ЧОРНОМОРСЬК: ПРОТИСТОЯННЯ «МОНОЛІТ-СЕРВІС» З ОСББ «РАДІСНА 21» ТА ДО ЧОГО ТУТ КРИМІНАЛ?

Кількість переглядів 3127

У місті Чорноморськ ДП «Моноліт-сервіс» ТОВ «Будівельна фірма «Моноліт» продовжує блокувати приєднання Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Радісна двадцять один» до електричних мереж оператора системи розподілу, що надасть можливість власникам квартир будинку отримувати електроенергію за побутовим тарифом.

Так вийшло, що вісім будинків, які у свій час побудував ТОВ «БК «Моноліт» у 2019 році були переведені на промисловий тариф з електроенергії. Мешканці будинку № 21 по вулиці Радісна створили Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та почали шлях відокремлення від керуючої компанії ДП «Моноліт-сервіс» з метою самообслуговування та підписання прямих договорів з постачальниками електроенергії.

Але представники та довірені особи ДП «Моноліт-сервіс» почали блокувати їх дії. Голова правління ОСББ «Радісна 21» Щербатих Григорій Павлович розповів журналісту «Альтернатива.орг» про «внутрішню кухню» ДП «Моноліт-сервіс».

Зі слів, Григорія Павловича:

  • компанією «Моноліт-сервіс» фактично керує Олексій Морозов («МОРОЗ»), якій не є посадовою особою підприємства, а лише має близькі стосунки з Пельтеком Денисом Георгійовичем, директором ДП «Моноліт-сервіс».
  • саме Пельтик Д. Г. та Кальяк Максим Леонідович (директор ТОВ «БК «Моноліт») категорично проти надавати можливість переводити ОСББ на прями відносини з оператором систем розподілу електроенергії.
  • Пельтек Д. Г. 14.01.2023 року виїхав за межі України, знявся з військового обліку та перебуває у США. Яким чином офіційні документи ДП «Моноліт-сервіс» (рахунки, листи, накладні) після 14 січня мають підпис Дениса Пельтека, якщо його самого немає в Україні?
  • Яким чином Пельтек Д. Г. виконує обов’язки директора ДП «Моноліт-сервіс», фактично перебуваючи у США?
  • Степанюк Денис Вікторович, Нурметова Ольга Степанівна – це «сірі кардинали» ДП «Моноліт-сервіс», Некульча Сергій Яковлевич – представник ДП «Моноліт-сервіс».

У ТОВ «БК «Моноліт» була велика заборгованість перед Чорноморською міською радою. Як розповів Григорій Щербатих, міська влада юридично повернула себе земельну ділянку де розташовані будинки «Моноліт», але фактично ДП «Моноліт-сервіс» продовжує користуватись цією земельно ділянкою та виставляє рахунки мешканцям будинків, при цьому фактично не надаючи ніяких послуг.

Також, Щербатих Г. П. повідомив, що у ДП «Моноліт-сервіс» є велика заборгованість перед ООЕК за поставлену електроенергію. З цього приводу наразі у судах розглядаються позови. При цьому, 23 травня 2023 року ДП «Моноліт-сервіс» припинила електропостачання до будинку Радісна, 21, мотивуючі це тим, що у ОСББ є заборгованість. ОСББ «Радісна 21» не визнає існування цієї заборгованості та з цього приводу вже є судовий розгляд у господарському суді, який був ініційований ДП «Моноліт-сервіс». Наступне засідання 06 липня.

Григорій Павлович, повідомив, що ТОВ «БК «Моноліт» та ДП «Моноліт-сервіс» де юре існують, але де факто – банкрути. Їх договори з ДТЕК на постачання електроенергії юридично нікчемні, будинки, які були переведені на побутовий тариф, переведені на цей тариф лише на період воєнного стану та відразу після скасування воєнного стану, всі споживачі будуть знову переведені на промисловий тариф.

Ось такий результат діяльності ТОВ «БК «Моноліт» та ДП «Моноліт-сервіс».

Редакція «Альтернатива.орг» буде продовжувати спостерігати за цими подіями.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
3
Surprise
Surprise
1

2 thoughts on “ЧОРНОМОРСЬК: ПРОТИСТОЯННЯ «МОНОЛІТ-СЕРВІС» З ОСББ «РАДІСНА 21» ТА ДО ЧОГО ТУТ КРИМІНАЛ?

  1. Снимите репортаж, пожалуйста, по адресу Бугаевская, 37В, такая же ситуация. Самое главное, за домом выстроили ангар высотой с 5-этажный дом в 2-3 метрах от стены дома. Не дай Бог пожар, всё сгорит, пожарка и близко не подъедет. Нет и намека на солнечный свет. Зато плата за квадратуру 33 грн кв.м.

  2. Мужик красавчик! От монолита не ожидал, такой помойки!

Comments are closed.