ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА: ПРОТИПРАВНА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ГОЛОВИ ПРИЗВЕЛА до ШТРАФУ у РОЗМІРІ 5’100 грн

Кількість переглядів 988

Старший державний виконавець Рябоконь О. І. наклав штраф на Таїровську селищну раду у розмірі 5’100 грн за невиконання рішенні Одеського окружного адміністративного суду по справі 420/10416/23 від 07.06.2023 року, яким дії селищної ради визнані протиправними.

Про це йде мова у Постанові від 28.06.2023 року, яка прийнята в рамках виконавчого провадження № 72102462.

Нагадаю, що депутат Таїровської селищної ради Синіговець Володимир Іванович 09 травня 2023 року звернувся до суду з позовом про визнання протиправними дії щодо відмови у наданні інформації на його запит від 23.03.2023 року про надання публічної інформації, а саме відомості стосовно розміру заробітної плати включаючи надбавки, премії, доплати, тощо наступних посадових осіб Таїровської громади у період з 01.03.2022 року по 01.03.2023 року:

  • Таїровського селищного голови,
  • секретаря Таїровської селищної ради,
  • заступників Таїровського селищного голови,
  • начальника юридичного відділу (управління),
  • начальника управління гуманітарної політики,
  • начальника управління організаційної роботи та зв’язків з громадськістю,
  • начальника фінансового управління,
  • начальника управління житлово-комунального господарства та інфраструктури,
  • начальника управління містобудування, архітектури та землеустрою.

Таїровський селищний голова Тимур Хасаєв, МАЮЧИ ВИЩУ ЮРИДИЧНУ ОСВІТУ, проігнорував норми законодавства та надав відповідь згідно з якою запит не задоволено, посилаючись на обмеження у доступі в наданні публічної інформації в умовах воєнного стану.

Суд, розглянувши у письмовому провадженні позов, вирішив:

  • Визнати протиправними дії Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області щодо відмови Синіговцю Володимиру Івановичу у наданні інформації на запит про надання публічної інформації від 23.03.2023 року.
  • Зобов’язати Таїровську селищну раду Одеського району Одеської області повторно розглянути запит Синіговеця Володимира Івановича про надання публічної інформації від 23.03.2023 року відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

СУД ДОПУСТИВ РІШЕННЯ ДО НЕГАЙНОГО ВИКОНАННЯ.

Спостерігаємо далі за ситуацією.

Ще матеріали на тему:

ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА: ДІЇ ВЛАДИ ВИЗНАНІ ПРОТИПРАВНИМИ

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ТАЇРОВСЬКА ГРОМАДА: ПРОТИПРАВНА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ГОЛОВИ ПРИЗВЕЛА до ШТРАФУ у РОЗМІРІ 5’100 грн

  1. Запекла боротьба Таїровських чиновників, що полягла в ухиленні від негайного виконання рішення суду про надання інформації про заробітні плати чиновників, перейшла в запеклу боротьбу за в. о. Голови селищної ради. Головний управитель Орлов, певно розуміючи, що виконавча служба виконає рішення суду і дану ситуацію можна використати проти голови селищної ради Тимур Хасановича , негайно пішов в відпустку. Кинувши на передову для боротьби проти Тимура Хасановича ціле юридичне управління селищної ради, яке вводить в оману Тимура Хасановича, та під виглядом, що ситуація , нібито під контролем та все добре, прикриваючись тим, що на рішення суду – 28.06.2023 року подано апеляційну скаргу, замовчує ті обставини, що в силу положень ст.ст. 372, 375 КАС України у суду апеляційної інстанції відсутні повноваження для зупинення виконання рішення суду першої інстанції.
    Таким чином, увесь юридичний відділ селищної ради, орг. відділ, та ін. своїми діями створюють умови для допущення Тимуром Хасановичем бездіяльності з обов’язку негайного виконання рішення суду, за що ст.382 КК України передбачена кримінальна відповідальність, та в рамках кримінального провадження передбачає можливість відсторонення від виконання обов’язків за посадою та, в подальшому, навіть заборону обіймати керівні посади строком до трьох років.
    Хочу лише сказати, що дійсно ж, як можна дійти висновку, прикрим є той факт, що більшість чиновників селищної ради переслідують інтереси не діючого та обраного голови Тимура Хасановича, а керівників від ОПЗЖ, які фактично здійснюють управління радою.

  2. Значит Никитенко есть что скрывать. Недаром эта злобная бабка ездит за 100 вёрст. Эту особу крышуют российские покровители, почему она ещё при власти? У вас своих местных нет людей, чтобы быть замом?

Comments are closed.