НА 86 РОЦІ ПІШОВ З ЖИТТЯ ЗАСНОВНИК ДИНАСТІЇ ВИНОРОБІВ РУБЕН ГУЛІЄВ

Кількість переглядів 318

Вночі 11 січня 2020 року на 86 році пішов з життя метр українського виноробства і один із засновників бренду “Вина Гулієвих” Рубен Вартанович Гулієв. Про це в Facebook повідомила його донька Діана Гулієва.

Рубен Гулієв народився і виріс в Грузії в знаменитій Алазанській долині, яка відома своїми традиціями виноробства. Сім’я Гулієвих займалась Виготовлення вина з початку ХХ століття.

По інформації УСИ:

Рубен Гулієв закінчив факультет виноградарства і виноробства Кутаїського інституту південних культур в Грузії, а в 1957 році приїхав в Одеську область. Через п’ять років він став директором радгоспу, а ще через кілька років очолив трест, який об’єднав десятки виноградників і переробних підприємств. Тоді йому було трохи більше тридцяти років.
За радянських часів Рубен Гулієв був двічі нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора.
Гулієв часто йшов проти «генеральної лінії», якщо вважав її помилковою, що особливо яскраво проявилося в часи, коли в Криму вирубували виноградники в рамках компанії по боротьбі проти пияцтва, а в Одеській області їх висаджували. Тому тут виявилося більше половини з 250 тисяч гектарів лоз України. Він особисто завіз в Одеську область кілька вагонів саджанців «Сапераві» і «Ркацителі», врожаї яких і сьогодні збагачують сортовий асортимент вітчизняних вин.
У 1998 році Гулієв з синами заснував великий інвестиційний проект в рамках компанії «Одесавинпром», висадивши сотні гектарів виноградників міжнародних сортів і організувавши в 150 км від Одеси великий виноробний комплекс. А в 2005 році родина Гулієвих поставила своє ім’я на етикетках сухих вин певного стилю. Власником бренду «Вина Гулієвих» є старший син Рубена Вартановича, Роберт Гулієв
.

Церемонія прощання з Рубеном Вартановичем Гулієв відбудеться в понеділок, 13 січня, в Одесі у Спасо-Преображенському соборі (Соборна площа,3) в 11:00.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
3
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1