ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Кількість переглядів 1037

28 липня 2023 року на майданчику біля пам’ятника Т. Шевченку в Овідіопольський ЗЗСО ім. Т. Шевченка пройшов мітинг з нагоди Дня Державності України.

Наша країна вдруге святкує День Української Державності, що має на меті привернути увагу суспільства до національних традицій, які лягли в основу формування державності, і відзначити всі важливі етапи цього процесу.

Честь підняти Державний прапор України надали депутату Овідіопольської селищної ради, військовослужбовцю Збройних сил України, громадському активісту – Миколі Соручану.

День Української Державності святкується в День хрещення Київської Русі. Цей день вибрано не випадково, він нагадує про багатовікову історію українського державотворення, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за правління князя Київського Володимира Великого.

Україна прагне відновити історичну справедливість щодо спадщини Київської Русі, яку зараз активно намагається викривити і привласнити собі кривава рашистська імперія. Величезна ідеологічна машина працює на те, щоб стерти славну і героїчну історію України, як народу і держави, яку протягом віків будували наші предки.

Як влучно сказав наш міністр закордонних справ Дмитро Кулеба:

Україні, на відміну від вас, не потрібно нічого приватизувати, тому що ми як були на своїй землі 1000 років, то так і залишаємося на ній”.

Україна не є окраїною імперії, не уламком колишнього СРСР, не буферною зоною, а давньою європейською державою з великою історією та великим народом!

День Української Державності недарма співпадає з Днем хрещення Київської Русі. Саме офіційне прийняття християнства зміцнило державу наших предків – Київську Русь, від якої наша країна перейняла культуру, традиції та звичаї. Тому це свято дуже важливе для українського народу, адже його історія починала творитися не після того, як Ленін «придумав Україну», а тисячоліття тому.

Головне – це збереження історичної справедливості та протидія фальшивим інтерпретаціям, які сьогодні поширюються державою-агресором щодо історії України.

Це свято призначено для виховання у всіх громадян України розуміння того, що наш народ має багатовіковий досвід у державотворенні, власну культуру, самобутність та характер, – незламний український характер.

Президент Володимир Зеленський сказав:

Нашу велику українську сім‘ю єднає родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб і Державний гімн. Дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об’єднуватися задля її збереження. Ми думали, що запанували у своїй сторонці. Ми кладемо душу й тіло за нашу свободу. Бо забули, що ще далеко не всі вороженьки – як роса на сонці… Але ми не забули, якого ми роду. А отже, нам точно усміхнеться доля, бо це наша доля.
За право бути незалежною державою, за право розмовляти мовою предків, за право мати свою культуру зараз борються на фронтах наші захисники і захисниці. Мужньо боронять рідну землю, свої сім’ї, нас і платять за це власним життям.
За право бути вільними працюють у тилу і віддають останнє прості українці, допомагають армії волонтери, наші громадяни, зібравши волю в кулак, ховають близьких, відновлюють зруйновані міста і села, народжують дітей.
І ми всі віримо – Україна жила і житиме, «Ми не здаймося! Не опустимо рук! Нас не залякати! Україна – самостійна, вільна, неподільна держава!
І буде такою завжди»

З нами увесь справедливий і демократичний світ!
Слава Україні!

По матеріалам: Культура Овідіопольської громади

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА ГРОМАДА: ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

  1. Жаль, что сейчас не могу высказаться – опаздываю на встречу. Но вернусь – обязательно напишу что я думаю по этому вопросу.

    1. Та всім поxуй, що ти оам собі думаєш! Клоун! 🤡🤡
      😂😂😂😂😂

Comments are closed.