ВІДВЕРТА РОЗМОВА: ВАСИЛЬ БУГАЙЧУК ТА ВАЛЕРІЙ ХМЕЛЬНЮК

Кількість переглядів 1825

20 червня 2023 року в Іллічівському міському суді пройшло підготовче судове засідання за обвинуваченням у зловживанні владою або службовим становищем колишнього Чорноморського міського голови Валерія Хмельнюка.

Кримінальне провадження № 12023000000000658 було зареєстроване 19 квітня 2023 року та досудове слідство було проведено Головним слідчим управлінням Національної поліції України. 05 червня кримінальне провадження Офісом Генерального прокурора переданий на розгляд по суті до Іллічівського міського суду Одеської області.

Обвинувачені по справі це група осіб:

  • Хмельнюк Валерій Якович колишній Чорноморський міський голова за ч. 2 ст. 364 КК України;
  • Хорєв Михайло Юрійович заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України;
  • Бабчук Валерій Станіславович заступник директора департаменту – начальник відділу координації діяльності територіальних органів департаменту водного менеджменту Держводагентства за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Предметом обвинувачення є проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТОВ «СПІЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» з подальшою передачею в довгострокову оренду строком на 49 років для будівництва, обслуговування та експлуатації об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури за адресою: Одеська область, м. Чорноморськ, в акваторії Сухого лиману на стику причалів № 10-11 Іллічівської філії ДП «АМПУ».

Сума збитків, яка встановлена досудовим слідством – 24 млн грн.

Справа має єдиний номер в реєстрі судової влади: 501/2173/23. Головуючий по справі – суддя Семенов Олег Анатолійович.

Під час підготовчого судового засідання було обговорене питання підсудності справи, де обвинуваченими є посадові особи категорії «А» (Хорєв М. Ю.) Іллічівському міському суді Одеської області.

На думку головуючого, справі підсудна Вищому Антикорупційному суду України, тому він ухвалив передати справу до Одеського апеляційного суду з метою визначення підсудності.

Під час знаходження говуючого у Нарадчій кімнати, присутній в залі судового засідання колишній депутат Чорноморської міської ради Василь Бугайчук вирішив поспілкуватись з колишнім Чорноморським міським головою Валерієм Хмельнюком.

Почекаємо рішення Одеського апеляційного суду.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ВІДВЕРТА РОЗМОВА: ВАСИЛЬ БУГАЙЧУК ТА ВАЛЕРІЙ ХМЕЛЬНЮК

  1. Тенденція:

    19.06.23 Хмара під час оголошеної судом перерви по справі Червінського у Києві прямо у залі суду накинувся на прокурорчика з погрозами під камери.

    20.06.23 Бугайчук під час оголошеної судом перерви по справі Хорєва у Чорноморську накинувся на обвинуваченого, і теж з погрозами, і теж під камери.

    Може, слід вдосконалити законодавство і заборонити в залі суду будь-які зносини між присутніми без розпорядження головуючого (крім спілкування між учасниками справи однієї сторони, позиції яких є тотожними?), доповнити КУпАП і передбачити покарання за інтерв’ювання (зловживання правом на інформацію) у приміщенні суду журналістом учасника кримінального провадження суду без згоди останнього або його захисника (у разі його присутності)?

  2. Банду геть! Валерий Яковлевич на старости лет собрался в тюрьму?

  3. Наприкінці березня 2024 року болгарські і польські фермери оголосили про блокування автомобільних і залізничних шляхів ввезення до Болгарії і Польщі зерна з України.

    https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/03/29/7158848/

    https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/03/30/7158927/

    05 квітня Зеленський відвідав Польщу.

    https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-vvazhaye-polshu-ne-lishe-svoyim-partnerom-j-drugom-82101

    19 квітня 2023 року комусь здалося, що було щось порушено при виділенні земельної ділянки під будівництво зернового терміналу у Чорноморську.

    У червні 2023 року (прокурорський рекорд!) справа про зерновий термінал у морському порту вже у суді, причому двоє з трьох обвинувачених не вважають за доцільне і можливе їхати до суду і просять розглядати справу по телевізору.

    А той, хто з’явився до суду по цій справі, взагалі в шоці, бо на нього під час перерви накинувся місцевий депутат-активіст, який разом зі ще одним журналістом-активістом під камери став погрожувати, навіть не володіючи інформацією, що є предметом кримінального провадження…

    ВИСНОВОК: алкоголь, вироби з борошна і телевізор – зло

Comments are closed.