СЛАБКІСТЬ ПРАВООХОРОННОЇ СИСТЕМИ НА ПРИКЛАДІ ВИПАДКУ В АРЦИЗЬКОМУ РАЙОНІ

Кількість переглядів 644

У квітні 2015 року напідпитку «компашка» мешканців Арцизького району позбавили життя 75-річного чоловіка на березі водойми – Мойсеєва Степана Пилиповича. Метою розправи був автомобіль SsangYoug 2009 року випуску, що належав літньому чоловікові. Непомірно випите затьмарило свідомість молодиків і вони вирішили, що автомобіль вище людського життя, після чого його просто задушили.

До групи цих негідників, як потім з’ясувалося, входили:

  1. ФАСОВИЙ ОЛЕКСАНДР ВАСИЛЬОВИЧ
  2. МИКИЦЬКИЙ ТАРАС ВОЛОДИМИРОВИЧ
  3. РЕШЕТНИКОВ ЄВГЕНІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ
  4. БІРБІНЮК СЕРГІЙ ПЕТРОВИЧ

І ось тут, коли дізнались хто, вступають в силу родинні стосунки. Адже чому за п’ять років суд не виносить свого вердикту? А всьому виною, на мою думку – Сергій Бірбінюк, який виявився сином одного досить впливової людини: Бірбінюка Петра Івановича – власника фермерського господарства «ДЖОНДІР-Б» з села Вознесенка-Перша Арцизького району Одеської області. З усього видно, Петру Івановичу було не з руки мати «сина-вбивцю», і він став включати всі свої «важелі впливу», щоб «відбілити» своє «чадо».

Відразу ж, Сергій Бірбінюк перестав звинувачуватися за важкою статтею про вбивство і став обвинуваченим тільки за статтею про викрадення автомобілю. В обвинувальному акті значиться, що в момент вбивства Сергій «мирно спав» в машині.

Але і це було б не таким жахливим, все-таки троє інших особливо не заперечують свою провину і готові взяти на себе навіть провину «мажора» Сергія за звинуваченням у вбивстві. Але з якихось невідомих нам причин, кримінальну справу, яку розглядає в Білгород-Дністровському суді п’ятий рік, розглядається, а Вироку все немає.

«Відмазки» прокурорів просто, які до речі доволі часто змінюється під час процесу, смішні:

…Я коментарі у цієї частини давати не буду є старший у групі, який може повідомити, є прес-служба в Прокуратурі Одеської області…

Якщо держава п’ятий рік не може винести свій вердикт по злочину особливої тяжкості, де відомі всі обставини, всі учасники подій, на що взагалі здатне така держава?

Складається враження, що постійна зміна прокурорів, періодично відсутні присяжні, зміна суддів – все це спрямовано на те, щоб затягнути розгляд цієї справи до того моменту, коли закінчиться термін висунення винесення Вироку за статтею про викрадення автомобілю, тим самим «мажор» Сергій Бірбінюк взагалі може стати невинним.

Особлива нерозторопність судді Білгород-Дністровського суду Савицького вказує саме на це. А правильно, навіщо поспішає? Адже багате фермерське господарство Петра Бірбінюка ще можна «подоїти».

Ось воно реформоване правосуддя.

Будемо і надалі спостерігати за процесом.

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
2
Surprise
Surprise
1

2 thoughts on “СЛАБКІСТЬ ПРАВООХОРОННОЇ СИСТЕМИ НА ПРИКЛАДІ ВИПАДКУ В АРЦИЗЬКОМУ РАЙОНІ

  1. Все очень просто была у меня такая ситуация, наймите нормального адвоката, ознакомиться с делом, выпишет кол-во заседаний и фио прокуроров, с делает аналитику по переносам из-за прокуроров и жалобу за жалобой в областную прокуратуру на каждого бездаря… И только безосновательный перенос – жалобу на прокурора и судью… И дело сдвинется с мёртвой точки.

Comments are closed.