АРЕШТ ТА ЗАСТАВА: ПО СПРАВІ ЗАСТУПНИКА НАЧАЛЬНИКА ПОЛІЦІЇ ОВІДІОПОЛЯ СУД ОБРАВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД

Кількість переглядів 2115

23 травня 2022 року за клопотанням слідчого Державного бюро розслідувань суд обрав запобіжний захід заступнику начальника відділення поліції № 1 Одеського РУП № 2 (смт Овідіополь) ГУНП України в Одеській області Віталію Афанасьєву у кримінальному провадженні по факту отримання неправомірної вигоди.

Як повідомляє Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону, Віталій Афанасьєв разом з військовослужбовцем вимагали у двох інших військовослужбовців ЗСУ п’ять тис доларів США за уникнення від кримінальної відповідальності.

За даними слідства, поліціант та військовослужбовець отримали інформацію про початок досудового розслідування кримінального провадження стосовно цих двох військовослужбовців по ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Гроші вимагались за вплив на уповноважених службових осіб та слідчих з метою закриття цього кримінального провадження.

20 травня під час проведення слідчих дій, Віталій Афанасьєв отримав другу частину обумовленої суми неправомірної вигоди у розмірі 2’000 доларів США, після чого він був затриманий по ст. 208 КПК України. Відразу після цього були проведені невідкладні слідчі дії – обшуки за місцем роботи та проживання учасників групи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Після пред’явлення підозри та клопотання до суду, 23 травня Віталію Афанасьєву був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави. Сума застави, за даними джерела редакції, складає один мільйон гривень.

Чи знайде, заступник начальника ВП № 1 Одеського РУП № 2 Віталій Афанасьєв гроші для внесення застави покаже час.

Редакція продовжить спостерігати за перебігом подій у цьому кримінальному провадженні.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
3
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

9 thoughts on “АРЕШТ ТА ЗАСТАВА: ПО СПРАВІ ЗАСТУПНИКА НАЧАЛЬНИКА ПОЛІЦІЇ ОВІДІОПОЛЯ СУД ОБРАВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД

  1. відпустити треба афоню
    хай працює та подальше збирає хабарі

    1. Все правильно, таких взяточников как Афоня должны сидеть на бутылки у парашы

      1. А ти давав їй хабара ???

        Де відеопідтвердження ?

      2. Знакок,гавномес походу и любитель бутылок. Иди броди заднеприводный. Петушара.

  2. збираємо кошти на заставу. ось моя карта:
    1234 5678 9012 3456

  3. Информация не совсем соответствует действительности. Ваши источники не достоверны.

  4. Свободу Александровичу! Подстава была

  5. Каждые три дня в незаслуженной войне против Украинского государства пропадает примерно 1000 русских солдат. Создаётся этакое ощущеньице, что вообще российское военное руководство страны обретает утеху по той причине, что сегодня погибают их родные солдаты. Ведь от вот этой войны решительно нет никакого резона.

Comments are closed.