ПОВНА ВЕРСІЯ БЕЗЛАДУ НА ЗАСІДАННІ ТАЇРОВСЬКОЇ СВК 25 БЕРЕЗНЯ

Кількість переглядів 315

25 березня 2018 року відбулось чергове засідання Таїровської селищної виборчої комісії. Головне питання порядку денного: реєстрація Хасаєва Тимура Хасаєвича Таїровським селищним головою на виконання постанови Одеського апеляційного адміністративного суду по справі №815/1150/18 від 21 березня 2018 року, яка набрала законної сили.

Другим питанням порядку денного пропонувалось розглянути звернення зареєстрованого новообраного депутата Таїровської ОТГ по округу №26 Марини Лесник, яка висловлює свої претензії щодо результатів виборів по 21 округу, де переміг Дмитро Кривий.

І на останок пропонувалось визнати вибори по округах 1, 4, 6, 10, 12, 17, 21, 23 такими, що не відбулись.

На початку засідання голова Таїровскьої СВК повідомив про зміни в складі комісії:

  • Замість Заболотного Анатолія Павловича введена Ладужина Ольга Володимирівна;
  • Замість Бритавського Вадима Григоровича введена Трошина Інна В’ячеславівна;
  • Замість Козака Ярослава Зіновійовича та Каплюченко Ігоря Анатолійовича введені Войцеховський Владислав Володимирович та Вартанян Ірина Анатолівна

При обговорені порядку денного, член комісії Олена Майданюк запропонувала включити до порядку денного питання визнання Тимура Хасаєва таким, що відмовився від посади голови. Член комісії Надія Гончаренко запропонувала голосувати тільки за реєстрацію Тимура Хасаєва головою, без питання визнання його таким, що відмовився та запропонувала зняти питання визнання виборів таким що не відбулись, у зв’язку з відсутністю законних підстав для такого голосування, а замість цього поставити на голосування питання скликання першої сесії.

Голова комісії запропонував включити до порядку денного всі запропоновані питання. Один із членів комісії запропонував голосувати по кожному питанню порядку денного окремо.

Проголосували за всі питання порядку денного з п’яти питань.

Голова Олег Буравльов розпочав засідання з зачитування листа члена ЦВК Астахової Т.В. на запит Таїровської СВК.

При голосуванні по питанню реєстрації Тимура Хасаєва головою Таїровської селищної ради голосів не вистачило для прийняти рішення. Але під час цього голосування виникла ситуація, що коли секретар комісії Володимир Войцеховський побачив, що вистачає голосів для прийняття рішення, він примусово опустив руку тільки що призначеного члена комісії Владислава Войцеховського, якій є його сином. Це викликало бурхливу реакцію у присутніх, але голова комісії не звернув увагу на цю подію. У нас про це є окрема стаття: ВЛАДИМИР ВОЙЦЕХОВСКИЙ ПРЕПЯТСТВУЕТ РАБОТЕ ДРУГИХ ЧЛЕНОВ КОМИССИИ УЖЕ В ОТКРЫТУЮ.

При голосуванні по питанню визнати Тимура Хасаєва таким, що відмовився від посади Таїровського селищного голови голосів для прийняття рішення не хватило.

При розгляді заяви Марини Лесник, яка вимагала відмінити реєстрацію Дмитра Кривого депутатом селищної ради так як якісь її права були порушені. Присутньої заявниці, Павло Погорілий задав запитання:

– Ви виборець по 21 округу?

– Ні, не являюсь

– А які Ваші права були порушені, тим що обраний Кривий?

Відповіді не отримано.

Павло Погорілий нагадав, що дане звернення практично повністю повторюють позовну заяву колишнього кандидата в депутати Романа Перуна до адміністративного суду. Суд розглянув позов і повністю відмовив у задоволенні. З цим підстав таку заяву треба залишити без розгляду.

Виславши думку присутніх, голова комісії запропонував зняти останні питання з порядку денного, підготувати звернення до правоохоронних органів з метою надання оцінки діям зареєстрованих депутатів, які не відвідають першу сесію.

Також було запропоновано зібрати депутатів на першу сесію сьогодні, але у зв’язку з відсутністю кворуму для проведення сесії таке питання оказалось не доречним.

Проголосувавши за питання підготовки звернення до правоохоронних органів та знявши питання чергового скликання першої сесії, комісію закрили.

Про дату та час наступного засідання буде повідомлено додатково.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ПОВНА ВЕРСІЯ БЕЗЛАДУ НА ЗАСІДАННІ ТАЇРОВСЬКОЇ СВК 25 БЕРЕЗНЯ

  1. Даже смена всех членов комиссии ничего не даст: радикал Токарчук, оппозиционер Скорик, самопошник Терещук, народофронтовец Фаермарк, солидарный Шмушкович, краевой Киссе продали эту громаду братьям Аврамовым. Деньги они вернуть уже не могут, из-за своей жадности и боязни предьяв

Comments are closed.