є незаконним.

          Вчись, аноніме, але у розумних людей, фахівців і у професіоналів, а не у блогерів.

    2. сотка это 100 метров квадратных, а не 10, т.е. не 3500 а 35000

  1. Продам 40 соток землі,тільки не по державній ціні а по ринковій

Comments are closed.