ВЕЛИКОДОЛИНСЬКА ГРОМАДА: ПІД ЧАС ЗНАХОДЖЕННЯ В УКРИТТІ ЛЕДЬ НЕ ЗАДИХНУЛИСЯ ДВОЄ ДІТОК. ОВІДІОПОЛЬ НАСТУПНИЙ?

Кількість переглядів 4704

04 вересня 2023 року у Великодолинському ліцею № 1 відбулась надзвичайна подія – двоє дітей мало не знепритомніли в укритті під час повітряної тривоги.

Подія виникла у зв’язку з тим, що укриття не мало системи примусової вентиляції, що призвело до нестачі кисню під час перебування там декілька сотень дітей.

06 вересня 2023 року я звернувся за коментарями до керівника відділу освіти культури, спорту та молодіжної політики Великодолинської селищної ради Валентини Чебанової, яка повідомила, що ситуація була не очікувана, всі вірили, що цей день буде без тривоги та до цього таких проблем не виникало, але спекота внесла свої корективи.

Наразі ситуацію виправили, вентиляція встановлена.

Я звернувся також до відділу комунікації з громадськістю Великодолинської селищної ради з метою дізнатись, де можна ознайомитись з їх повідомленням з приводу цієї надзвичайної події.

Після їх публікації стало зрозуміло, що знову обмежились загальними фразами, адже фраза «…поза порядком денним заслухали звернення батьків школярів щодо необхідності здійснення додаткових робіт в найпростіших укриттях…» більше нагадує повідомлення ТАРС часів радянського союзу.

Але це не все. 04 вересня я розмістив публікацію про готовність деяких закладів освіти Овідіопольської громади до режиму воєнного стану. Стосовно Овідіопольської школи № 2 я помилився. Після сьогоднішнього відео, яке керівництво школи № 2 розмістило у Facebook, мені приходить на думку, що така біда може статись й тут. Зверніть увагу, як інтенсивно махають деякі присутні в укритті школи № 2 під час сьогоднішньої повітряної тривоги. Їм явно обмаль кисню.

Будемо чекати знепритомнення дітей?

Сподіваюся, керівництво Овідіопольської громади нарешті відпрацюють свої премії та негайно зупинить оффлайн заняття у цьому закладі до встановлення системи примусової вентиляції.

Впевнений, що Олександр Ткаченко читає не тільки коментарі на нашому сайті та донесе це до Овідіопольського селищного голови.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
4
Surprise
Surprise
1

51 thoughts on “ВЕЛИКОДОЛИНСЬКА ГРОМАДА: ПІД ЧАС ЗНАХОДЖЕННЯ В УКРИТТІ ЛЕДЬ НЕ ЗАДИХНУЛИСЯ ДВОЄ ДІТОК. ОВІДІОПОЛЬ НАСТУПНИЙ?

  1. чому не дав коментарі голова селища ? він відповідальний за це питання

    1. Там немає жодного слова про непритомлення дітей та того факту, що керівництво школи це намагалось прикрити, адже “швидку” ніхто не викликав!

      1. А хтось, окрім вас, знає, що хтось втратив свідомість? Є відео, коментар батьків?

  2. У нас в Второй школе в Овидиополь тоже нет.Сегодня зашла за ребенком и мне чуть плохо не стало,там ни чем небыло дишать,на вопрос есть ли там вентиляция,мне сказали что типо есть,а толку нет.Только я ни одной вентиляции не видела

  3. Мало,мало очень детей в укрытие. Намного больше нужно. Вообще это так вступление. Посмотрите какое количество деток в укрытие. Разве там сможет помочь какая то вентиляция? Нет конечно. Разве можно такое количество детей в укрытие? Если бы дети сидели спокойно, может быть чуть чуть по легче было бы. А так бред какой-то полный.

  4. Звісно, до початку навчального року ШВИДЕНЬКО встановити вентиляцію було не можливо.
    Але добре хоч заворушилися.

  5. “Ситуація неочікувана, всі вірили,що день буде без тривог…” Це просто трешовий пзд

  6. Зайдіть у першу школу в Овідіополі, подивіться там які укриття. І Ви самі зрозумієте чи готові наші школи проводити офлайн-навчання за новими вимогами ДСНС.
    До офлайну нам усім зараз дуже далеко.
    Хто подумає про безпеку наших дітей?

  7. Так почему вы не задаете вопрос ДСНС,который дает добро на открытие закладів освіти?? це ж вони в результаті резюмірують і підписуують акт!!!!

    1. А чому ти не задаш? У першу чергу відповідає вланик майна. Якщо у власника майна є документ, який підтверджує готовність об’єкту, нехай його продемострують.

  8. А звідки інформація, що хтось втратив свідомість? Чули, що було душно, але якби хтось в обморок впав – були б відео 100%. І журналіст чомусь не питає в відділу освіти нічого про це, тільки про стан укриття. Це просто заради переглядів, бо це “змі” не може зібрати інформацію?

    1. двоє дітей мало не знепритомніли в укритті під час повітряної тривоги.

      1. Але у відео сказано, що знепритомніли і мало не задихнулися

      2. Я помню как в свое время в 2019 году заносил этому Варшанидзе чемодан денег так он так же терял сознание и в обморок падал чуть не задыхаясь

    2. Дякую за коментар Ольга Олександрівна.

  9. Это не убежище.Обычный цокольный этаж.В случае прилета братская могила.Посмотрите как сделали нормальное убежище в Новой Долине

  10. з вентиляцією вони, звісно, про*балися, але і Рома пи*дить, як дихає. Ніхто не непритомнів, в двох дівчат запаморочилася голова, а Ромчик пише, що вони майже померли, публікацію рада зробила, як обіцяла, а він цитує зовсім іншу, бо йому так зручно. Ромачик як завжди – зробив все лівою ногою, написав заголовок, що хтось ледь не вмер, і поїхали.

  11. В бомбоубежище в училище в Овидиополе вообще жо**, там сырость страшная, блохи.

  12. Такого понятия как офлайн обучение в законе нет. Есть понятие очное обучение. Прошу автора обратить на это внимание и применять соответствующие термины, если вы являетесь представителем СМИ.

    1. https://1plus1.ua/snidanok-z-1-1/novyny/oflajn-navcanna-ta-novij-urok-zahist-ukraini-aki-zmini-cekaut-skolariv-z-1-veresna

      Якщо телеведучі на всю країну у новинах кажуть про офлайн-навчання, і їх не виправив Міністер освіти, то, мабуть, таке поняття наразі існує.
      Очне чи офлайн не це головне. Головне зараз те, що наші школи не готові до такого навчання. Бо укриття повинно відповідати нормам.

      1. Я пишу о правдивости и достоверности информации, которую несут СМИ. Существует такое понятие как ОБС- одна бабка сказала. А закон есть закон.

        1. Ні, ти просто виправдовуєш злочин. Якщо так дотримуєшся закону, тоді вкажи норму закону, де вказано, що 500 дітей можна завести у підвальне приміщення без примусової вентиляції.

          1. Понятно, что вести детей в помещение без вентиляции – нарушение закона, как и то, что ты склепал этот видосик без проверки всей информации. А как сейчас покупают корочки журналистов я знаю. У Работина купил?

  13. До речі, це та посадова особа, яка повинна була донести мешканцям громади про надзвичайну подію, але яка просто зробила відписку.

  14. А це та особа, яка відповідає у відділі освіти за безпеку та яка має відповідну освіту та отримує за це гроші з бюджету

    1. Проект Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі реалізується у Великодолинський громаді на засадах суміщення професій і кошти окремо не виділяються. Укриття відремонтовані ще до того, як такий спеціаліст з’явився в громаді в якого в тимчасових повноваженнях надано рекомендаційні дії щодо подолання негативних явищ. Шановний пане Роман, щоб стверджувати, що такий спеціаліст отримує кошти за даний відрізок роботи, спочатку потрібно вивчити досконало дане питання. А не звинувачувати не зрозуміло в чому?

        1. Ні цей спеціаліст працює на іншій посаді і реалізовує пілотний проект Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі на добровільних засадах. Це дві великі різниці.

          1. Взагалі, доволі дивно, як деякі коментарі вишукують якусь дрібницю, аби перевести тему сюжету.
            Головне це те, що посадові особи намагались приховати злочин, який, до речі, досі не розслідуваний та по ньому не прийняте ніякого рішення. Зверніть увагу, що коли діти, або майже непритомніли, або непритомніли, ніхто чомусь не викликав швидку допомогу. А це діти!

            1. Про який злочин йде мова, у закладі освіти є медик, який надав допомогу. Швидка не знадобилась. Те що ви намагаєтесь на цій темі хайпанути то не дивно, але справа в тому, що адміністрація закладу та засновники оперативно вирішили проблему.

              1. Злочин, це зібрати 500 дітей у підвалі без вентиляції та у приміщенні без аварійного виходу. Техніка безпеки написана кров’ю. Ти цього не знаєш?

  15. А що савельева вже не читає коментарі? В суд подала і заспокоілася? Дивні створіння ці посадовці. Вона відправте своїх дітей втрачати свідомість?

  16. Романе чому у Великодолинському не відповість ПОЖАРНИК??? Вони підписували акт прийому передачі обьекту!

    1. Об’єкт приймається комісією, яку створює селищна рада. Головуючий у комісії представрик селищної ради. Працівник ДСНС тільки член комісії. У відділі освіти є особа, яка має відповіжну кваліфікацію та освіту, яка також входила до складу комісії. Пригадайте пожежу 2017 року у таборі “Вікторія” – там притягнули до відповідальності виховательку, яка тупо підписувала папери. За укриття відповідає селищна рада.

      1. От нехай Селищна Рада і посидить в укритті у першій школі. Особливо згадавши, що тривога буває і годинами.

  17. Укриття у 1 школі забиті. У дітей паморочиться голова, а вони у вус не дують! Позор владі!

  18. Ми самі себе і погубимо,ненажери,кожен думає тільки за себе.

  19. Так виходить, що с.Миколаївка і с.Калаглія умніші виявилися, заздалегідь переживають за своїх дітей, і не випустили на очне навчання.
    А в смт. Овідіополі на Бога всі надії!

  20. А почему руководитель отдела образования отвечает за бомбоубежище?! Для этого есть специалисты, которые должны проверить на соответствие с требованиями эти бомбоубежища, вентиляционные каналы, аптечки , огнетушители,маркировку с указанием выхода в случай отключения света.

    1. Ты вообще понимаешь, какую ересь ты написал? А за что тогда начальник несет ответственность? За танчики в которые он играет? Ткаченко прекрасно знает о проблемах во всех школах, особенно о 1. Но у него одна отговорка – нет денег. А на премии у них деньги есть?

  21. Роман, сейчас самое время сходить в укрытия ….. и все зафиксировать. Может ничего страшного и не происходит, а может все в точности да наоборот.

  22. Орловская пиарилась пиарилась на убежищах, а Гончаров взял и вкинул подружаню, что бы наивной не была. А то уже накрутила себе что она будующий Голова. Вот и вся любовь) Правда сейчас найдут медиатерпилу и все будет хорошо. Ну это нормально в Великодолинском. Так что расходимся, нашли повод для недовольства, вентиляцию им подавай. Нашли к чему придратся) Еще скажите что бюджет пиздят и земли дерибанят.

  23. А хто називає в школі #1 сховищем ,,вулик,, , це сховище? Підіть подивитися.

    1. То не сховище, і цокольний поверх у головному корпусі ні сховищем, ані бомбосховищем теж не може бути. Тому це все і повинна перевірити незалежна комісія. Незалежна від премій ОТГ комісія.

  24. Рыба гниёт с головы. Если голову тергромады устраивает директор, которая до сих пор на ремонты с родителей собирает, то о какой безопасности может идти речь.

  25. Серж так в якій школі директор школи збирає на ремонт? Чи ти просто пукнув і сам нюхаєш?

Comments are closed.