ІРАН ВИЗНАВ ПРОВИННУ ЗА ЗБИТИЙ BOEING PS752

Кількість переглядів 421

Вранці у суботу 11 січня 2020 року о 6:40 за Київським часом, Президент Ісламської Республіки Іран Хассан Рухані, офіційно підтвердив провину своїх збройних сил у збитті 08 січня пасажирського літака Міжнародних авіаліній України невдовзі після злету з аеропорту Тегерану.

У своєму Twitter Хасан Рухані написав:

Внутрішнє розслідування Збройних Сил дійшло висновку, що, на жаль, ракети, вистріляні через людські помилки, спричинили жахливу катастрофу українського літака та загибель 176 невинних людей.
Триває розслідування, яке допоможе з’ясувати подробиці та притягнути до відповідальності причетних до цієї великої трагедії й помилки, яка не заслуговує на прощення
”.

Через три хвилини Хасан Рухані додав:

Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує через цю згубну помилку.
Мої думки та молитви йдуть до всіх родин, які у жалобі. Висловлюю найщиріші співчуття
”.

О 9:02 з’явилась реакція Президента України Володимира Зеленського:

Ранок приніс правду. Україна наполягає на повному визнанні провини. Ми очікуємо від Ірану притягнення винних до відповідальності, повернення тіл загиблих, виплат компенсацій, офіційних вибачень. Розслідування має бути повним, відкритим і продовжуватися без затримок чи перешкод”.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ІРАН ВИЗНАВ ПРОВИННУ ЗА ЗБИТИЙ BOEING PS752

  1. ухо за ухо, глаз за глаз – все кто причастны к трагедии в самолет, а по ним ракетой!

  2. It is a question of national security and the irresponsibility of a nation. Das ist eine Frage der nationalen Sicherheit und der Verantwortungslosigkeit der Nation. Це питання национальной безпеки та безвидповидальности нации. Это вопрос национальной безопасности и безответственности нации

Comments are closed.