ЧАСТИНА 2. ОВІДІОПОЛЬ: ЧИ ВСІ ТОРГОВІ ОБ’ЄКТИ МАЮТЬ ДОЗВІЛЬНІ ДОКУМЕНТИ?

Кількість переглядів 735

09 січня 2020 року журналісти «Альтернатива.орг» продовжили обстеження місць торгівлі продовольчими товарами в смт. Овідіополь з метою дізнатись: чи всі торгові об’єкти мають відповідні дозвільні документи на торгівлю алкогольними та тютюновими виробами. Цього разу сюрприз був один, а в цілому «картина» не погана.

Ми відвідали дев’ять торгових точок де здійснюється реалізація підакцизної групи товарів:

  1. ФОП Савинська О.В. 2666614884, Т.Шевченка,416;
  2. ФОП Мелешко А.С., 3461406334, вул. Є.Колісніченко (Дзержинського),93
  3. ФОП Ряба, вул. Є.Колісніченко (Дзержинського),75;
  4. ФОП Гоцаценко О.О. 2637104903, вул. Є.Колісніченко (Дзержинського),34;
  5. ФОП Хлобистова Т.В. 2511109422, вул. Грушевського,1А;
  6. ФОП Попкова Ж.В. 2618621244, вул. Грушевського,25Б;
  7. ФОП Будна В.М. 3109011865, вул. Перемоги,13 прим.1;
  8. ФОП Каранфілова Ю.В. 2883711888, Грушевського (К.Маркса),76А;
  9. ФОП Ліпач Ю.О., вул. Т.Шевченка,251.

У переважній більшості всі ліцензії на торгівлю алкогольними та тютюновими виробами у наявності та у діючому стані. Лише «магазин-контейнер» по вул.Є.Колісниченка (зі слів продавця) під №75 не має жодного документа на місці, але пиво та слабоалкогольні напої були у наявності.

В деяких магазинах на торговому місці була стороння особа, як наприклад у магазині ФОП Гоцаценко О.О., яка не оформлена належним чином і як наслідок за неї не сплачуються відповідні податки та збори.

Сподіваємось, що власник «магазину-контейнеру» по вул. Є.Колісніченко, або зніме з продажу алкогольні напої, або оформить все належним чином.

ФОП Ліпач Ю.О. в магазині якої нам не вдалось побачити документи з причини її відсутності, зателефонувала нам та виразила готовність представити всі необхідні дозвільні документи. Але ми вже були в офісі та готували ці матеріали до публікації та не мали часу повертатись. Будемо вважати, що депутат селищної ради повинен бути зразковим підприємцем і у Юлії Олександрівни все гаразд.

Наша редакція продовжить контролювати торгові об’єкти смт. Овідіополь задля приведення всіх торгових точок у відповідність з метою збільшення надходжень до бюджету. Поки будемо обходитись без контрольних закупок та виклику правоохоронців у випадку виявлення порушення. Сподіваємось, що разом ми зробимо так, що будуть вести торгівлю та надавати послуги у повної відповідності до законів та правил.

Прохання у коментарях вказувати про ваші побажання щодо такого контролю та адреси торгових точок, які ми ще не відвідали.

Справжній патріот свого населеного пункту та й держави взагалі – це той, хто сплачує податки за які ми будемо утримувати наш населений пункт й державу у відповідному стані.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
3

26 thoughts on “ЧАСТИНА 2. ОВІДІОПОЛЬ: ЧИ ВСІ ТОРГОВІ ОБ’ЄКТИ МАЮТЬ ДОЗВІЛЬНІ ДОКУМЕНТИ?

  1. Списки лицензий на розничную торговлю алкоголем и табаком есть на сайте ДПС в открытом доступе. Обновление раз в месяц. Если интересно можно спокойно посмотреть.

  2. Рома в сельпо заходил!!!??
    Проверь их

  3. Роман, Вы же журналист, научитесь грамотно говорить!!!и И желательно соблюдать соотвествующий вашей профессии внешний вид, а то вы будто с запоя вышли. Стоите шатаетесь , мямлите, ужас!!!

  4. Ув. Зеля…. а вы не смотрите на Романа, и не слушайте если вам не интересно.
    Роман крутяк делает свое дело, вот только жалко что депутат Лыпач так обосралась. видно есть что прятать , вы кстате Роман, запомните дату вашей передачи, позже заедите к ней и у нее все будет ОК
    Короче просроченная у нее лицензия!!!!!!
    Роман, очень интересно еще магаз “Пакровськый”, магаз “Днестр”, и будка возле 5-ти этажке!!!, еще Путя есть, Смакограй….., и самое главное это джекпот-магаз на “Гагарин Плаза” (Гагарина), там еще и наразлив толкают “дихлофос”

  5. фоп может продавать у хозяина и без лицензии на алкоголь, лицензия дается на товар хозяина

    1. Раніше Варшанидзе займався найбільш «крутими» справами.
      Це номера проваджень в яких фігурує шахрайство Варшанидзе.
      2/180-10-2184
      7/306-10-3239
      За 2010 рік

      1. Карма. спасибо вам за полезную информацию)

    2. Не может. Каждый фоп должен иметь свою лицензию. У фора по сути нет хозяина он сам себе хозяин со всеми вытекающими. А торговать у фора с лицензией может только нанятый и оформленный работник а не другой фоп без лицензии.

      1. И лицензия даётся не на товар а на конкретный фоп и конкретный адрес. По другому адресу тотже фоп должен оформлять ещё одну лицензию.

  6. Роман если вы готовы осветить нарушения по торговым точкам Большой Долины я готова дать конкретные адреса с конкретными нарушениями (по депутатским объектам)?

  7. Люди добрые! Что же вы так налетели на эти магазины! Вы не думайте, что держать магазин- это жить в шоколаде. Сам когда-то держал. Одно скажу это Ж полная.
    А что касается магазина на Гагарина. Я близко знаком с хозяином магазина. Это нормальные адекватные люди . И документы у них в порядке. И разливом они НЕ ТОРГУЮТ! Может вы перепутали точку”” Недашковская” так ЭТО трогать нельзя. Лучшая подруга Савельевой.
    Лучше бы потрусили тех, кто торгует на дому. Там вообще ни каких налогов не платят!.

  8. А действительно, почему не наказывают тех, кто торгует на дому?!!! Или законы не для них?

  9. Роман,а что по делу Димы? Торговые точки проверять-это хорошо,но где же настоящее журналистское расследование??? Или Вас тоже купили???

  10. Роман чья машина на которой ты ездишь?

  11. Да Диму Погорелова помнять только хорошими словами и жаль, что так его оклеветали…

    1. А Гудыму который сбил человека и ездит на новенькой ауди, не помните?

      1. У Гудымы уже есть срок !
        Правда отделался он условно, но тем не менее это Уже судимость!!!
        Там все сделали деньги …
        Но родственники отказались от претензий … Так шо там ничего не поделаеш …

  12. Значит другим на слове не веришь,а Липач поверил.
    Что за дикриминация и панибратство?
    Как на счёт точки 24 на рыночной площади?

Comments are closed.