МИКОЛАЇВКА: ХТО ДОЗВОЛЯЄ КРАСТИ ВОДУ З ДНІСТРОВСЬКОГО ЛИМАНУ?

Кількість переглядів 5476

16 червня 2023 року в село Миколаївка завітали інспектори Державної екологічної інспекції Південно-західного округу для перевірки обставин, викладений у моїй заяві від 04 червня з приводу незаконного відбору води з лиману.

Після спілкування зі старостою села Миколаївка Людмилою Панкевич, яка запевняла мне, що відбір води з Дністровського лиману ведеться на законних підставах, розуміючи, що споритись з впертою жінкою немає ніякого сенсу, я написав заяву.

Після відвідування місця забору води на березі лиману, інспектори з поліціантами прослідували до можливих власників цього обладнання (подробиці дивиться у відео сюжеті).

За результатами перевірки, написана заява до поліції, буде зареєстроване кримінальне провадження в рамках якого буде встановлений розмір збитків та, СПОДІВАЮСЬ, винні особи будуть притягнути до відповідальності.

Спостерігаємо за ситуацією далі.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
3
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
6
Surprise
Surprise
0

85 thoughts on “МИКОЛАЇВКА: ХТО ДОЗВОЛЯЄ КРАСТИ ВОДУ З ДНІСТРОВСЬКОГО ЛИМАНУ?

  1. нам дозволяє красти воду староста людка-бмв

  2. людка-бмв повіомила,що савельєва у курсі та отримує свою копійчину з цього

  3. Люди лет 40 качают воду с лимана, поливают теплицы и с этого живут, и так жизнь такая тяжёлая, так вы еще лезете к людям со своими жалобами… Ладно б трогали тех кто людей грабит, а тут люди пашут чтоб выжить , и вы тут как тут? Вам что от этого? Сколько себя помню, и столько люди поливали с лимана.. Ни кому не мешало…и не вредило… Совсем совесть потеряли..

    1. То мы жили при коммунистах а сейчас будет жить при капитализме

    2. Та ты не прибедняйся и не стони.Свесть это ж такая штука тонкая)))Воду качали с лимана качали на шаоу и редиску сдавали,сети ставили и браконьерничали,а теперь отсос петрович)
      Белочникам мыколаевки они же и элита агрономов готовьтесь покращенням)

    3. Та ты не прибедняйся и не стони,совесть это штука тонкая)))Воду качали и редиску растили,сети ставили и рыбу ловили,а теперь *** сосать будете
      Белочники мыколевки,элита и куркули приготовиться))

        1. Тут понятно одне,прийшов час незручностей для паньства,тож тримайтеся там куркулі,та бігом знімайте магніти з лічильників як мінімум)))

  4. Суть у тому що дана команда прижучити усіх підприємців громади і тих хто вирощує продукцію, бо грошей в громаді з кожним днем стає все менше і менше основних дохід тих хто у кормушки це продаж земель і він закінчується , треба тепер змусити платити калаглію – цю задачу поставила Савєльєва а порадив це зробити Газіян з іншими депутатами які завідують общаком громади. Скоро будуть ходити по хатам і виколочувати з вас гроші щоб вас не чіпали

    1. А чого всі так почали дружно недолюблювати владу яку ж самі і вибрали. Все село як Миколаївка та і Калаглії дружно кричали що ми з Овідіополем. Не даремно від Овідіополь всі інші села відмовились. Запевняю вас що все тільки початок. Грошей у такої “багатої” громади, як Савельєва, коли переконувала вас разом з Трофіменком приєднатись до Овідіополя, що бюджету вистачає на все. Не пройшло і 4 років, як все …. бюджет обмілів. Чекайте, ще введуть місцевий податок на теплиці. І всі заживуть. Особливо адміністрація Савельєвої в кількості 108 чоловік, які праціють на 2 села та Овідіополь.

      1. Не всі кричали. Багато було проти. І знали, чим все це може закінчитися.

    2. три тупих аноніма анонімно нацарапали тут якусь бредятину ..

  5. А коли уже та Савельева піде на відпочинок?На скільки це вона засіла в том кріслі?

  6. Хто цю йо@нуту поставив старостою? Ізза її тупості пострадає село. Тільки регоче як коняка і спориться з людями. За шо її платять ? як не прейдеш в кантору тільки чуїш або регіт на все сило. або скандали. Дописалася в вайбері про воду з лімана курва? Устав вона чітала.

    1. Вона тебе, зіна, попередила, що буде.

  7. Романе, перш ніж писати якісь заяви, вивчіть Конституцію України, зокрема статтю 13, за якою земля,її надра, повітря, ВОДНІ та інші ПРИРОДНІ РЕСУРСИ, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної
    (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу!
    Та й українську мову, людині, яка називає себе журналістом, теж не завадило б вивчити більш досконало.

  8. Не треба звинуватити об’єднання громад. Воно тут не до чого. Просто час крадіжок закінчується. Використання водних ресурсів повинно відбуватись за правилами. Вода – це власність народу, а не окремої особи.

    1. Якщо вже так хочеться справедливості то покажіть декларацію Савельевой і всіх тих чесних які так нам говорять про закони

    2. Почему не пишиш про изменника Родины Янчева переправляющего через границу нелегалов прояви характер варшик получается ты друг изменника родины.

        1. Ну на цьому воно й заткнеться…
          Бо нема у нього ніякого матеріалу…
          Так, аби тільки потриндіти …

  9. А чому люди повинні платити за надра які по Конституції належить їй. Мало того що наші можновладці ніяк не можуть нажертися, орки вибивають,та ще й Варшанідзе туди ж.За все платіть,можливо за повітря також вам платити?Люди тяжко працюють ,щоб жити ,чи тільки в Миколаївці воду качають?Були б канали з технічною водою ,з лиману не брали.Добре що в Овідіополі вистачає питної води для поливу.ЗАЛИШТЕ ЛЮДЕЙ У СПОКОЇ ,ЛЮДЯМ ПОТРІБНО ЖИТИ ,НАЖАЛЬ У НАШІЙ КРАЇНІ НЕМАЄ ЗАВОДІВ,ФЕРМ ,ПОЛІВ І Т.Д.,ДЕ МОЖНА ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЬ.ДАЙТЕ ЛЮДЯМ ЖИТИ,ДОСИТЬ МАРОДЕРСТВА.

    1. Ці надра належать ВСЬОМУ народу, а не однієї конкретної людини. Тому і використовувати ці надра треба за правилами ВСЬОГО народу, а не за бажанням однієї особи.

      1. Водою з лиману користується пів села, а не одна людина

      2. …Кроме того, вводится новый налог на осадки: за обыкновенный дождь — 100 лир, за проливной дождь — 200 лир, с громом и молнией — 300 лир….(с)

        https://www.youtube.com/watch?v=RQWwTrR5sAk

        1. Кримінальна відповідальність передбачена ст. 240 Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу від 8500 грн. до позбавленням волі на строк до восьми років.

          Відповідальність за порушення законодавства про надра несуть особи, винні у:

          – самовільному користуванні надрами (Згід­но зі ст. 47 КпАП – за самовільне користування надрами, укладення угод, які в прямій чи прихованій формі порушують право власності на надра – накладаються штрафні санкції, що становлять – на громадян від 1700 грн. до 3400 грн. та на посадових осіб від 3400 грн. до 8500 грн.);

          – порушенні норм, правил і вимог щодо проведення робіт по геологічному вивченню надр;

  10. Природні ресурси належать народу.

  11. Природні ресурси належать народу.

  12. Доброго дня шановні. Мені здається що Роман займається не тим чим потрібно. Моя суб’єктивна думка така що в бюджеті громади не вистачає коштів, і таким чином, за рахунок того, що поставлять лічильники на воду з лиману, вони вирішили залатать діри. В мене є класна ідея, для дуже гарного сюжету з тими чоловіками з державної екологічної служби які приїхали перевіряти простих людей. Потрібно Роману з цими людьми поїхати на не працюючі які знаходяться в жахливому стані очисні споруди, що знаходяться на берегу лиману за Надлиманським. З яких нечистоти з міста Теплодар та промислової зони міста Теплодару, зливаються в лиман без якої небудь очистки, переробки чи фільтрації. Та подивились на те жахіття яке там коїться. Там дійсно єкологічна катастрофа на яку всім начхати. Не тих людей ви цькуєте шановні.

    1. Якщо керівники громади і в тому числі Варшанідзе, хоче щоб було за законом, щоб люди платили за надра, в даному випадку за воду з лиману, то питання слідкуючи-кому ми повинні платити? В кого да банків чи утриманні лиман? Хто веде кількісний та якісний склад води? За електроенергію при підкачці води з лиману люди платять, а за саму воду? Якщо ми будемо платити за дану воду, хто буде ремонтувати лінії, насоси і т.д.? В законі прописано сплату податку за видобуток надр, а дана вода це поверхнева, яка накопичуватися шляхом дощів, та річки Дністер, яка бере початок з Карпат на висоті 818м. Люди ж не видобувають, а споживають те що на поверхні. Виходячи з цього тоді ми всі повинні платити за повітря, дощу, град, пісок під ногами, траву – бо це теж є надра судячи з вашого інтерв’ю.

      1. Я з Вами згоден. Але чому ніхто досі не підняв питання про забруднення лиману? Чому більшість турбує тільки те – будемо платити чи не будемо? Вода в лимані сама не забруднюється.

    2. Якщо поставлять лічильники на водозабір з лиману, то кому потрібно платити? На чиєму балансі рахується вода з лиману? Лиман, а особливо вода, є власністю громади? Вода, як вище зазначалось – це є надра всіх громадян України. За електроенергію люди, які провели зрошення з лиману сплачують самі. виходячи з вищесказаного тоді люди в Овідіопольській громаді повинні платити і за воду з неба – тобто за дощ. Виходить Овідіополь заздрить що люди в с.Миколаївка самі, 30 чи 40 років тому провели воду з лиману та поливають, а вони ні. Хай спочатку Савельєва та її плебеї наведуть лад в Овідіополі (куди не подивишся кругом бардак). Деж тей розхвалений бюджет Савельєвої яким вона підкупила виборців сіл? Все, здувся мильний пузир бюджету.

    1. Треба брати гроші з тих хто в морі купаються. Брати за повітря. Обміряти дихалний об’єм легенів помножити скількі вдохів видохів робить людина за час, тоді перерахувати за місяць. Головне щоб не помилялись рахувальники.

    2. Текла. Після зустрічі з Варшанідзе і його кишеньковими еколохами для річки ця безкоштовна лафа закінчиться.

  13. А ми хіба крадемо в нас стоять лічильники ми плотемо за світло а Роман цікаво ви собі вирощуєте овочі і зелень чи купуєте

    1. Так ви падли користуєтеся у тому числі і моєю водою !!!
      так як згідно Конституції ця воде теж і моя!
      А я воду з лиману не качаю…
      Я не надавав тій половині села згоди качати мою воду!!!
      Тоді виходить, що половина села качає з лиману саме мою воду, а потім у Овідіополі на моєму ринку який стоїть на моєї землі продає мені СВОЮ ! редиску чомусь за гроші !!!
      То може якщо ви виростили редиску на моїй землі, полили її моєю водою,
      То редиска на ринку має роздаватись БЕЗКОШТОВНО !!! Бо людям теж важко жити . А згідно Конституції людина має право на життя ! Стаття 27 .

      Редиску на шару мені бажано з доставкою! коли будете їхати можете заправитися на заправці Укрнафта. Вони добувають нашу згідно Конституції нафту із земних ресурсів які належать народу і роблять з нього наш бензин. Скажете, що я сказав.
      А ще, електроенергія у нас зараз добувається з нашого сонця, нашого вітра, нашого вугілля а у газовій требі наш безкоштовний газ !

    2. одна справа, коли ти вирощуєш собі !!! а я собі.
      А інше коли ти овочі і зелень вирощуєш на продаж, то тут вже мають діяти правила !
      Правила підприємницької діяльності !

  14. А чому Романе, ви не пишете нічого про Овідіополь, який поливає (деякі) з річки? Там теж огороди розбили, чи законно люди з Овідіополя використовують воду для зрошення? Чи узаконили свої земельні огородики вздовж річки (там де це можливо)? Дуже сумніваюсь. Ви і весь Овідіополь бачить тільки людей з Миколаївки та Калаглії.

    1. Т’ссссс 🤫 не паліть контору 🙈

  15. Цікаво побачити і почути інтерв’ю по цьому ж питанню але жителів Овідіополя, що проживають в Кавуновій банці і поливають свої огороди з річки. Це ж теж надра?

  16. Ну почему у нас такие гнилые люди, одни воюют, другие по домам бегают с камерами и говорят про порядок, господин Варшинидзе, чего ты не пойдешь к другу своему, Саше Булавченко, узнай откуда богатство незнанное, чего ты селян трогаешь, потому что они беззащитные в этом государстве, пойди к Саше, запиши материал, так яйца сразу на голове пришиты будут

    1. Проєкт під назвою Варшанідзе створив Булавченко

      1. Булавченко о який жадний,щоб він всрався,за копійку вдавиться

    1. Ти помиляєшся. Людей в більшості обурило те, що ти і селищна рада бачить і рахує дохід тільки людей з сіл Миколаївка і Калаглія, які “пашуть”, а не відкривають кармани щоб їм щось і хтось туди поклав, як це робить наша ізбранна влада. Нагадаю тобі і селищній раді, що тільки завдяки цим селам Овідіополь став головним розпорядником бюджетних коштів ОТГ, а не причепом до якоїсь із вже утвореної раніше громади. І ти, і селищна рада забувають що в Овідіополі теж є теплиці (і їх не мало), теж поливають з річки, теж є свердловини (які за новим законом повинні бути офорлені), теж крадуть питну воду (не платять в повній мірі, чи ставлять магніти, чи включають гідрофори), теж стоять сонячні панелі, теж не платять за вивіз сміття (викидають на узбіччя, чи в альфатори інших будинків) та інше. Спочатку наведіть лад в Овідіополі – місті над лиманом, покажуть приклад селам, а потім будеш чіплятися до сел і розказувати як потрібно жити.

      1. Тема дуже важлива. Розберемось з усіма крадіями. Якщо є факти у кого ще є такий насос – пишить, обов’язково приїду та напишу заяву до інспекції.

        1. А з крадіями з бюджету коли будете розбиратися? Коли чекати репортаж???

    2. Будет репортаж про деятельность Сашы Булки Булавченко?

        1. А нету о чем??Булавченко разворовал все что можно, а Рома Варшанидзе это проект Булки, Ромик хоть один репортаж про него снял?он о бабушках, которые воду берут в лимане снимает, а про Сашу Автобуса боиться, яйца будут на голове

  17. А мне нравится что Варшанидзе начал ворошить кубло куркулей
    Будет весело

  18. Хотим еще репортажи из кабинета Савельевой
    Не только полиции

  19. Божжжеее, яке ******….Савєльєва дала Варшанідзе завдання докопатися до звичайних людей, які навіть закон не порушили. Що далі? Будемо звітувати та платити за повітря, яким дихаємо? З вашої сторони, ця стаття — повна ганьба… Тим більше, писати заяви та просити кримінальної відповідальності від людей, які не порушили закону. Лиман — це не приватна власність і ніхто нічого не краде.
    А Вас, пане Варшанідзе, навіть і журналістом назвати не можна, Ви простий *********, а не «борєц за справєдлівость».

    1. Ти крадеш воду з мого лиману !
      Лиман згідно Конституції всього народу !
      А крадеш мою воду саме ти !!!

  20. Ты всё знаешь и как его доганяли и как по нему стреляли и как суд ему залог дал 670 т вот какии у тебе друзья не выложишь репортаж про это преступление будешь так и смыкать у него на бензиньчик это Янчев иван который спиртом торгует в большой долине живёт в военное время и перепровляет через государственную границу за деньги призывников посмотрим какой ты честный журналист и за справедливость намерок тебе дам его наберёш и сразу высветится у тебя в телефонной книге делай ветер если не сыкло за одно посмотрим какой ты на самом деле продажный или нет

      1. Ты же согласен что таких негодяев которые перепровляют через границу военно обязанных тем самым предают нашу родную Украину их люди должны знать в лицо .

      2. Инфу по этому гаду завтра получиш

          1. Киевский суд дал залог сегодня вносят за него залог 670 тысяч пойди задай вопрос почему такговец полёным спиртом и ублюдак который перевозит не законно военно обязаных на свободе а не в тюрьме не будеш осветлять потому что знаеш его или будеш потому что ты за спроведливость интересно посмотреть дакажи что ты журналист пусть люди знают .

  21. В теме несколько сторон медали. с одной вода в лимане не закончится-это верно, с другой стороны надо учится жить по закону. Но так уж вышло, что далеко не все живут по закону, а рыба как известно воняет с головы. Вот так оно и есть, что ни голова Овидиопольской ОТГ ни депутаты не живут по закону. Кстати в ближайшее время громаде Овидиопольской ОТГ прибудет огромная партия гуманитарной помощи (вещевая и предметы личной гигиены). Ищите эту помощь в Армена Газияна на складе, он её будет реализовывать (продавать) как через новую почту так и в своём магазине. Вот и будете вы покупать то, что предназначалось вам бесплатно, когда нам отправляют гуманитарную помощь страны Европы, они не указывают какой именно категории населения она предназначена. Вот Газиян с Савельевой и решили что гум. помощь предназначается им. А то что им не надо ну непродаваемый товар, то они отдадут переселенцам и многодетным семьям).

  22. Всім нам довелося побувати за кордоном і всі ми добре знаємо що там за все люди платять і нічого даром немає, так чого ми так всі незадоволенні

    1. бо звикли красти і друкувати шось тут про Конституційні права !

      1. Хоть один из”редисочников” зарегистрирован Ф.О.П.,ом? Бабки за реализацию продукции с своих теплиц гребут? А уплата налогов где? Значит ресурсы на всех бесплатно,а деньги за результат потребления этих ресурсов-себе в карман. Пахают видите ли они. Всем сейчас не легко. Можно подумать,что пахают на”дядю”. Нет,ведь себе в карман. Чистый ПАРАЗИТИЗМ!!! ОТ ВСЕГО,и ВСЕХ ВЗЯТЬ ВСЁ,и при этом не дать ни кому,ни хр.на! Всё правильно Рома написал:-ЗАКОН-РЕГУЛЯТОР. А может сосед действительно НЕ хочет чтоб кто-то брал его долю?(у него ведь такое право, как и у берущих). Так кто должен регулировать этот момент? Верно-ЗАКОН!!!

        1. Ты Припоцаное поставь теплицу и посмотришь сколько ты поставишь себе в карман

            1. Ты ДЕБИЛ не доразвитый ты ахуено платишь налоги ?

  23. Интересно, а на какой закон Варшенидзе сылаться.

  24. Не плачьте тут о том как вам тяжело,как вы трудитесь и так далее,это ВЫГОДНЫЙ БИЗНЕСС БЕЗ НАЛОГООБЛАЖЕНИЙ,КУРКУЛИ МЕСТНЫЕ ТОМУ ПРИМЕР,ТАКИЕ КАК БАКАЛЕНКО,теплицы с каждым годом строятся

  25. Довів бідну жінку шо та написала заявление на уход з должності старости. Тепер Ніколаївка останеться без нормальной власті. І кого нам тепер поставлять????????????????

  26. Не переживайте. Трофименко решит этот вопрос с Лилей. Все будет ок. Он Люду не отпустит. Своих не кидает. Молодцы. Команда! Тут и Рома не поможет.

Comments are closed.