ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ з НАДЗВИЧАЙНИХ СПРАВ ІНФОРМУЄ

Кількість переглядів 301

Овідіопольським районним сектором ГУ ДСНС України в Одеській області разом з представниками Овідіопольського управління експлуатації газового господарства проведено профілактично – роз’яснювальну роботу серед населення, щодо дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації газового устаткування.

Наголосовши, що розміщення газових опалювальних котлів, опалювальних апаратів, ємнісних газових водонагрівників, газобалонних установок має відповідати Правилам безпеки систем газопостачання України.

Так 16 лютого 2018 року о 19 год. 35 хв. на ПЗЧ ДПРЧ-30 смт. Овідіополь надійшло повідомлення про те, що за адресом: с. Кароліно-Бугаз, СК “Дружба”, буд.8А, розгерметизація газового котлу з послідуючим горінням. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено кухонний стіл на площі 1 м кв. Ліквідовано до прибуття підрозділів ДСНС шляхом самозатухання. Загиблих та постраждалих немає.

02 березня 2018 року о 11 год. 30 хв. на ПЗЧ ДПРЧ-30 смт. Овідіополь надійшло повідомлення від Овідіопольського ЦРЛ про те, що 02.03.2018 року о 08 год. 15 хв. до швидкої медичної допомоги смт. Овідіополь надійшло повідомлення про те, що за адресом: с. Барабой, вул. Соборності, буд. 9, отруїлися двоє осіб чадним газом. По прибуттю ШМД за місцем виклику було встановлено, що отруїлось чадним газом двоє дорослих та двоє дітей. Постраждалих госпіталізовано до реанімації Овідіопольської ЦРЛ. Припустима причина отруєння – несправність газового конвектора.

Під час профілактично – роз’яснювальної роботи людям було доведено, що застосовувати вогонь для виявлення витоку газу з газопроводів, а також користуватися газовими пальниками й приладами в разі несправності їх чи несправності газопроводів та арматури забороняється.

Виявивши в приміщенні запах газу, потрібно негайно припинити його подавання, викликати аварійну газову службу і провітрити приміщення. До усунення несправності в приміщенні забороняється запалювати сірники, курити, застосовувати відкритий вогонь, вмикати та вимикати електроприлади, а також користуватися інструментом, який утворює іскри під час ударів.

Також було наголошено, що у разі виявлення ознак пожежі (горіння) кожний громадянин зобов’язаний:

  • негайно повідомити про це за телефоном 101 та 104 при цьому необхідно назвати місцезнаходження об’єкта, вказати кількість поверхів будинку, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;
  • вжити (за можливості) заходів щодо евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі первинними засобами пожежогасіння та збереження матеріальних цінностей;
  • якщо пожежа виникла на підприємстві, повідомити про неї керівника чи відповідну компетентну посадову особу та (або) чергового на об’єкті;
  • у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби.
Інформує: Овідіопольський РС ГУ ДСНС України в Одеській області
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0