«ОДЕСАГАЗ»: ДО УВАГИ МЕШКАНЦЯМ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ

Кількість переглядів 1804

З 07 грудня 2023 року набула чинності Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 05 грудня 2023р. № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесення змін до Кодексу газорозподільних систем».

Прийняттям цього документу створено нормативну базу для введення в дію окремих положень статті 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», що стосуються забезпечення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання (ВБСГ) багатоквартирних будинків.

До такої нормативної бази відносяться:

  • Стаття 19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»;
  • «Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку», затверджений Наказом Міністерства енергетики України 29 вересня 2023р. №292;
  • Постанова НКРЕКП від 29 листопада 2023р. №2242 «Про встановлення граничних рівнів вартості виконання видів робіт та послуг з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків для операторів ГРМ на 2023 та 2024 роки».

Наразі, всі ВБСГ багатоквартирних будинків мають проходити регулярне технічне обслуговування на підставі Типового договору з Оператором ГРМ (в Одеській області – з АТ «Одесагаз»), або окремого Договору на технічне обслуговування ВБСГ багатоквартирного будинку, укладеного управителем багатоквартирного будинку (об’єднанням співвласників) з іншим суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

Інформація, щодо форми Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та кошторисна вартість виконання таких робіт по кожному багатоквартирному будинку буде розміщена у січні 2024р. на веб-сайті АТ «Одесагаз» (https://odgaz.odessa.ua).

По інформації: АТ «Одесагаз», Овідіопольське УЕГГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

2 thoughts on “«ОДЕСАГАЗ»: ДО УВАГИ МЕШКАНЦЯМ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ

    1. Ну чому одразу?
      Цей злочин є добре зпланованим, організованим, характеризується змовою на всіх щаблях влади з прийняттям нормативних актів задля надання легальності і триває з 1991-го року.

      https://www.youtube.com/watch?v=BD6jzIPbT4U

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.