«ЗЕРНОВА ІНІЦІАТИВА»: «ЗЛОЧИНЦІ» ВІД КИЇВСЬКОГО БЮРО ЕКОНОМІЧНОЇ «НЕБЕЗПЕКИ»

Кількість переглядів 4745

Поки у державі триває війна, поки Збройні сили України ведуть бойові дії з російським загарбником, поки інші жителі України докладають титанічних зусиль, які спрямовані на допомогу армії, поки керівництво держави зайнято діями, які спрямовані на збереження угоди Чорноморської зернової ініціативи під егідою ООН, працівники Бюро економічної безпеки за бюджетні гроші п’ятий день блокують роботу компанії «ТРАНССЕРВІС 2008», яка займається наданням послуг зі зберігання, переробки та транспортування зернових культур та яка розташована біля порту Чорноморськ, який є базовим у Чорноморської зернової ініціативи під егідою ООН.

13 травня 2023 року журналіст редакції «Альтернатива.орг» побував на прохідної компанії «ТРАНССЕРВІС 2008» та став свідком дій, які інакше, як «рекет» не назвеш. Особи, які блокують підприємство, яке прямо пов’язане з зерновою ініціативою, називають себе співробітниками Бюро економічної безпеки, проте жодний з них не пред’явив свого службового посвідчення, жодний з них не назвав свого прізвища та посади та взагалі їх поведінка більш схожа на поведінку злочинців.

Перша спроба познайомитись з таким так званим правоохоронцем завершилась відразу протидією журналісту.

Подальші дії співробітників Бюро економічної безпеки, ніяк інакше, як напад та перешкоджання законної журналістської діяльності, я кваліфікувати не можу: ціла група осіб спустилася з другого поверху та почали вимагати покинути територію підприємства та за допомогою сили витаскали журналіста за територію прохідної.

Незважаючи на перепони, мені все ж таки вдалось поспілкуватись з одним водієм, якого вже 3 доби з вантажівкою не випускали з підприємства та у якого правоохоронці незаконно відібрали документи на вантаж, блокуючи виїзд його автомобіля при цьому не пред’являючи жодної чіткої претензії, або обвинувачення.

Крім того, діями детективів Бюро економічної безпеки були грубо порушені конституційні права працівників підприємства, які були обмежені у праві пересування та закриті у приміщенні підприємства.

Спостерігаючи за цією ситуацією, я встановив наступне:

  • так звані співробітники Бюро економічної безпеки з м. Київ з 21 листопада 2022 року здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 41022100000000598 в рамках якого правоохоронці мають певні підозри в ухилянні від сплати податків у низки юридичних осіб;
  • використовуючи це кримінальне провадження так звані детективи йдуть до слідчого судді та отримують дозвіл на проведення слідчої дії – обшуку, мотивуючи це тим, що у них є підозри, що десь там в Одеській області на території підприємства «ТРАНССЕРВІС 2008», яке займається наданням послуг зі зберігання, переробки та транспортування зернових культур є документи та інші предмети, які на їх думку можуть служити доказом по їх справі.

Слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Київ Ішуніна Лариса Миколаївна надає такий дозвіл правоохоронцям в рамках судової справи № 760/8856/23. Не знаю, чи розбиралась суддя у підставах, які правоохоронці вважали достатніми для проведення обшуку, але у Єдиному державному реєстрі судових рішень чомусь немає цього рішення у вільному доступі. Проте, у вільному доступі є матеріали про саму суддю Ішунину Л. М., які опубліковані ГО «Україна проти свавілля чиновників». Наприклад:

Особливо не вникав у ці матеріали про суддю Ішуніну Л. М., але хто бажає може це зробити самостійно, всі назви з гіперпосиланнями.

Заради справедливості також слід відмітити, що ті, поки невідомі мені юридичні особи, які є фігурантами того самого кримінального провадження, насправді, не мали жодних прямих відносин з компанією «ТРАНССЕРВІС 2008», а лише продавали товар іншій юридичній особі, яка зберігає цей товар на території «ТРАНССЕРВІС 2008».

Також хочу вказати, що юридичні особи, які є фігурантом кримінального провадження про нібито ухиляння від сплати податків в рамках того кримінального провадження, яке стало підставою для обшуку, на сьогоднішній день вже не є власниками товару, який знаходиться на території «ТРАНССЕРВІС 2008». Також немає жодного рішення суду, що цей товар, який фігуранти кримінального провадження комусь продали треба заарештувати.

Поспілкувавшись з представником компанії «ТРАНССЕРВІС 2008», я дізнався, що події, які я спостерігав у суботу 13 травня, розпочались ще у четвер 11 травня. На підприємство прийшли детективи Бюро економічної безпеки та пред’явили ухвалу слідчого суді Ішиніної Л. М. на проведення обшуку.

Керівництво «ТРАНССЕРВІС 2008» повністю сприяло проведенню слідчих дій – були надані всі документи, які запитали правоохоронці, був наданий доступ до всіх приміщень підприємства та правоохоронці змогли безперешкодно все ретельно обстежити.

Фактично всі дії по ухвалі суду були проведені у рамках одного робочого дня. Керівництво «ТРАНССЕРВІС 2008» готово було передати відповідним чином засвідчені копії документів, ознайомитись і підписати протокол проведення обшуку. Але саме тут розпочалось саме цікаве.

Отримавши всі необхідні документи, дослідивши всі приміщення за вказаним в ухвалі адресом, правоохоронці у прямому сенсі слова окупували один з кабінетів підприємства та нібито розпочали складати протокол обшуку, складання якого продовжується п’ятий день.

Увесь цей час з 11 травня автотранспортними засобами так званих правоохоронців перекриваються ворота підприємства, заблоковані залізничні колії, що унеможливило здійснення технологічного процесу подальшого навантаження, розвантаження та перевезення зернових вантажів та фактично заблокувало роботу всього підприємства та унеможливлює завантаження морського транспорту для виконання умов Чорноморської зернової ініціативи під егідою ООН з боку України.

Жодного пояснення з боку так званих детективів Бюро економічної безпеки про строки складання протоколу обшуку та фактичного розблокування підприємства, залученого до державної програми, отримати не вдається.

Яка мета такого блокування? Є всі підстави вважати, що такі дії свідчать про цілеспрямоване втручання в господарську діяльність підприємства та штучне затягування процесу проведення обшуку, як мені здається з однією метою – або ви з нами домовляєтесь, або ми й далі не даємо вам працювати. У поняття «домовляєтесь» можна включити будь-які припущення, навіть пряме ЗДИРСТВО НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ.

Ось такі у нас детективи з Бюро економічної «небезпеки» держави. А потім ми дивуємося, чому наші Європейські та Північноамериканські партнери іноді називають нашу державу, як таку, яка не відповідає правовим принципам Західного світу, а більш схожа на стару радянську систему – своїм ВСЕ, а іншим ПО ЗАКОНУ.

Адвокати «ТРАНССЕРВІС 2008» звернулись з заявою на неправомірні дії правоохоронців до Державного бюро розслідувань та зі скаргою до прокурора. Будемо спостерігати, чим це закінчиться: перемогою здорового глузду та права, або абсурдом та свавіллям?

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
4
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
3
Surprise
Surprise
0

7 thoughts on “«ЗЕРНОВА ІНІЦІАТИВА»: «ЗЛОЧИНЦІ» ВІД КИЇВСЬКОГО БЮРО ЕКОНОМІЧНОЇ «НЕБЕЗПЕКИ»

  1. Таких злочинцив пол страны

  2. А может это снимают следующий сезон сериала “Слуга Народа”?

  3. Як там Товста Голова ОТГ надала благоустрій бо гроші які взяла у Суховія треба відпрацьовувати, на виконкомі вас чекатиме сюрприз, багато гостей)))!!! Думай-те

  4. Суховій своїм паспортом Привязки вводить в оману селищну раду, той паспорт прив’язки немає ніякого відношення до цього місця, цю справу треба щоб поліція внесла до ЕРДР да дати розголос, поки в країні війна, шахраї з під носа у громади шахрайськими шляхами та підробними паспортом прив’язки хоче заволодіти земельною ділянкою. Всі документи тобіш паспорту прив’язки, рішення суду ( мирова угода ) по Мойке Суховія будут направлені до обласних правоохоронних органів та Військовой Адміністрацію для повної перевірки законності всіх цих документів. Та розголосу у всіх СМІ про шахрайство та бездіяльність Овідіопольськой ОТГ. Савельева ви дно и ця справа потягне вас на це дно, тільки спробуйте дати дозвіл на благоустрій.

  5. Убирают конкурентов с зернового рынка

  6. Ішуніна ще та тварина. Цікаво, а її чоловік Костя з сином Едіком пішли захищати країну? Чи седять у неї під юбкою і чекають поки вона хабаря додому принесе?

  7. Ішуніна ще та тварина. Цікаво, а її чоловік Костя разом з сином Едіком пішли захищати країну? Чи сидять у неї під юбкою і чекають поки фона принесе хабаря додому?

Comments are closed.