КАЛАГЛІЯ: ЖИВИЛКО – «КОРОЛЬ ВОДОКАЧКИ» З МИНУЛОГО

Кількість переглядів 3078

17 травня 2023 року за моєю заявою у с. Калаглія Овідіопольської громади завітали представники Державної екологічної інспекції для обстеження водонапірної вежі, яка розташована по вул.. Капітана Іващенка на земельній ділянці без кадастрового номера та адреси, але у безпосередній близькості до земельної ділянки колишнього Калаглійського сільського голови Шибаєва І. В.

По інформації редакції, водонапірною вежею заправляє колишній депутат Калаглійської сільської ради та родич того самого колишнього Калаглійського сільського голови Шибаєва І. В.Живилко Володимир Петрович. Окрім самої вежі, є інформація що землями громади прокладений водопровід.

Під час перевірки було встановлено наступне:

  • Існує «папірець», який Живилко В. П. називає «договором», який датований 06.02.2004 року. Цей папірець підписаний з одного боку колишнім сільським головою Узуновим, а з іншого боку головою селянського (фермерського) господарства «Дана» Живилко В. П.
  • Чому папірець, а не договір? А тому, що всі договори органу місцевого самоврядування зареєстровані у відповідному журналі та мають відповідний номер. Папірець під назвою «договір», всупереч законам України, складений не державною мовою, що неприпустимо, адже державна мова в Україні завжди була українська, а Калаглійська сільська рада це орган місцевого самоврядування, який утримується за бюджетні кошти та його офіційна мова – українська.
  • Строк дії папірця під назвою «договор» – 9 років, тобто до 2015 року. Сам «фермер» Живилко В. П. впевнений, що строк дії цього папірця автоматично продовжується відповідно до положень самого закону. Але, Живилко В. П. чомусь забув, що 01 лютого 2020 року введений у дію закон України від 03 жовтня 2019 року №157-ІХ «Про оренду державного та комунального майна». Наскільки мені відомо, всі договори, які були укладені до введення у дію цього закону повинні бути пере підписані з урахуванням вимог нового законодавства, а кінцевий термін для цього – 01.07.2020 року.

У будь-якого випадку, перевірка діяльності цього об’єкту розпочатий. Державна екологічна інспекція зробить необхідні запити.

Дивує позиція старости села Калаглія – Кучеренко К. М., яка чомусь абсолютно ігнорує законодавство України, адже їй відомо про існування цього об’єкту, але іона чомусь нічого з цього приводу не робила.

Після випадку зі статуєю істукана леніна, у мене починають закрадатись думки, що вона обіймає посаду «для галочки». Редакція звернеться до Овідіопольського селищного голови з пропозицією змінити старосту. Коли попередній староста порушив закон його відразу звільнили, чому не застосувати таку ж практику і до цього випадку?

Спостерігаємо за ситуацією далі.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

37 thoughts on “КАЛАГЛІЯ: ЖИВИЛКО – «КОРОЛЬ ВОДОКАЧКИ» З МИНУЛОГО

  1. Живилко ностальгує за часами Узунова М.К., але ті часи давно в минулому, … як и половина пальців пана Педуарда “антипи”.

    1. В минулому і сучасному є свій позитив. Але якою потрібно бути ,,хорошою людиною,, щоб намагатись образити людину в якої травмовані пальці руки. Мабудь в цього писаки аноніма половина мозку точно відсутня.
      Вчитель пенсіонер, майстер спорту з спортивного орієнтування , один з кращих вчителів математики овідіопольського району Антипенко Едуард Васильович продовжує допомагати своїм виборцям з вулиць Зелена та капітана ІІващенка

  2. Ви сильно багато на себе берете Роман,старосту вибрали люди а не ви,і не вам її знімати!!!

    1. Я констатую ФАКТИ. Люди в нашій громаді, у переважній більшості, ніколи не обирали проукраїнську владу, а завжди голосували за зрадників. Й у випадку зі старостою, мешканці Калаглії відмітились своїми радянськими поглядами.
      Я вже бачу, що у вас був руський поп Шибаєв, до цього Узунов, який не визнавав українську мову, як мову офіційних документів сільської ради. Теперь ви обрали шанувальницю істукана леніна. Може ви й путіна чекаєте? Так скажіть про це відкрито.

      1. Звичайно, староста покриває Живилка та робить вигляд, що не бачить як той десятиліттями називається на комунальній артсвердловині.
        На те є суб’єктивні підстави та особистий інтерес у старости – саме Живилко та наближені до нього жителі села своїми зусиллями і “посадили” старосту в це крісло.
        А далі староста почала працювати за відомим сценарієм – “для своїх все, а для всіх інших закон”.
        Лише голова громади живе ілюзіями, що староста “є її людиною”. Це лише ілюзії. Нею повністю маніпулює Живилко та його зять, колишній сільський голова Шибаєв.

      2. Вам Калаглія, як кістка в горлі!!!
        Я думаю,що хлопці які захищають нашу країну з нашого села будуть Вам дуже вдячні за цей коментар, і маю надію, що після закінчення війни зайдуть “Привітатися”!!!

      3. В Європі добре і гарно тільки українці там жити не можуть,там тяжка праця і закони ,а задарма нічого немає

  3. Ви тільки зараз це почали помічати, що староста Кучеренко займає свою посаду для галочки? Чому ви на самому початку, коли проходили “вибори” старости не показали та не проконтролювати як вона щоб стати старостою їздила по підхати,і то лише до тих, хто проголосує за неї. Це вже було пряме порушення Закону.

    1. Ви до мене звертаєтесь? Я мешкаю в Овідіополі. До мене ніхто не їздив попід хати. Якщо вам відомі були такі факти, треба було прийти до редакції та повідомити.

      1. О це так, всі знали, а ви ні? Щось новеньке у вашій кар’єрі.

  4. Романе я пропоную розглянути питання чому не працює башня на вулиці Братів Пірожнко Ви зовсім ні втемі що стоїть піддержувати таку майже рухлядь у робочому стані Ви Вирішили що Живилко озолотився на тої башні візміть попробуйте самі що це коштує і тоді будете мати право про щось писати а так це схоже на заказну статью і пасквіль

  5. Если б нею никто не пользовался все эти годы вполное возможно, что она бы упала или была бы как друшлак и не было бы ни каких споров.
    Похоже на рейдерство через “Журналиста” с привлечением служб и общественности.
    Понаблюдаем, что с башней будет дальше.

    1. Думайте перед тим як щось писати.
      Артсвердловина комунальна і свого часу була передана Живилку в оренду. Станом на сьогодні договір закінчився, а новоутворена громада не давала згоди на його укладення. Тобто, наразі маємо незаконне використання комунального майна і “наживання” на ньому шляхом продажу води людям.

      Жодного натяку на рейдерство не бачу.
      Свердловину необхідно передати профільному комунальному підприємству та завершити епоху маніпулювання кланом Живилка-Шибаєва жителями громади шляхом шантажу водою “дам/не дам”.

  6. Шановний, Романе, просимо Вас звернути увагу, що відбувається в кручах в с. Миколаївка спуск біля Будинку культури. Велика площа землі розгорнута, порізані скали, насаджані дерева, ведеться капітальне будівництво, а ця територія не може бути приватною власністю. Потім ця територія розшириться, обгородиться парканом, а місцевим людям прохід до лиману через цю «ландшафти» буде заборонено .

    1. Всі хочуть ближче до води бо знають що вона дефіцит ,нам потрібні жорстокі закони

  7. Та Кучеренко Катя де тільки не пхала носа,любить все задарма,вижрана свиня

  8. Рома і компанія

    все зробили в овідіополі щоб усунути фесюка з водопостачу,А тепер водопостач дихає на ладан,

    1. Підтримую! Якого х…а,ця язиката хвеська лізе не в своє сідло? Хай їде на передову,і звідти нам коментує що і як!

  9. Варшанидзе КАЗЕЛ !!! Выполняет очередной заказ !!!!!!!!!

  10. А почему никто не вспомнит как Катя продукты на своей машине военным возила. как Катя за свой счёт на кладбище убирала сама со своим мужем.вы все гнилые,только можете писать обсирать анонимно.

  11. Чому Роман ти не напишиш скілки землі вкраву у громади екс депутат Паршенко зараз ці землі не обробляються і налоги ніхто не платить

      1. Шановний, Романе, просимо Вас звернути увагу, що відбувається в кручах в с. Миколаївка спуск біля Будинку культури. Велика площа землі розгорнута, порізані скали, насаджані дерева, ведеться капітальне будівництво, а ця територія не може бути приватною власністю. Потім ця територія розшириться, обгородиться парканом, а місцевим людям прохід до лиману через ці «ландшафти» буде заборонено .

          1. А ви спустіться біля Будинку культури і спробуйте пройти по берегу лиману, біля води, до лабазу…..не пройдете, бо прямо біля води чиясь усадьба, загороджує прохід…..садиба доходить прям до води….. Ви верещите за те що мешканці села беруть воду з лиману, а те що забудови прямо майже у воді, ви мовчите….

  12. Не суньте свой “нос” ради ПИАРА,сначала спросите МНЕНИЕ У НАРОДА!

  13. Рома брехун і аферист КОНСТаТуЮ Факти.. БРЕХУн. Від імені бомжа Валери пище листа до обласної екологічної інспекції про техногенну катастрофу люди білше 15 рокіа використовують питну воду для власних потреб. Приїхало три інспектори. АФЕРИСТ. Тогож бомжа Валеру дурить за спільне вирощування редису .ромі 25 тисяч гр а Валері агроволокно. Про карасів яких ловив Валера а возив в Оввдіополь Рома буде далі

      1. Це Живилко який є батьком повії, яку він підклав під попа? За скільки продав свою доньку, яка зруйнувала сім’ю? Нагадати, як твоя донька трахалась за стакан горілки? Це написав Інокентій. Ось мій номер: 0501504746

  14. Ще можу розказати, як шльондра Живилко співала у мікрофон Ігоря Валентинович прямо біля алтаря!

  15. Ти кончине створіння… за таке що ти пишеш тебе вбити можна.. і ніхто навіть не заплаче. Я знаю цю сімю дуже давно і ти недоробок за такі слова сплатиш зповна. Вірніше вже платишся тим що Бог не дарує тобі дітей. Мабуть важко жити так що в твоі 35 крім накладених грошей нічого не маєш. Шкода тебе, а ще більше шести твою жінку Сашеньку, яка регулярно терпе твоі побиття заради якихось подарунків.. але життя воно одне і рано чи пізно ти ж послатися за все Женічка

  16. Место того дабы много п*здеть , лучше бы вы больше делали , а то что детей нет , то и правильно , нечего таких в*бл*дков по земле распространять) пару копеек дали на лапу так он уже погнал хрень свою писать … Пойди делом займись. Лучше б починить ту башню помогли , а вы все пытаетесь поделить дырявую шкуру не убитого медведя. П*д*р что тут сказать… И так всем тошно , ещё и ты нарисовался ….

Comments are closed.