НАВІЩО МИ САМІ ЗАСМІЧУЄМО СВОЄ СЕЛИЩЕ?

Кількість переглядів 3056

До редакції звернулись мешканці Овідіополю та поскаржились на те, як ми самі ставимось до чистоти нашого населеного пункту.

Спочатку на в редакцію надійшов електронний лист:

Романе, добрий день.
Мене звати _____
Як жителька Овідіополю, звертаюся до Вас з проханням привернути увагу жителів та місцевої влади (місцевих депутатів та голови) до питання засміченості наших вулиць
Зокрема, по вул. Пушкінська/ Вишнева утворилось звалище. І цей смітник ми спостерігаємо вже третій рік.
Дивує байдужість жителів до цього питання. Повз регулярно їздить місцева маршрутка, проходять люди, діти катаються на велосипедах…
А смітник лише розростається, на жаль. Чого там лише не скидають!
Час від часу хтось там на місці спалює все те сміття. Але ж і це не нормально!  Найгірше те, що той смітник масштабується.
Місцеві депутати не зацікавлені у благоустрою своїх дільниць зовсім!
Дуже прикро, що вони не помічають. Не цікавляться.
Те саме питання стосується вздовж складу біля колишньої заправки навпроти газового господарства  вздовж колишньої вул. Туполєва). Там регулярно розвертаються вантажівки з рем. бригади, що поряд. Люди бачили, що сміття з кабін вимітають просто на землю. Немає жодної урни.
Ніхто не слідкує та немає відповідальних за порядок на тій ділянці. А там теж регулярно утворюється смітник, який вітром розноситься по всьому житловому масиву.
Ми з жителями ЖМ Південний кожен рік на весні проводимо суботник вздовж вул. Центральної (від газового господарства й до посадки вул. Чорноморська).
Мішки сміття вивозимо теж власними силами.
Тож хочу звернутися до вас по допомогу у розв’язанні цього питання.
Зокрема, щоб місцева влада посприяла наведенню порядку на цих ділянках. По можливості покаранням штрафом у достатньо великому розмірі за не дотримання порядку та викиданням сміття у невизначеному місці.
А також встановлення сміттєвих баків.
За нашими спостереженнями, дуже багато сміття збирається по вул. Центральній (саме між газовим господарством та вул. Роксоланівською).
Ймовірно люди, йдучи з маршрутки, з магазину … допивають/дожовують свої смакоти й НА ПРЕВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ смітять саме в тому проміжку.
Шкода, що не всі жителі свідомі в наш час, але й відсутність сміттєвих урн загального користування теж не є нормою.
Буду дуже вдячна, якщо Ви зможете приділити цьому питанню час та освітити це в репортажі або на сторінках вашої газети
”.

Буквально наступного дня, телефоном звернулись інші мешканці

Та повідомили, що по вул. Комарова, між вул. Євгена Колісниченка та вул. Троїцька уздовж проїжджої частини лежать пакети зі сміттям, який, мабуть, був викинутий просто з вікна автомобіля.

Серед сміття, зокрема були навіть документи, які можуть вказувати на власника. Це розрахунковий лист за серпень 2022 року на ім’я медичної сестри та шматок медичної документації, де зазначено ім’я та частина прізвища.

Не хочу нікого звинувачувати, але все це робимо ми самі. Ми самі тут живемо і тут же, звиняйте за вираз – «сремо».

Сподіваюсь цей репортаж буде поштовхом до того, що ми переосмислимо своє ставлення до місця де ми живемо і будемо відповідально ставитися до нашого майбутнього.

Від місцевої влади хотілося б побачити дієві кроки щодо притягнення до відповідальності тих, хто може бути причетний до забруднення нашого селища.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Ще матеріали на тему сміття:

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
0

28 thoughts on “НАВІЩО МИ САМІ ЗАСМІЧУЄМО СВОЄ СЕЛИЩЕ?

  1. Лучше бы взял лопату и убрал, чем самому разводить информационную помойку.

    1. Як місцева влада може вплинути, якщо вона імпотентна?
      Навіть в прифронтовому Харкові освітлення вулиць є, а в нас буде тільки після перемоги.

  2. В селищі повна анархія, влади немає!
    Хто що хоче – те й робить. Контроль відсутній!

  3. Скільки коштує паркомісце на території першої школи?

  4. На превеликий жаль це так. Згадую, коли працювала заступником селищного голови Лікар Олена Анатоліївна. Вона дійсно була на своєму місці, займалася наведенням гарного санітарного стану в селищі, лісосмугах, працювала відповідна комісія. Депутати селищної ради проводили на своїх виборчих округах бесіди… На превеликий жаль це в минулому…

  5. А стан доріг? Біля АТБ така яма, що можна дерева висаджувати!
    Тільки й вміють прикриватися війною… За півроку в громаді анічогісінько не зроблено. Тільки двірники з Водопостача щодня перемітають пилюку з однієї сторони вулиці на іншу. Боляче дивитися на це!

    1. Та що там говорити про вуличне освітлення та стан доріг в Овідіополі, коли в Миколаеві після влучання ракети комунальники на протязі доби відновлюють асфальтне покриття та прибирають усі наслідки так що й не видно чи було влучання.

  6. С дорогами действительно всё плохо

  7. Якого х…я не прибуде з Молдови бокалов юра і не прибере то сміття? Перед виборами як приберав і по хатам їздив за сміттям. Що зараз не так? Навіщо до Молдови поїхав))). Кожен з нас добре знає, що риба смердить з голови. Так і в нашій ОТГ. Яка влада такий і народ. Влада для народа не х…я не робить тільки для себе і для тих хто їй потрібний. Так і народ ставится до інших. Прикро, що Овідіополь в го…ні як в прямому так і в переносному сенсі.

    1. Бакалов в Германии работает посудомойкой

        1. Бакалов во Франции, работает официантом

            1. посудомойкой, дворником или офицмантом?

            2. Роман а не вы ли недавно сказали что восьмое марта отмечают коммунистические шлюхи? Хотя 8марта это международный женский день.

          1. Бакалов в Овидиополе, работает вором

  8. Сміття по вул.Пушкінська/Вишнева викидає Гоцелюк. Старанно переносить від свого двору на другу сторону дороги та скидає в купу, іноді палить. Своє домогосподарство тримає в чистоті))

        1. Стаття має вплив. Він прибрав свій мусор, та чи на довго.

  9. Нема там таблички з номером. Будинок по Пушкінській навпроти вул.Вишнева. Ви знімали про нього репортаж, про незаконне підключення води. Яма доречі так і розрита декілька років вже.

  10. Хоч на честь свята ЛІС дасть команду увімкнути вуличне освітлення?

  11. Кому наводить порядок ? Дядик занят стройками своих домов ( все работяги и техника с утра и до вечера там ),второй зам занимается фотографией на фоне роздачи распиленной гуманитарки и уводом чужих жен ,первый зам только поставлен и он вообще далек от проблем с наведением порядка поселке . Ну а за нашу БУСИНКУ и говорить нечего , не царское дело бардаками заниматься !!!!! В итоге МАЕМО , що ВИБРАЛИ !!!!!

    1. Он отдаст жену ,не волнуйся так !

  12. …розрахунковий лист за серпень 2022 року на ім’я медичної сестри та шматок медичної документації, де зазначено ім’я та частина прізвища.

    А що, дуже важко здогадатися, діяльність якого медичного закладу супроводжується складанням даної медичної документації?

  13. Будьте ласкаві підскажіть, хто надає послуги на викачку вуличної приватної вбиральні. По всьому селищі наклєні листи оголошення за номером 097 092 78 77 де чітко вказано, що надають такі послуги а по факту відмовляють .Будемо щиро вдячні, якщо хтось знає до кого можна звернутися по цьому питанню і повідомить про це нас.

Comments are closed.