ЩО ЗМІНИЛОСЯ В ТАЇРОВСЬКІЙ ГРОМАДІ ЗА РІК РОБОТИ НОВОЇ ВЛАДИ?

Кількість переглядів 2692

Вже понад рік Лариса Бурлака обіймає посаду т. в. о. голови Таїровської селищної ради і активно працює над розвитком громади. За весь цей час чимало вдалося втілити проєктів у життя. І це стосується різних сфер: медичної, освітньої, соціальної, спортивної тощо. Проблем у громаді достатньо, і вирішувати їх довелося майже з першого дня на новій посаді.

Відтак, що стосується освітньої сфери перша проблема, яку довелося вирішувати – забезпечення учнів Таїровського ЗЗСО гарячими обідами. Також для їдальні закупили нові меблі. А перед новим навчальним роком у закладі провели поточний ремонт, укріплення та гідроізоляцію фундаменту.

Не лише цей заклад потребував уваги нової влади. У Сухому Лимані була закрита початкова школа через аварійний стан, ще гірше – її хотіли знести. Але будівлю вдалося відстояти. У школі провели капітальний ремонт, пофарбували фасад, закупили нові меблі, спортивний інвентар і вже з першого вересня у закладі знову навчаються маленькі мешканці громади.

Окрім того, планується будувати і нові освітні об’єкти на території громади. Так вже відбувся тендер на будівництво садочка з басейном в смт Таїрове на 90 місць. При цьому існуючий садочок «Журавлик» продовжуватиме працювати. В результаті ми отримаємо – 180 місць. Також вже виготовлено проєктно-кошторисну документацію на будівництво НВК з підрозділом дошкільної освіти у селі Сухий Лиман.

Освіта – одна з необхідних речей у житті кожної людини. Ми турбуємося про те аби діти в громаді могли здобувати знання у комфортних умовах. Нам вдалося відстояти школу у Сухому Лимані, наразі ми вирішуємо питання щодо будівництва нових освітніх об’єктів, щоб діти навчалися у громаді і не доводилося їздити в Одесу“, – розповіла т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариса Бурлака.

За останній рік у громаді приділялася увага і розвиткові медицини. Відтак, у грудні у ж/м «Радужний» відкрили Таїровський консультативно-діагностичний центр», де безкоштовно отримують якісні медичні послуги мешканці громади. А на час пандемії медичні працівники КДЦ, які зайняті у боротьбі з поширенням COVID-19 отримують доплату. Окрім того, аби мешканцям було зручно отримувати медичні послуги було запущено додатково соціальний автобус, який прямує через село Сухий Лиман до ЖМ у «Райдужний».

Також було відремонтовано фельдшерсько-акушерський пункт у Сухому Лимані та облаштовано прилеглу територію. У оновленій будівлі мешканці отримують медичні послуги у сучасних та комфортних умовах. Окрім того, для своєчасного кваліфікованого лікування хворих із застосуванням фізіотерапевтичних методів та методик у Таїровській амбулаторії відкрили фізіотерапевтичний кабінет. Також було придбано автомобіль швидкої допомоги та облаштовано територію амбулаторії.

Ще одне з важливих питань, яке почали вирішувати лише нещодавно – очисні споруди. Ремонт на об’єкті не проводився десятки років, тривають активні роботи. Після комплексу заходів очисні споруди введуть в експлуатацію й відбуватиметься трирівнева очищення стічних вод. Для цього буде проведене очищення всіх резервуарів, реконструкція інженерної мережі, переливних труб та відстійників, модернізація установки очищення «Біо Сов».

У ж/м «Чорноморка» розпочато будівництво господарсько-побутової каналізації, яка проходитиме по вулицях Малиновій, Дорожній, Согласія, Григорьєва, Миру, Каштановій, Торговій, Отрадній, Прикордонній, Хуторській, Сьомій, Братів Стицьковських та Парниковій. А у смт Таїрове триває будівництво каналізаційної мережі та двох насосних станцій. Наразі до раніше прокладеної каналізації вже підключена частина абонентів провулку Дачний, надалі планується під’єднати і будинки вулиць Молодіжна, Зіркова, Набережна та провулків Виноградний та Будівельний.

Дослухається т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариса Бурлака і до потреб молоді. Відтак, вже на фінальній стадії будівництво скейт-парку у смт Таїрове. Хоча діти вже почали займатися на майданчику, не дочекавшись офіційного відкриття.

Втілюємо бажання дітей у реальність. Пошановувачі скейтів та роликів зможуть проводити час з користю на новенькому скейт-парку. Тут зможуть відточувати трюки усі охочі. Скейт-парк буде доступний та сучасний, а головне спонукатиме молодь до здорового способу життя“, – розповіла т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариса Бурлака.

Також для занять спортом по вулиці Незалежності у Золотій Гірці нещодавно з’явився спортивний майданчик. Де розташовано понад 10 тренажерів, тенісний стіл та столики для шахів та шашок. Ще один спортивний майданчик було відремонтовано по вулиці Григор’єва у селі Лиманка. А у ЖМ «Райдужному» на стадіоні триває реконструкція.

Окрім спортивних майданчиків на мапі громади з’явилося багато дитячих. Їх відкрили у «Чорноморці-2» по вулиці Злагоди, у «Чорноморці» по вулиці Сьома, 5. На вулиці Торговій та Григор’єва. Ще дитячі майданчики з’явилися у Сухому Лимані по вулиці Чорноморців та в смт Таїрове поруч з амбулаторією.

Без уваги не залишаються дороги та пішохідні доріжки. По вулиці Центральній у Червоному Хуторі проведено ремонт дорожнього покриття. Відремонтовано дороги у Сухому Лимані по вулицях Заводська, Бузкова, Трояндова, Лиманська, Абрикосова, Єкатериненська, Набережна (від Степової до Набережної, 6), по вулиці Чорноморців (від будинку № 118 до № 135), також по цій вулиці наразі вкладають пішохідну доріжку. Розпочато капітальний ремонт дороги по вулиці Лиманній у Золотій Гірці, пішохідних доріжок по вулиці Надії та біля в’їзду до Академмістечка, також доріжки зроблено по вулицях Майстерська та Під’їзна. А в смт Таїрове пішохідну доріжку відремонтували вздовж дороги від центрального в’їзду до Таврії.

Зокрема, проводиться встановлення світлофорів, оновлення дорожньої розмітки та заміна зупинок. Зокрема, світлофори з’явилися на перехресті Небесної Сотні та вулиці Малинової, біля жилого комплексу «Академмістечко – Совіньйон». Ще один світлофор буде встановлено у Золотій Гірці навпроти Пивного заводу.

Задля зменшення витрат мешканців громади на опалення торік було розпочато утеплення будинків. У Червоному Хуторі було утеплено фасади будинків по вулиці Лабораторній. Цьогоріч в смт Таїрове утеплюють фасад будинку № 32 по вулиці 40-річчя Перемоги.

Утеплення будинків передусім дозволяє зменшити витрати на опалення мешканцям громади. Також за рахунок теплоізоляції у холодну пору року температура в кімнатах буде вищою, а отже – люди менше хворітимуть. Наразі в Україні справжній «бум» з утеплення будинків і наша громада не залишається осторонь” — розповіла т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариса Бурлака.

Окрім того, у Червоному Хуторі по вулиці Лабораторній, 17 проходить капітальний ремонт житлового будинку. Там оздоблюють приміщення парадних та підвалу, стіни, стелі, улаштовують сходи, замінено вікна. Все що пошкоджено – демонтується та замінюється.

Реагує місцева влада і на особисті звернення громадян, а т. в. о. голови селищної ради Лариса Бурлака проводить особисті прийоми громадян, на яких вислуховує та обговорює вирішення проблем мешканців. У результаті таких звернень одного з мешканців громади було забезпечено сучасним інвалідним візком з електроприводом OSD Compact UNO. А для дитини з ДЦП в Таїровській селищній раді придбали спеціалізований велосипед. Окрім того, виділили мешканці громади 40 тисяч гривень адресної матеріальної допомоги на лікування важкохворої дитини. І це лише декілька прикладів допомоги.

Окрім того, влітку мешканця Сухого Лиману було премійовано за врятоване на воді життя. Хлопець отримав подяку селищного голови та сертифікат на 5 тисяч гривень. А для дитини-сироти з будинку сімейного типу Олександра та Любові Литвин була придбана двокімнатна квартира.

Навесні під час карантину волонтери доставляли продукти першої необхідності людям похилого віку, які є одиноко проживаючими та особам з інвалідністю, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям. Усього коштом Таїровської селищної ради закуплено 544 набори.

А обдарованим учням-переможцям олімпіад, турнірів, конкурсів та спортивних змагань призначено стипендію Таїровського селищного голови. Її отримують 9 маленьких мешканців громади з червня по грудень 2020 року. Щомісячна виплата складає 600 гривень.

Напевне, це не весь перелік змін, які відбувалися у громаді за останній рік у громаді під час перебування на посаді т. в. о. голови Таїровської селищної ради Лариси Бурлаки, але можна зробити висновок, що бюджетні кошти витрачаються як на важливі проєкти для життєдіяльності громади, так і не залишаються без уваги люди, які потребують допомоги.

Анна Бєлікова

Прессекретар Таїровської селищної ради

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ЩО ЗМІНИЛОСЯ В ТАЇРОВСЬКІЙ ГРОМАДІ ЗА РІК РОБОТИ НОВОЇ ВЛАДИ?

  1. Ворюгу несколько дней назад приняли… чего об этом не пишем? На одного меньше стало кривосися

Comments are closed.