РЕАЛЬНА СПРАВА ОФІСУ ПРОТИДІЇ РЕЙДЕРСТВУ: ПРИКЛАД В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Кількість переглядів 1940

01 листопада 2020 року журналісти «Альтернатива.орг» побували на зборах пайовиків житлово-будівельного кооперативу «Баварія» (вул. Іллічівська буд. 1 с. Молодіжне, Одеського р-ну, Одеської обл.). З 2016 року пайовики протистоять рейдерській атаці, спрямованої на заволодіння багатоквартирним будинком, який вони побудували за свої кошти.

Перша рейдерська реєстрація, яку провела державний реєстратор Овідіопольської райдержадміністрації Марущак Юлія Валеріївна, скасована у кінці 2017 року рішенням суду. АЛЕ У ТОЙ ЖЕ ДЕНЬ (!!!) інший реєстратор Махортов Ігор Олександрович провів повторну реєстрацію! Та знову зареєстрував право власності за тією самою фізичною особою: Кожевниковим Костянтином Миколайовичем, при чому знову з грубими порушеннями: всі надані документи були підробленими, а у момент реєстрації на об’єкт були накладені обмеження на всі реєстраційні дії у вигляди арешту.

Сам «чорний реєстратор» Махортов І.О. сьогодні знаходиться у СІЗО за свої діяння. «Альтернатива.орг» випускала матеріал з цього приводу:

ПРАВООХРАНИТЕЛИ ЗАДЕРЖАЛИ «ИЗВЕСТНОГО» ОДЕССКОГО НОТАРИУСА ТАТЬЯНУ ДЫШЛЕВУ И ГОСРЕГИСТРАТОРА ИГОРЯ МАХОРТОВА. ДОПОЛНЕНО

Але у 2018 році, через нікчемність дій правоохоронних органів та судової системи, які спочатку не змогли зупинити цю череду злочинів, рейдери змогли продати половину будинку за ціною 20 грн/м2 (!!!) якомусь Краснолобову Володимиру Андрійовичу, а потім «роздрібнили» будинок на квартири, не маючи при цьому ні доступу у сам будинок, ні підстав, ні хоч яких правдивих документів.

Шокує, що у цій рейдерській схемі у різні часи взяли участь 16 різних реєстраторів та жоден з них не мав для своїх «дій» ніяких законних підстав (!!!).

Пайовики житлово-будівельного кооперативу «Баварія» чудово розуміли, що відстояти свої права шляхом подання позову до судів, з урахуванням нинішньої корупції, шансів НЕМАЄ (!!!).

І тільки завдяки створеному рік тому Офісу протидії рейдерства у Міністерстві юстиції України, вдалося скасувати цю серію зухвалих та беззаконних рейдерських реєстрацій.

Після першого ж засідання з розгляду скарги, колегією Офісу протидії рейдерству на чолі з заступником Міністра Юстиції з питань реєстрації Ольги Онищук був відданий Наказ Міністра юстиції України Дениса Малюська від 26 жовтня 2020 року про скасування всіх незаконних реєстрацій, зроблених з метою незаконного заволодіння багатоквартирним житловим будинком ЖК «Баварія».

Зараз пайовики кооперативу отримали можливість документально оформити свій будинок на себе, хоча у нашій державі для цього треба буде ще пройти не легкий шлях.

Голова правління Житлово-будівельного кооперативу «Баварія» Сердюк Олександр Анатолійович, після проведення зборів пайовиків кооперативу, прокоментував ситуацію, що склалась (дивиться відео сюжет):

Ще матеріали на тему:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

7 thoughts on “РЕАЛЬНА СПРАВА ОФІСУ ПРОТИДІЇ РЕЙДЕРСТВУ: ПРИКЛАД В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

  1. Спасибо Офису противодействия Рейдерству, мы отстаиваем свое имущество, которое долгими годами строили за свои средства и планировали счастливо жить своими семьями. Мы – честные застройщики.

  2. В судах вам бы до скончания века пришлось бы скитаться. Или наоборот – быстро бы вас на одно место присадили, решения судей сейчас непредсказуемые.

  3. БЛАГОДАРЮ ЧТО ЕСТЬ.ТАКАЯ СТРУКТУРА ПОМОЩИ ЛЮДЯМ У КОТОРЫХ ХОТЯТ ОТОБРАТЬ КРОВНОЕ ЖИЛЬЁ….НАДЕИМСЯ ЧТО И ДАЛЬШЕ СМОЖИМ ОФОРМИТЬ СВОЮ КВАРТИРУ ЗАКОННО ПРИОБРЕТЁННУЮ В НАШЕЙ СТРАНЕ👍

  4. Благодарим за помощь офис противодействия рейдерству….ЛЮДИ ДОЛЖНЫ ЖИТЬ В СВОЁМ ЖИЛЬЕ В РАДОСТИ и Благополучии…..БЛАГОДАРИМ!!!

  5. Мы признательны за Помощь в Противодействии захвата нашего жилья бандитами….Благодарим офис борьбы с рейдерством….

  6. Украина увязла в коррупции и бесприделе. Радуют такие новости, что есть случаи противостояния этому бардаку!!! Но это же люди сорок кругов ада прошли!!!
    Удачи вам, кооперативщики. Не сдавайтесь!!!

  7. Чому досі працює чорний реєстратор МАРУЩАК ЮЛЯ, чому досі вона не несе відповідальність????

Comments are closed.