СУД ПО КАРОЛІНО-БУГАЗЬКОМУ ГОЛОВІ АПАНАСЕНКО. ПРОДОВЖЕННЯ

Кількість переглядів 986

27 липня 2020 року Іллічівський міський суд Одеської області у м. Чорноморськ продовжив слухати справу №509/4958/19 в рамках якої розгадається обвинувальний акт по матеріалах кримінального провадження №42018161160000065 за обвинуваченням Кароліно-Бугазького сільського голови Апанасенко Андрія Володимировича у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою).

Прокурор передав суду матеріали НСРД з відео записами від 01.11.2018 року на яких зафіксовано, як заявник прибуває до Кароліно-Бугазької сільської ради, але сторони вирішили, що ці записи не мають важливої доказової бази і досліджувати їх не має сенсу.

Захист запропонував знову переглянути деякі відеофайли обшуку у Кароліно-Бугазькій сільській раді. На відео 09 хв 00” начало огляду відео фалів до 17 хв 50” кінець огляду процесу обшуку. Головна претензія адвоката: не зробили копії документів при їх вилучені. Головний аргумент прокурору: ніхто не наполягав зробити копії.

Далі (з 22 хв на відео) почали переглядати відео подій від 22.03.2019 року на якій зафіксована розмова Апанасенко з працівниками правоохоронних органів в Овідіопольському відділу поліції в ході якої, по версії слідства, Апанасенко не заперечував по факту отримання неправомірної вигоди та просто відмовчувався. Кінець перегляду о 40 хв 40”. Прокуратура робить висновок, що саме така поведінка Апанасенко свідчить про протиправну поведінку обвинуваченого. Захист заперечує проти таких висновків.

Апанасенко наполягає, що під час той бесіди його залякували. З 47 хв на відео продовжили перегляд відео від 22.03.2019 року. Переглянувши відео далі (кінець об 49 хв) ніякого залякування ніхто не почув.

Захисник Апаначенко наполягає, що це відео запис порушив права та обов’язки його підзахисного і він не вважає цю запис доказом.

Далі прокурор передає суду протокол результату аудіо відео контролю від 22.03.2019 року в якому зафіксована розмова від 16.01.2019 року між Колесниковим (заявник) та Апанасенко в ході якої Апанасенко звертає увагу Колесникова на те що перша частина неправомірної вигоди – це «мильна бульбашка», тобто не значна. Нагадаємо, що перший рахунок, який сплатив заявник Колесников був у сумі 10’143 грн, якій йому надала депутат сільради Нестерова. Початок перегляду на відео 1 год 05 хв 00”, кінець перегляду 1 год 18 хв 20”.

Прокурор вважає, що це відео доказує, що Апанасенко відомо про першу випадок отримання неправомірної вигоди у сумі 10’143 грн, яка була отримана 02 жовтня 2018 року.

Далі на відео є відео запис отримання неправомірної вигоди юристом Грибоносовим, яке не має жодного відношення до обвинувачення Апанасенко.

Захист вважає вказані докази такими, які нічого не підтверджують.

Наступне судове засідання заплановане на 04 вересня 2020 року на 10 годину.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

8 thoughts on “СУД ПО КАРОЛІНО-БУГАЗЬКОМУ ГОЛОВІ АПАНАСЕНКО. ПРОДОВЖЕННЯ

  1. А кто такой Грибоносов – может Ломоноосов ??? Так он точно не при делах … Деньги не брал , а нарисовал .

  2. Апанасенко только в карман ложит, садик начали и что…..сейчас амбулаторию начнут и так же.Только громко говорит.

  3. Господа, дождись уже вердикта. Пока всё что видно на видео Романа – догадки следствия. Молчит-значит согласен. Блин, не знал что Словарь пословиц В.Даля заменяет УПК. Та зачем гражданину той адвокат, ну его)) Как в СССР. В 37. А пускать побогку Конституцию в части “никто не обязан свидетельствовать против себя, вообще нонсенс. Майдан, сдаётся, как раз Конституцию и отстаивал, нет, Роман? Не презумпцию невиновности?

  4. Та слухайте, якась дурна вистава. Загалом-здобуття речових доказів без дозволу суда, жовити без адвоката. Це в нас шо – 2011? “Агент Катерина”). Справа Розенблата й Полякова, де суд визначив що провокація-не метод. Цікаво, якби ЄРДР залишався відкритим, щоб він показав щодо містера Юри Колєснікова?

  5. Таким темпом Апанасенку присвоять звання Героя України за … наповнення бюджету К-Бугазької с/ради ! Вони йдуть в Б-Дністровський район, дайте їм спокій …

Comments are closed.