ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ДЕПУТАТИ ОБГОВОРИЛИ ПОРЯДОК ДЕННИЙ НАЙБЛИЖЧОЇ СЕСІЇ

Кількість переглядів 2494

12 липня 2023 року відбулось Спільне засідання депутатських комісій Овідіопольської селищної ради, де обговорились питання порядку денного сесії, яка запланована на 14 липня.

На сесію заплановано винести 55 питань порядку денного. Депутатам роздали проєкти рішень по 54 питанням. 55 питання голова добавили перед початком спільного засідання та озвучила, що це питання «Затвердження технічної документації нормативної грошової оцінки земельних ділянок с. Калаглія та с. Миколаївка».

Обговорити встигли перші п’ять. На це пішло майже дві години. Інші питання будуть обговорювати перед голосуванням.

Більше всіх пропозицій на зміну проєктів рішення вносила депутат Чегодар Н. А. Не можу описати тут всі, дивиться відео, але одне зі змін – це підняття щорічної допомоги учасникам бойових дій на День захисників і захисниць України. Ця сума наразі складає 2’000 грн, яка була встановлена більше ніж п’ять років тому. Запропонована сума – 4’000 грн. Попередньо, депутати погодились. Готовиться відповідний проєкт рішення.

Депутат Газіян А. В. запропонував зняти 100’000 грн допомоги Сергіївської селищній раді Білгород-Дністровського району Одеської області, територія якої тричі зазнала ракетних удару з боку терористів російської федерації, а саме:

  • 1 липня 2022 року був зруйнований 9-поверховий будинок;
  • 7 травня 2023 року пошкоджено 23 будинки та 3 оздоровчих заклади;
  • 10 червня 2023 року 9 будинків зруйновано повністю, а 60 мають пошкодження різного ступеню.

Пропозиція депутата Газіяна А. В. не знайшла підтримки серед депутатів.

Депутат Сливка О. М. запропонував скасувати доплату, яку селищна рада робить за мешканців громади за водопостачання та водовідведення, чим самим трохи знизити навантаження на бюджет селища. Депутати підтримали таку пропозицію. На сесію буде підготовлений відповідний проєкт рішення.

Депутат Трофіменко М. В. запропонував внести зміни до бюджету та виділити кошти для будівництва водонапірної вежі для мешканців с. Миколаївка. Вирішили провести громадське обговорення з цього приводу серед жителів села.

Порядок денний пленарного засідання сесії Овідіопольської селищної ради 14 липня 2023 року:

  1. Про внесення змін до рішення селищної ради від 05 лютого 2021 року № 78-VIII «Про затвердження селищної цільової програми соціальної підтримки населення на 2021-2025 роки «Соціальний захист населення в Овідіопольській громаді»
    Доповідач: Ткач Л.В., начальник відділу соціальної політики
  2. Про витрачання коштів резервного фонду за І півріччя 2023 року
  3. Про затвердження звіту про виконання місцевого бюджету Овідіопольської селищної територіальної громади           за І півріччя 2023 року
    Доповідач : Каранфілова І.О., начальник фінансового відділу
  4. Про внесення змін до рішення селищної ради від 10 лютого 2023 року № 1011- VІІІ Про затвердження Програми цивільного захисту населення та території надзвичайних ситуацій Овідіопольської територіальної громади на 2023-2025 роки
    Доповідач : Фурник Ю.М., начальник економічного відділу
  5. Про внесення змін до рішення селищної ради від 14 грудня 2022 року №961- VІІІ «Про затвердження Програми благоустрою населених пунктів Овідіопольської територіальної громади на 2023-2025 роки»
    Доповідач : Колоскова Н.І., начальник відділу – головний архітектор відділу архітектури, містобудування, інфраструктури та житлово-комунального господарства
  6. Про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства Овідіопольської селищної ради «Палац спорту» на 2023 рік
  7. Про внесення змін до рішення селищної ради від 14 грудня 2022 року №963-VІІІ «Про місцевий бюджет Овідіопольської селищної територіальної громади на 2023 рік»
    Доповідач : Каранфілова І.О., начальник фінансового відділу
  8. Про прийняття ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців на території Овідіопольської селищної ради ( смт. Овідіополь, с.Калаглія, с. Миколаївка)
  9. Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Овідіопольської селищної ради ( смт. Овідіополь, с.Калаглія, с. Миколаївка)
  10. Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Овідіопольської селищної ради ( смт. Овідіополь, с.Калаглія,с. Миколаївка)
    Доповідач : Новікова С.Г., секретар ради
  11. Про виконання рішення виконавчого комітету селищної ради від 24 травня 2022 року № 225 «Про затвердження Програми цивільного захисту техногенної та пожежної безпеки Овідіопольської селищної ради Одеського району Одеської області на 2022 рік»
  12. Про виконання рішення виконавчого комітету селищної ради від 12 вересня 2022 року № 276 «Про затвердження Програми «Безпечна Овідіопольщина» в межах обслуговування Овідіопольської селищної територіальної громади на 2022 рік»
    Доповідач : Каранфілова І.О., начальник фінансового відділу
  13. Про звіт старости Калаглійського старостинського округу про роботу за 2022 рік
  14. Про звіт старости Миколаївського старостинського округу про роботу за 2021-2022 роки
    Доповідач : Кучеренко К.М., староста
  15. Про присвоєння Панкевич Л.О., старості Миколаївського старостинського округу чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування
    Доповідач : Панкевич Л.О., староста
  16. Про внесення змін до рішення селищної ради від 4 грудня 2020 року № 6- VІІІ «Про утворення постійних комісій селищної ради»
    Доповідач : Новікова С.Г., секретар ради
  17. Про внесення змін до рішення селищної ради від 25 березня 2010 року № 1811-V « Про затвердження правил утримання домашніх тварин в смт. Овідіополь»
  18. Про прийняття на баланс Овідіопольської селищної ради водопровідної мережі по вул. Вінницькій в смт Овідіополь
  19. Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність Овідіопольської селищної ради водонапірної башти та артезіанської свердловини з насосом
    Доповідач : Колоскова Н.І., начальник відділу – головний архітектор відділу архітектури, містобудування, інфраструктури та житлово-комунального господарства
  20. Про внесення змін до рішення Овідіопольської селищної ради
    від 15 березня 2021 року № 148-VIII «Про затвердження Переліку адміністративних послуг,
    які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» Овідіопольської селищної ради»
    Доповідач : Краєцька Н.О., начальника ЦНАП
  21. Про схвалення проекту договору між Овідіопольською селищною радою та Кароліно-Бугазькою сільською радою про співробітництво територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) комунальної установи Овідіопольської селищної ради «ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР»
    Доповідач : Громада О.В., начальник відділу правового забезпечення
    Доповідач з земельних питань : Малицька Ю.І., начальник відділу земельних відносин
  22. Про відмову у надані пільги щодо сплати земельного податку на 2024 рік
  23. Про надання згоди на прийняття до комунальної власності Овідіопольської селищної ради земельної ділянки площею 1,0382 га за адресою: смт Овідіополь, вул. Т. Шевченка, 212 зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеського району
  24. Про внесення змін в пункт 1 рішення селищної ради від 26 червня 2023 року № 1166-VIII «Про розроблення детального плану території земельних ділянок в адміністративних межах Овідіопольської селищної ради (за межами населеного пункту смт Овідіополь)»
  25. Про припинення дії договору оренди земельної ділянки від 24.05.2023 року укладеного між Овідіопольською селищною радою Одеського району Одеської області та громадянином України Мазуряном Дмитром Вікторовичем
  26. Про надання АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в довгострокову оренду земельної ділянки для будівництва та експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури (с.Калаглія, вулиця Лиманська, 23/1)
  27. Про надання АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в довгострокову оренду земельної ділянки для будівництва та експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури (с. Миколаївка, вулиця Набережна, 31/1)
  28. Про надання АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в довгострокову оренду земельної ділянки для будівництва та експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури (смт Овідіополь, вулиця Пушкінська, 109 «а»/1)
  29. Про надання АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в довгострокову оренду земельної ділянки для будівництва та експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури (смт Овідіополь, вулиця Т. Шевченка, 302/1)
  30. Про надання громадянину України Петько А.І. згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)
  31. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» для будівництва та експлуатації об’єктів енергетичної інфраструктури
  32. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.Калібабчуку О.Г. для ведення особистого селянського господарства
  33. Про передачу безоплатно у власність громадянину України Андронакі Л.В. земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства
  34. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність громадянину України Лавському В.М. для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  35. Про передачу громадянину України Лавському В.М. в короткострокову оренду терміном на 1 (один) рік земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  36. Про передачу безоплатно у власність громадянці України Косюк Н.С. земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  37. Про передачу безоплатно у власність громадянину України Мазуряну Д.В. земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  38. Про передачу безоплатно у власність громадянці України Мартинович Т.Г. земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  39. Про передачу безоплатно у власність громадянці України Швець О.А. земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  40. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Абрамову Г.О. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  41. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Артьомову М.О. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  42. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Боговику С.М. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  43. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Болгірєву С.В. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  44. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Воробйову В.М. для ведення фермерського господарства
  45. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянці України Грабазєй Н.І. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  46. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянам України Жирик О.А. та Жирик А.А. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  47. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Корінь Ю.Ю. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  48. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Леонову С.І. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  49. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Нергеш А.А. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  50. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянину України Хомичкову О.О. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  51. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянам України Яценко С.М., Чуприні Л.М., Рутті І.М. для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (масив № 82, ділянка № 142)
  52. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянам України Яценко С.М., Чуприні Л.М., Рутті І.М. для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (масив № 83, ділянка № 150)
  53. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) громадянам України Царан А.В., Царан В.В. для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)
  54. Про внесення змін до рішення Овідіопольської селищної ради від 17 листопада 2022 року № 957-VIII «Програма фінансової підтримки та розвитку закладу охорони здоров’я комунального некомерційного підприємства Овідіопольської селищної ради «Овідіопольський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2022 – 2023 роки».
  55. Про затвердження технічної документації нормативної грошової оцінки земельних ділянок с. Калаглія та с. Миколаївка».

Чекаємо розгляд питань на пленарному засіданні, яке заплановане на 9 годину 14 липня 2023 року.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

24 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ДЕПУТАТИ ОБГОВОРИЛИ ПОРЯДОК ДЕННИЙ НАЙБЛИЖЧОЇ СЕСІЇ

  1. 13-15 питання порядку денного – цікаві.
    Які ж здобутки у старост-дуполизів?

    1. За всіма правилами конспірології було “обрано” старосту Миколаївки. Здобуток? ТАК!!!! А зараз підвищать їй (питання №15)ранг та отримає вона підвищення зарплатні. Хіба цього мало? Все по закону! Розвиток села відбувся. Депутатам СЛАВА!!!!!!!!! Обіцянки про ремонт дороги в Миколаївці залишилися у вайбері. А тепер нова порція секретної локшини. Увага!!!! Збирайтесь!!!!Обирайте варіанти-або свердловина, або діти в школі. А може відразу дві свердловини? Чудова маніпуляція. Потім, 20.07. о 19.00 зберемось “по наболівшим питанням села”, а може староста прозвітує перед односельцями про роботу за два роки? А може й ні? Бо порядок зборів (перелік питань)- то теж таємна інформація. Тривога! Тривога! Тривога! Всі в укриття! Ні! В свердловину! Питання водопостачання вже вирішено! Варшанідзе та безсовісні односельці -головні вороги старости!!!Малеча в дитячий садок взагалі нехай не ходить. Такі реалії. Бажано подивитись відео та послухати звіти. Хто надасть пропозицію затвердити звіт на сесії? А може просто приймуть до уваги? Просто якесь жахіття.

  2. Чому депутат газіян (пишу без поваги і з маленької літери) грубо порушує регламент розмовляючи незрозуміло мовою?

    1. Депутат Газіян звик брехати. Тому, коли він у депутати, він збрехав виборчої комісії, що знає українську. Це норма жизни для нього- не на*б*шь не проживешь!

  3. А Газиян не хочет ответить на вопрос, когда уже он наконец перестанет деребанить гуманитарную помощь. Сколько можно уже крысячничать. Пусть предоставит списки кому что и когда было выделено. Люди увидевшие свои фамилии в списках, а по факту не получавшие помощь тогда с него и спросят. Что за решаловы в Овидиополе? Газиян прям пуп Земли. Пусть сваливает в свою Армению и там командует парадом. Ни один армянин не пошёл воевать все инвалиды или дети инвалидов или не годные совсем. А как лучшие земельные участки получать, как на тёплые места садится это они первые. Все как один сепары и не скрывают этого.

  4. Можна коментар він представників селищної ради, по наступному питанню?
    Згідно підпункту 5 пункту 27 розділу X із змінами, внесеними згідно із Законом № 2698-IX від 19.10.2022, Земельного Кодексу, на період воєнного стану : безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.
    Питання в тому, яким чином буде передаватися земля громадянам у власність, наприклад питання сесії # 36, 37, 38 …

    1. Так теж хотілося б пояснень, другий рік чекаю підпис технічної документації, і все кажуть що війна заборонено.

  5. Три мільйони на противогази для непрацюючого населення?!?!?! Я вірно зрозумів ? А дитячі садки і школи третій рік не працюють і голові наплювати. Я рахую, що треба вводити в громаді військову адміністрацію. Це не голова а чорт знає що.

  6. А що це за ЧМО-ДЕПУТАТ розмовляє мовою ворога агресора? Не втім селищі, не в тій громаді він депутат. І хто прийняв керівником комунального підприємства людину не володіючу державною мовою? Голова громади, до вас питання.

    1. Тим більше що,
      він зобов’язаний не тільки володіти, а використовувати принаймні на сесіях !

      1. На передовой солдаты ЗСУ общаются и русским и украинским языком и им мова не мешает защищать нашу страну

        1. Так і Газіян має повне право розмовляти на будь-якій мові, КОЛИ ВІН НЕ ВИКОНУЄ СУСПІЛЬНІ ОБОВ’ЯЗКИ, як того вимагає законодавство

          1. Наскільки я бачу тут він виконує суспільні обов’язки, як ви кажете. Виступає як депутат. І фронт тут ні до чого. Різноманіття мов та націй на фронті це не порушення, а право. Різноманіття захисників! Та і гордість за Україну і її ЗАХИСНИКІВ. А тут Треба виконувати закони України. І ДЕРЖАВНА мова для слуг народа депутатів і держслужбовців і керівників комунальних і державних установ це ОБОВʼЯЗОК. Та і моральний обовʼязок для сьогодення

            1. Саме це я мав на увазі. Коли ти “депутат”, то повинен спілкуватися виключно державною мовою, коли ти звичайний громадянин, спілкуйся як тобі хочеться

        2. Збираєш “Бінго рускаґаварящіх”? ))) Скільки вже маєш?

  7. Закончится война они все будут в мусорках и облиты зелёнкой

    1. Дуже сумніваюся… І навіть, якщо будуть, що це вирішить? Треба будувати правову державу та обирати тих, хто бажає таке.

    2. Якщо мова йде про ‘мусорки’ та ‘зеленку’
      То про яку правову державу йдеться ???

  8. Пипец. Какой неприятный пидор этот газиян. Мелкий и гнойный. Не ожидал. Люди без крыши над головой остались в Сергеевке, а тут такое низкое мышление. Позор. Какая там мелкая душёнка.

  9. Романе, до вашого відома, більшість працівників у Строймаркеті офіційно НЕ оформлені.
    Коли ти депутат, на це можна закривати очі. Соромно за таке бидло при владі.

  10. Самый умный, толковый депутат это Чегодарь, она бы наш посёлок вывела из этого болота, видно, что она толковая

    1. Це коли вона в опозиції.
      При владі ця бл@дь вже себе показала!

    2. П**діть – це її уділ, чегодар вже не та. Колись у неї була команда, а зараз тупорилі.

Comments are closed.