ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ з ПІДРОЗДІЛУ ОХОРОНИ ОДЕСЬКОГО РТЦК та СП ПРОВЕЛИ ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ НАВЧАННЯ з ВОГНЕВОЇ ПІДГОТОВКИ

Кількість переглядів 1878

В рамках взаємодії ветеранського проєкту «Постріл віри» з Одеським РТЦК та СП в Одесі у спортивно-стрілецькому клубі «STVOL» бійці підрозділу охорони провели теоретичні та практичні навчання з вогневої підготовки.

Завдяки ініціативі начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Охріменко та при підтримці начальника Одеського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Аркадія Васькевича достигнути домовленості з засновником компанії «STVOL» Володимиром Максименко та керівником ветеранського руху «Постріл віри» Олегом Макаровим про проведення теоретичних та практичних занять з тактично-вогневої підготовки особистого складу з метою поліпшення навиків використання вогнепальної зброї.

На перших заняттях був присутній начальник Одеського РТЦК та СП Аркадій Васькевич, заступник начальника Валерій Зимовець, командир підрозділу охорони Михайло Хаджинов та особовий склад підрозділу охорони, який складається з учасників бойовик дій, які пройшли палки бої з рашистами за Незалежність України.

Перед практичним заняттям керівник відділу військових ГО «Вільні та Вірні» Аль-Надаві Нора Джавад передала аптечки для особового складу територіального центру комплектування.

У свою чергу керівництво Одеського РТЦК та СП за сумлінне виконання службових обов’язків висловило подяку Норі Аль-Надаві.

Перед першими практичним заняттям, волонтер ветеранського проєкту «Постріл віри» Олег Макаров представив старшого інструктора тиру, члена Федерації практичної стрільби Україні Анну Гладких.

Теоретичні та практичні заняття проводив Тарас Чумаченко – інструктор тиру STVOL, майстер спорту України з практичної стрільби, переможець та призер багатьох змагань регіонального та національного рівня, який ознайомив присутніх з навиками та особливостями нових зразків зброї стандартів НАТО.

Під час занять військовослужбовці підрозділу охорони задавали запитання інструктору та у ході дискусії обговорювали випадки з реальних бойових дій, адже весь особовий склад підрозділу охорони – це бойові хлопці, які вірні Присязі народу України та незважаючи на отримані під час війни з рашистами поранення продовжують нести службу.

Нагадаю, що хлопці з підрозділу охорони сьогодні приймають участь не тільки у бойових чергуваннях, а й у військово-патріотичному вихованні молоді. Редакція висвітлювала одну з таких подій під час відкриття «Класу безпеки» в Одеському центрі професійно-технічної освіти:

ОВІДІОПОЛЬ: В ОДЕСЬКОМУ ЦЕНТРІ ПТО ВІДКРИВСЯ «КЛАС БЕЗПЕКИ»

Після теоретичних занять Олег Макаров передав гільзу від бойової зброї, якою вражали рашистську бойову техніку, яка, як пообіцяв начальник Одеського РТЦК та СП Аркадій Васькевич, буде розміщена біля пам’ятнику загиблим воїнам.

У свою чергу керівництво Одеського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, за можливість приймати участь у подібних закладах, вручили подяки Олегу Макарову та Тарасу Чумаченко.

За підсумками практичних занять військовослужбовцями підрозділу охорони були показані задовільні результати.

Подальші заняття будуть проходити, як в умовах стрілецьких комплексів так й у польових умовах.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0