«ВОЗЛЕ БУДКИ НА ЛАВОЧКЕ» – БОРОТЬБА ЗА КООПЕРАТИВ «ЛАГУНА»

Кількість переглядів 1919

03 липня 2021 року на запрошення директора кооперативу «Лагуна» Олени Салаєвої «Альтернатива.орг» побувала у Кароліно-Бугазі, де, судячи з оголошень, які були розклеєні по території кооперативу, о 10 годині ранку мали відбутися загальні збори. «Возле будки на лавочке», саме так і було написано в оголошені.

Обстановка на місці відразу показала, що буде неспокійно й конфлікту не уникнути. Як повідомила редакції директор кооперативу «Лагуна» Олена Салаєва, ще 03 липня 2020 року нові члени правління кооперативу «Лагуна» звернулися до неї з проханням прийняти пропозицію та стати директором кооперативу.

Зі слів Олени Салаєвої, до цього, вона виявила незаконне розкрадання території санітарної зони водонапірної вежі до яких був причетний колишній голова кооперативу – Аріков Ф.С., який, за фіктивними документами, оформив цю територію на свого сина.

Такі дії Арікова примусили членів правління скликати збори членів кооперативу, на якому Арікова Ф.С. відсторонили від посади, були обрані нові члени правління й прийнято рішення звернутися до Олени Салаєвої з пропозицією стати директором кооперативу.

З першого дня свого директорства, Олена Салаєва виключила збір внесків готівкою у касу та розпорядилася приймати їх строго за безготівковим розрахунком на розрахунковий рахунок кооперативу. Також своїм розпорядженням Салаєва розпорядилася вести відкритий та прозорий облік використання коштів й протокольним рішенням членів правління було доручено провести облік усіх членів кооперативу, щоб зрозуміти – хто може впливати на прийняття рішень, а хто не може.

Через рік, правління призначило звітні збори кооперативу «Лагуна» на 18 липня 2021 року, де Олена Салаєва збиралася дати повний звіт про свою діяльність та розповісти про всі факти порушення законодавства, які їй стали відомі за час керівництва кооперативом.

Розуміючи, що так би мовити «запахло смаженим», група зацікавлених осіб, зі слів Олени Салаєвої це – Бейбутян Г.М., Симоненко С.О., Овчаренко С.І., Фесенко М. та Жбанков С.І., яким не дуже вигідно розкриття таких фактів, вирішують захопити владу у кооперативі, для чого незаконно скликують збори на 03 липня.

Саме тому директор й викликала журналістів з метою зафіксувати все, що буде відбуватися у цей день.

Для проведення так званих зборів всіх запросили ні до «будки охорони на лавочках». а у зал Б/В «Бригантина». З невідомих причин доступ журналістам вирішили заборонити. Як виявилося, за словами невідомих осіб, які перетинали входу журналістів, це вже не збори кооперативу, а може навіть день народження.

Не дивлячись на всі їх старання, зайти нам все таки вдалося. Але назвати цей «збір» – зборами кооперативу, якось не дуже виходить – балаган й лайка, так би мовити: «хто в ліс, хто по дрова».

За словами самої Олени Салаєва власник Б/В «Бригантина» є тестем Жбанкова С.І., який вже встиг «відзначився», оформивши ділянку у кооперативі «Лагуна» на своє ім’я за сфальсифікованими документами. Тепер з цього приводу продовжуються суперечки зі спадкоємцями.

Чинний директор кооперативу «Лагуна» Олена Салаєва називає ці бори – зборищем, куди були запрошені друзі, товариші, родичі, які у більшості своїй не мають відношення до членства у кооперативі.

Салаєва впевнена, що для проведення цих так званих зборів, було зібрано частина нелегітимних підписів, частину зібрали обманним шляхом, вводячи в оману членів кооперативу. Все це робиться для однієї мети – через «чорних» реєстраторів, внести зміни у державному реєстрі.

На сьогоднішній день діючими членами правління вжито певних заходів, а саме написано лист Міністру юстиції України з додатком протоколу членів правління про те, що законні збори кооперативу призначено на 18 липня 2021 року.

Будемо спостерігати за ситуацією навколо «Лагуни» далі.

Відео щодо перешкоджання законній журналістській діяльності 03 липня на так званих зборах “Лагуна”:

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТІВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
1
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1