ПРО СИТУАЦІЮ НА РИНКУ ПРАЦІ В ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ

Кількість переглядів 706

24 квітня 2020 року журналісти «Альтернатива.орг» завітали до Овідіопольської районної філії Одеського обласного центру зайнятості та поспілкувались з її директором Ільніцькою Вікторією Андріївною з метою дізнатись: яка ситуація склалась на ринку праці в Овідіопольському районі.

Від Вікторії Андріївни ми дізнались, що внесеними в законодавство змінами, відповідними постановами Кабінету міністрів України статус безробітного в цей карантинний період надається з першого дня подачі громадянином заяви на отримання статусу безробітної особи та заяви на отримання державної допомоги по безробіттю. Зараз це відбувається без вимог щодо підбору їм відразу підходящої роботи, лише за умови наявної такої роботи в центрі зайнятості.

Таким чином, процедура реєстрації безробітного максимально спрощена. І на це має право кожен громадянин згідно із Законом України «Про зайнятість населення».

Заповнити такі заяви можна, прийшовши до Овідіопольської районної філії, яка розташована у смт Овідіополь по вул. Одеська,19-А та яка працює в штатному режимі, але не здійснюється звичний прийом нашими кар’єрними радниками. При вході в центр зайнятості облаштоване місце, де є необхідні зразки заяв, які заповнюються і кладуться до так званої «скриньки для кореспонденції» та одночасно на стенді можна ознайомитися з вакансіями, які наразі актуальні.

Інший спосіб – це зайти на сайт Одеського обласного центру зайнятості або на сторінку соціальної мережі Фейсбук нашого центру зайнятості. Заяви можна завантажити, роздрукувати, заповнити та підписати. Якщо у громадянина такої можливості немає, заяви можна писати власноруч. Зроблені фото заяв або їх скан копії можна надсилати на нашу електронну пошту.

Наразі в Україні на період карантину мінімальний розмір допомоги на випадок безробіття збільшився із 650 гривень до 1’000 гривень. Ті особи, які отримували у березні місяці мінімальні виплати по 650 гривень, після 12 березня ця сума буде їм перерахована, збільшена на 350 гривень і довиплачена. І так буде продовжуватися весь період карантину і ще 30 календарних днів після його завершення. Це є підтримка з боку держави найменш забезпечених громадян.

Але, більші розміри виплат по безробіттю на сьогодні залежать від страхового стажу роботи заявника і його розміру офіційної легальної зарплати. На сьогодні максимальний розмір допомоги по безробіттю становить – 8’408 гривень, це чотири прожиткових мінімуми для працездатного населення.

Загальна кількість безробітних, які зареєстровані у Овідіопольській районній філії станом на 24 квітня – 186 осіб. На початок 2020 року таких осіб було 120. Тобто кількість безробітних осіб збільшилась на 55%. Та, згідно прогнозних показників таких людей буде ще більше, так як відбулося вивільнення нашої центральної районної лікарні та заводу гончарних виробів.

Станом на 24 квітня зареєстровано 58 актуальних вакансій, але деякі із них перебувають в «замороженому» стані до закінчення карантину. Попит є на кваліфікованих робітників з інструментом, представників найпростіших професій та осіб без професій. Зокрема, терміново потрібні водії автотранспортних засобів, продавці в продовольчі маркети, сторожі, слюсарі-ремонтники та дорожні працівники.

На завершення Вікторія Ільницька звернулась до всіх жителів селища та району:

Не панікувати в цей нелегкий час. Держава дбає про своїх громадян, нею постійно розроблюються нові технології, механізми аби спростити і зробити послуги служби зайнятості максимально доступними кожному. Дякую за увагу!

Овідіопольська районна філія Одеського обласного центру зайнятості:

  • Директор Ільніцька Вікторія Андріївна
  • Юридична адреса: 67801, Одеська область,  Овідіопольський район, смт Овідіополь, вул. Одеська,19-А.
  • Телефони: (04851) 3-12-82, (04851) 3-25-07
  • Прийом громадян:
    Пн – Чт  з 8.00 до 17.00
    Пт  – з 8.00 до 15.45
  • Інтернет-ресурси: сторінка на Facebook
    Адмін Овідіополь Цз

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
1
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
2

4 thoughts on “ПРО СИТУАЦІЮ НА РИНКУ ПРАЦІ В ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ

  1. Держава дбає.Грошей нема.Тримайтесь.Дякую за увагу!

  2. Чому немає дисьанцвв 1.5 метри???
    Відкрийте базар.

    1. Тому що, у тебе Петро, у одному слові, три помилки !
      Це вже система, Петро. Це не випадковість.

Comments are closed.