ВЕЛИКОДОЛИНСЬКА ГРОМАДА: СЕЛИЩНА РАДА ПЕРЕПЛАТИЛА ЗА ГЕНЕРАТОРИ БЛИЗЬКО 776 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Кількість переглядів 1855

По інформації Антикорупційний вимір, Великодолинська селищна рада без використання електронної системи закупівель уклала договір з ФОП Валерій Іванов на постачання 11 бензинових генераторів за ціною, яка завищена в декілька разів.

Інформація отримана з Ухвали від 03.10.2023 року Овідіопольського районного суду Одеської області по справі № 509/5867/23.

Згідно з договором від 05.12.2022 року № 139, ФОП Валерій Іванов поставив Великодолинський селищній раді:

  • 3 генератори PSU PG 6500Е за ціною 109 тис. 800 грн за одиницю. В той час, як ринкова вартість такого типу генератора складає близько 25 тис. грн.
  • 7 генераторів PALMERA PA900JM за ціною 119 тис. 640 грн за одиницю. Ринкова вартість такого типу генератора складає близько 45 тис. грн.

Загальна сума договору склала 1 млн 166 тис. 880 грн. Тож, за версією слідства, чиновники переплатили понад 776 тис. грн.

Правоохоронці класифікували дії чиновників за ч. 4 ст. 191 КК України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Санкція статті передбачає за такий злочин позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, що 56 річний підприємець Іванов не мав іншого досвіду співпраці з розпорядниками бюджетних коштів, окрім поставки генераторів та моторної оливи Великодолинській селищній раді. Він зареєстрований як ФОП лише два роки.

На думку слідства, саме Великодолинський селищний голова Лукьянчук С. І. визначив очікувану вартість закупівлі, яка є економічно необґрунтованою та надалі підписав договір і решту документів.

По матеріалах: Антикорупційний вимір

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
1
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

30 thoughts on “ВЕЛИКОДОЛИНСЬКА ГРОМАДА: СЕЛИЩНА РАДА ПЕРЕПЛАТИЛА ЗА ГЕНЕРАТОРИ БЛИЗЬКО 776 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

  1. Потужність 7500 в Одесі коштує 22 тис. гривень

    Ото вже нагріли кишені !!!

    З кожного генератора, ще 4 можна було відправити хлопцям на передову…..

    Але про що я, вони такої математики не вчили…..

  2. А ці тварини ніяк не нажруться!!!!! Люди останнє віддають на війну, збирають усім світом на коптери, тепловізори, протези.

  3. Лукьянчуку и депутатам вообще по#уй на людей и как им там на фронте, главное что имтепло и уютно здесь. А Герои с генератором или без , всё равно не умирают.

  4. Коли хлопці з війни повернутися, вони наведуть порядок і покарають цих покидьків!!!

    1. Ще рік війни, і повертатись буде нікому.

  5. Я так и не понял а кто будет сидеть???

  6. А Гикава, директор Молодіжненської школи, закрила заклад у п’ятницю і поїхала в Карпати. Триндець

  7. А с виду калян даун малахольний, не верю, не мог он такого сделать, ви все врете

  8. А чому тільки зараз написали, і що, до цих пір слідство ведуть, щось там не так, чи суддя ніяк не може винести,,приговор,, .

    1. Ухвала слідчого судді від 03 жовтня 2023 року. Кримінальне провадження тільки розпочалось. Справа перебуває на стадії досудового слідства. Коли справу передадуть до суду, тоді і побачимо, як судді будуть її розглядати.

    2. Приєднуюсь до цього коментарія. А тепер питання, до Юри та Яніни , а також до інших активістів, як ви могли програвати цей злочиин проти наших захисників? Це Зрада!!! Смерть Ворогам!!! України понад усе!!!

      1. Юра и Яна давно в доле.Вы слишком хорошего о них мнения.

      2. Вы навыбирали долбо@бов,а Юра и Яна выноваты??,Серьезно?))Это кодло великодолинское давно пора на вилы посадить,а вы все ждете что за вас кто-то что-то будет искать и делать.
        Слава Украине!

        1. Еще Кадиевская и Кокина виноваты, и остальные прихвостни Никитинского!!! В следующий раз не забудь и их упомянуть!!

  9. Кінець року був, а на рахунку гроші, як же їх залишити? Значить, треба с..издить, тварюки. Дуже довго слідчий розглядає, скоро вже рік закінчиться, знову буде теж саме. Просто жах, не нажеруться, на передову всіх, хай попрацюють. там, але й там знайдуть з чого гроші робить. Треба тільки довічне або смертну кару вводити.

  10. Это всё дело рук Солодухи и его подруги Кастрюльки, это они всё воду мутят, Лукьянчук там не причем, потологически жадные ****!!!!

  11. А звідки цей Іванов Валерій взявся? Це чи не случайно Грущенко Танька, Кольку Лукянчуку його підсунула? Вона у цих схемах спец. Раніше при Грабі вона мутила через підставного Гончаренко та свого покійного батька Жемана. Роман Варшанідзе про подібні закупки – прокрутки писав ще декілька років тому.

    1. А потом ему видно рот быстро закрыли крупными купюрами раз замолчал. Да Грущенко главная воровка в Большой Долине. Они с Солодухой копия лиса Алиса и кот Базилио,ищут как наеб@@ть.

  12. Рекомендуем Варашанидзе сделать репортаж про этих “Серых кардиналов” Солодухо и Грущенко, как они пилят бюджет и получают откаты. Сколько Солодухо плтатит за аренду базара и прочей недвижимости которую он прихватил в центре посёлка. и сколько платят ему арендодатели и доходит лиу это до бюджета громады. Проведите расследование по поводу питания детей в школах, закупках продуктов и поставщиков. Думаю уважаемый Роман, Солодухо Вам заплатит немало , чтобы Вы не делали расследования и не поддавали огласке их делишки!!

  13. Дивишся на це все, і розумієш, що наша Україна невиліковно хвора. Корупція до самого-самого низу. Тільки смертна кара може щось змінить. Так хто ж такий закон прийме. Ті кого стрілять потрібно?

  14. Хтось пише, що повернуться воїни і щось змінять. а що вони змінили після 14-го року. Ініціативних людей порозтягували по партіях. зробили депутатами, і закрили рота якимось привілегіями, чи партійними інтересами. А коли мені друзі розповідають про корупцію, яка процвітає на фронті, то після цього вже не віриш ні в що.

  15. Є думка, що “переплата” може бути повязана із проєктними та пуско-налагоджувальними роботами щодо підключення генератора та забезпечення його автоматичної роботи при виключенні світла. Так що треба бачити умови на Прозорро, щоб робити висновки.

  16. З генераторами це одне, але цікавим є процес списання горючого на ці генератори які фактично не були підключені та не працювали. Як працювало КП “Громадське харчування” під час літа та відсутності очного навчання минулого року. Чому вони отримували зарлату? Дехто говорить так вони займалися деребаном гуманітарки. А працівники соцслужби обурювалися чому цими пайками займалися Солодухо і Грущенко коли є цілий штат який цим повинен займатися. Злі язики чесали, що Грущенко і Солодухо чужою гуманітаркою вже стелили собі дорогу на майбутні вибори видаючи за свою.

    1. Це не правда, гуманітарка продається у магазах кастрюльки

  17. А когда будет расследование по застройке своего дома в парке Солодухой возле реки?

    1. Там всё по закону! Он садил этот парк, он в нем и строит, и земля и парк принадлежит ему, а прежде его в чём то обвинять, сами что то сделайте!!! Завистники , клеветники, лодыри и тунеядцы!!!

      1. Та никто и не сомневается.Все принадлежит все….

  18. Пхахаха))) А ну все быстро разбежались по норам))) Сумма закупки их разволновала))) Не п*зд*ть была команда))) Впрочем можете поп*зд*ть, можете даже в поселковый жалобу коллективную написать)))

  19. Василь за Коляна підпишеться бо він же його на посаду засунув і все буде тіп топ. Але роздуплитися на бабки по любому прийдеться.

Comments are closed.