ОДЕСЬКІ ПРИЧАЛИ: ЧОМУ ЛЮДИ НЕ ХОЧУТЬ ВИЗНАВАТИ ВЛАДУ «ГНАТЕНКО-БУГАЙЧУКА»?

Кількість переглядів 1626

Конфліктна ситуація всередині громадської організації «ВОДНО-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ» (далі – ГО «ВМСОТРЛ») призвів до того, що деякі члени причалів № 195 «ЯРМАРОЧНА», № 611 «ХАДЖИБЕЙ 2», № 114 «БУГОВО», № 133 «ЗЕЛЕНИЙ МИС» та № 137 «МАЯК» почали шляхи на вихід з організації та створення своїх громадських об’єднань, які не хочуть зовнішнього керування, не хочуть утримувати офіс в Одесі, а бажають самостійно розпоряджатись своїми коштами та самостійно вирішувати питання свого благоустрою.

Така собі реформа децентралізації влади, але з поправкою на те, що якщо держава нам потрібна для утримання центральних органів влади, таких як Верховна Рада (законодавець), Уряд (виконавець) та Суд (суддя), адже нам потрібна державність, то для керування громадських об’єднань не потрібних окрема рада, окремий уряд та окремий суддя – все це вже забезпечено Державою.

Такий поворот не влаштовує керівництво ГО «ВМСОТРЛ», які звикли існувати коштом причалів. Отож почались конфлікти.

Я, як журналіст зовсім нещодавно почав слідкувати за цим конфліктом, тому не можу сказати, як все починалось, але спостерігаючи за ситуацією зараз можу констатувати – керівник ГО «ВМСОТРЛ» Ірина Гнатенко та голова ради ГО «ВМСОТРЛ» Василь Бугайчук намагаються будь-яким шляхом утримати причали у своєї організації, але ситуація привела до того, що фактично причали № 195 «ЯРМАРОЧНА» та № 611 «ХАДЖИБЕЙ 2» вже давно існують самостійно – зареєстрували свої громадські об’єднання, мають своє керівництво, самі себе утримують та ніяких внесків до ГО «ВМСОТРЛ» не роблять.

А коли подібна ситуація стала вимальовуватись на причалі № 114 «БУГОВО» Ірина Гнатенко та Василь Бугайчук зрозуміли, що це остаточно поховає їх організацію, тому були створені умови для початку перевірки діяльності на причалі № 114. Наслідком такої перевірки став Акт службової перевірки ревізійної комісії, результати якого вони розглянули на засіданні ради ГО «ВМСОТРЛ» та за результатами такого засідання звільнили начальника причалу № 114 «БУГОВО» Валерія Усіка.

До засідання ради ГО «ВМСОТРЛ» я побував на трьох з чотирьох причалах з метою вияснити – чи вони взагалі визнають керівництво над ними громадської організації «ВОДНО-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ» та, як вони бачать своє майбутнє?

Хочу сказати, що причали № 195 «ЯРМАРОЧНА» та № 611 «ХАДЖИБЕЙ 2» взагалі не хочуть чути про таку організацію, як ГО «ВМСОТРЛ» та її владу над собою не визнають. Про делегованих від цих причалів осіб до ради ГО «ВМСОТРЛ» нічого не знають, нікого не делегували та ні за кого не голосували.

На зустрічі з Овчаренко Раїсою Анатоліївною, яка відбулась 06 липня 2023 року та яка є головою ради громадської організації «ОДЕСЬКІ ВОДНО-МОТОРНІ ПРИЧАЛИ», яка фактично знаходиться на базі для стоянки маломірних суден Причал № 195 «Ярмарочна» (м. Одеса, вул. Чорноморського Козацтва, 110) з її слів я дізнався, що вони вже давно самостійні, самі сплачують всі необхідні податки, збори та комунальні платежі.

Раїса Овчаренко повідомила, що їх організація не визнає владу Ірини Гнатенко та Василя Бугайчука так, як вважає їх спосіб керування «шахрайським» (більш детально слухайте у відео сюжеті):

Ще, 06 липня 2023 року, я побував на місці колишнього причалу № 611 «ХАДЖИБЕЙ 2» де поспілкувався з деякими членами нової громадської організації «НОВИЙ ХАДЖИБЕЙ», які повідомили, що вони з 2017 року самостійні. Самі сплачують всі необхідні податки та збори, утримують свою територію та оплачують комунальні платежі. Керівництво ГО «ВМСОТРЛ» ними було поставлено до відома, що нікого на конференцію та у члени ради ГО «ВМСОТРЛ» від них обрано не було та ніколи не делеговано (більш детально слухайте у відео сюжеті):

09 липня 2023 року я вдруге побував на місці колишнього причалу № 611 «ХАДЖИБЕЙ 2» під час зборів ГО «НОВИЙ ХАДЖИБЕЙ» саме з метою побачити Анатолія Ланового, який вважає себе членом ради ГО «ВМСОТРЛ». На цих зборах інші члени ГО «НОВИЙ ХАДЖИБЕЙ» підтвердили, що Анатолія Ланового не обирали та не делегували. Сам Анатолій, який був на цих зборах, повідомив, що повноваження члена ради ГО «ВМСОТРЛ» він обрав самостійно (більш детально слухайте у відео сюжеті):

Після цих зустрічей я погодив дату та час зустрічі з керівником громадської організації «ВОДНО-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ» Іриною Гнатенко на 11 годину 19 липня 2023 року в одеському офісі Національної спілки журналістів України. Але за годину до зустрічі Ірина її скасувала.

25 липня 2023 року мене запросили на засідання ради ГО «ВМСОТРЛ» під головуванням Василя Бугайчука та у присутності Ірини Гнатенко, де я побачив процес голосування за звільнення начальника причалу № 114 «БУГОВО» Усіка В. О. та вдруге запропонував зустріч з Іриною Гнатенко. Більш детально про засідання ради ГО «ВМСОТРЛ» можна прочитати та подивись у моєму матеріалі:

ЗАСІДАННЯ РАДИ ГО «ВОДНЕ-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ»

І ось, 28 липня 2023 року в офісі «АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ» моя зустріч з Іриною Гнатенко нарешті відбулась.

Ірина Гнатенко повідомила мені, що до складу їх громадської організації входять п’ять причалів.

На причалі № 195 «ЯРМАРОЧНА» у них 121 член, що Раїса Овчаренко самовільно захопила майно ГО «ВМСОТРЛ» на цьому причалі та з цього приводу є кримінальне провадження у відношенні неї та навіть є обвинувальний акт. Проте підтвердити право власності на майно причалу поки вона не може, адже цей процес розглядається судом у Києві.

Існування 121 члена причалу № 195, які входить до складу ГО «ВМСОТРЛ» у мене викликає сумнів тому що Ірина Гнатенко їх завжди називає – «вони існують юридично», а мені хотілось би побачити їх фактично.

На пряме запитання, як ви можете примусити приватних осіб у яких є приватна власність на причалах, бути у складі вашої організації, Ірина Гнатенко не надає прямої відповіді, а починає розповідати історію про те, що право власності у всіх виникла на підставі їх довідок.

Це дуже схоже на розповідь путіна про те, що ленін створив Україну.

Взагалі, що не запитаєш в Ірини Гнатенко – у вас це є? Відповідь одна – у нас це було та ми за це судимось. Цікаво хто оплачує ці суди? Ті з ким судяться?

Виходить, що фактично люди, які мешкають на причалах № 195 «Ярмарочна», № 611 «Хаджибей 2» не розуміють, яке відношення до них мають люди, які засідають у м. Одеса на вул. Мала Арнаутська, 111.

У Ірини Гнатенко немає фактичних людей, але вони є у ней НА ПАПЕРІ! Чому так важко сказати, можливо тому, що вона їх вважає «баранами»?

Взагалі склалось враження, що громадська організація «ВОДНО-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ» займається фікцією. У центрі міста Одеса засідають якісь люди, які вважають, що чимось керують. Біля них засідають люди, які вважають, що їх хтось обрав з метою за щось голосувати.

Головна мета Ірини Гнатенко, як я зрозумів з нашої бесіди – це зробить берегоукріплення та побудувати котеджи на березі Чорного моря. Але чомусь вона вважає, що на це будуть виділені гроші з бюджету (більш детально дивиться в основному відео сюжеті).

Чи має сама Ірина будь-яку власність на тих причалах, які, як вона вважає їй підпорядковуються, я так і не зрозумів. Відповідь Ірина не надає точної інформації.

Наприкінці нашої зустрічі, Ірина Гнатенко висловила таку думку, що головна проблема – це конфлікт Валерія Усіка та Василя Бугайчука.

У мені скалось враження, що головна проблема – це радянське спадщина зі своєю феодальною системою керування, яку намагаються натягнути на капіталістичну дійсність. Саме таке сьогодні відбувається у наших божевільних сусідів – рашистів.

Там теж всі хочуть жити начебто по новому, але при цьому залишити радянську систему керування. Це розуміє й сама Ірина.

Сподіваюсь ми ще зустрінемось та не тільки з Іриною. Але, при цьому, абсолютно не вірю, що громадської організації «ВОДНО-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ» вдасться зберегти свою владу над причалами. Люди самі розберуться, як їм краще жити на березі моря, скільки грошей збирати та, як їх витрачати. Для цього їм не потрібен утримувати офіс у центрі Одеси, а достатньо реалізувати самоврядування на місцях.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
4
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
1

10 thoughts on “ОДЕСЬКІ ПРИЧАЛИ: ЧОМУ ЛЮДИ НЕ ХОЧУТЬ ВИЗНАВАТИ ВЛАДУ «ГНАТЕНКО-БУГАЙЧУКА»?

  1. так у неё есть что-то или все разрушенно?

    1. У неё есть право собственности на строение,которого никогда не было.Она сама себе его и нарисовала…

  2. где они? юридически они есть!!! Бред какой-то

  3. Якщо у Ірини Гнатенко є люди ЮРИДИЧЕСКИ, які не розуміють, що вони є у складі ГО «ВОДНО-МОТОРНЕ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧЕ ТОВАРИСТВО РИБАЛОК-ЛЮБИТЕЛІВ» стає запитання: Припустимо вони є, але вони не розуміють, що вони є, виходить, що вони й голосувати не могли, адже вони не розуміють.А якщо вони не голосували, то які повноваження у представників на Конференції?

  4. Гнатенко професійна аферистка, має свою банду с юристами, адвокатами та реєстраторами, не дає людям спокійно жити та відпочивати

  5. Ты к Гуляеву сходи с визитом,он в молодёжном всё продал, теперь черноморск до распродает,остатки после хмельнюка

Comments are closed.