КАЛАГЛІЯ: ПОЛІЦІЯ ПІДОЗРЮЄ НЕПОВНОЛІТНІХ У РОЗБІЙНОМУ НАПАДІ

Кількість переглядів 6355

01 серпня 2023 року слідчим суддею Овідіопольського районного суду Одеської області були розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу трьом неповнолітнім, яких підорюють у скоєні 28 липня 2023 року розбійного нападу у с. Калаглія (Овідіопольська громада, Одеська область) на літнього чоловіка з метою заволодіння грошових коштів.

Попередньо відомо, що декілька осіб проникли до приватного будинку № 9 по вул. Добровольська у с. Калаглія де знаходився 82-річний пенсіонер, якого побили, зв’язали проводами від побутової техніки та наділи на голову поліетиленовий пакет. Після знайшли у будинку грошові кошти у сумі 60 тисяч гривень та зникли з місця злочину. Грошові кошти, по інформації редакції, були розподілені між всіма учасниками.

82-річний пенсіонер, якого залишили розбійники у зв’язаному стані, перебував зв’язаний та без сторонньої допомоги понад 30 годин, поки його не виявив онук.

По факту злочину, слідчим відділенням відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 ГУНП в Одеській області зареєстроване кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, скоєний групою осіб в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Після проведення оперативно-розшукових заходів, були затримані четверо неповнолітніх мешканців с. Калаглія на прізвища: Малишев, Михайличенко, Піроженко та Мунтян.

Слідство клопотало перед слідчим суддею про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. 01 серпня були розглянути три клопотання. Клопотання по Мунтян поки не надходило до суду у зв’язку з відсутністю законного представника неповнолітнього.

Поки я знаходився у суді, поспілкувався з учасниками справи та послухав, як мати Михайлюченко розмовляє по телефону та розповідає деякі подробиці її спілкування з колишніми суддями Овідіопольського суду.

За результатами розгляду клопотань, Малишеву та Михайлюченко визначена міра запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Стосовно Піроженко суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

З приводу заперечень законних представників на зйомку їх неповнолітніх. Редакція «Альтернатива.орг» вважає цю інформацію суспільно необхідною (ст. 29 закону України «Про інформацію»), тобто такою, яка є предметом суспільного інтересу, і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення, адже вона свідчить про порушення прав людини. У даному випадку, неповнолітні, за версією слідства, порушили права пенсіонера на недоторканість житла, право на життя та він був залишений ними без сторонньої допомоги під час знаходження у небезпечному для життя стані.

Наразі пенсіонер перебуває у лікарні де йому надається необхідна допомога.

Триває слідство. Будемо спостерігати за перебігом подій по справі.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
2
Sad
Sad
2
Excited
Excited
2
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
5
Surprise
Surprise
2

51 thoughts on “КАЛАГЛІЯ: ПОЛІЦІЯ ПІДОЗРЮЄ НЕПОВНОЛІТНІХ У РОЗБІЙНОМУ НАПАДІ

    1. Дід-мазохіст – це нонсенс!
      Журналіст, який публікує зображення дітей до набрання відносно них обвинувального вироку суду – це нонсенс!
      Діти-садисти – це нонсенс!
      Домашній арешт без трекера – це нонсенс!
      Феміда без меча – це нонсенс!
      Малий Державний Герб України без щита – це нонсенс!
      Бородатий поліцай – це нонсенс!
      Мати – законний представник свого власного біологічного сина – це нонсенс!
      Ненагодована домашня худоба та птахи у селі понад 30 годин – це нонсенс!
      Неполиті рослини у селі влітку впродовж понад 30 годин – це нонсенс!

      Що ще прокоментувати? Коменти? Дічь!

  1. Тільки щоб посадили цих виродків і бажано максимальний термін покарання . Виродки справжні гірше ніж кацапи !!!

    1. Посадити в кормити -ні ! Нехай працюють за тарілку супу на блага громади поки не здохнуть!

  2. 60 штук для Калаглии большие деньги, можно год в поле не работать. Вот пацаны и напали на старого деда прикинув что лучше разбой чем честный заработок на полях

      1. Ужас конечно. Если это они то заслуживают самого сурового наказания‼

    1. Це не виправдання! Ніхто не любить працювати. Так що давайте всі будем пенсіонерів грабувати?

  3. Шановні депутати просимо вашого втручання про включання вуличного світла під час каменданської години в селах темнота страшна.Можна робити напади на будинки

    1. Світло ще нікого не зупинило,потрібно жорстоко наказувати,дуже жорстоко

    2. Вулиця Шевченко: де діли наше освітлення, яке було встановлене ЗА НАШІ ГРОШІ ? КОЛИ нам повернуть НАШЕ освітлення? Хто може відповісти?

    3. Навіщо тобі освітлення у комендантську годину ???
      Неможна виходити на вулицю у комендантську годину !
      То куди тобі світити ???

  4. В Калаглії куча роботи ,почистити посадки,почистити узбережжя лиману,розкопати,посапати то потрібно під доглядом заставити їх працювати до сьомого поту рік !!! Праця зробила з мавпи людину!!!

    1. Згідна з вами хай працюють,повернуть гроші,вилікують діда,та обов’язково моральні збитки заплатять,та не з мама,та с тата,а за свій заробіток.

  5. Какая польза с того что будет сидеть ,пусть пашет с утра до ночи под наблюдением за мыску каши на блага села!

  6. Полна фуйня . 14 15 літні хлобці адекатні якім вішають розбій не зрозуміло з яких приводів. “Поліція” якись ***** решив повісити собі ромашку на погони Варшанадзе якйї піаретьсь на справі якої даже на розібрався. Ви за дітей думаете підставити та повішати злочини на неповнодітніх коли село кишить злочінцями. СЛАВА ДОБЛЕСТНОЙ ЖУРНАЛИСТИКИ ПОЛІЦІЇ І Т.Д.

    1. Адекватні хлопці ? Не зрозуміло з яких приводів ?
      Ці “Хлопці” спланували розбій на старого діда , побили , зв’язали , питали та вважали що вбили його . Після всього хотіли ще спалити але вирішили що він вже мертвий (не кажучи про подробиці насильства та завданої шкоди в домі)
      Тепер ви нічого не знаючи кажете що “рішили повісити собі ромашку” ? Та підставити дітей ?
      Такі діти потім будуть ходити та вбивати літніх за їхню копійку бо вони такі герої та їм нічого не буде бо вони неповнолітні ?
      Вадим , подумай здраво своей головой

    2. То нехай такі адекватні прийдуть до тебе. А потім оголосиш їм подяку.

  7. А у мене головне запитання до БАТЬКІВ! Як так вийшло, що діти на таке спроможні? У цьому винні саме батьки. По цьому випадку – вони з вечора 28.07.2023 року приблизно до 3 годин ночі 29 липня були у будинку цього пенсіонера, знущались з нього з однією метою – отримати гроші! У країні комендантська години, жодну матір не цікавило – ДЕ УНОЧІ ЇЇ НЕПОВНОЛІТНЯ ДИТИНА?

    1. Там такі батьки як їх діти,хіба нормальні батьки не замітять що їх дитя немає вдома.

  8. Це сталося через те що не було гандону коли займалися сексом їх батьки

  9. У мене питання, що взагалі діти роблять на вулиці під час комендантського часу?

  10. А почему одного арестовали а двух домой к маме? Они 4 часа мучали деда, перевернули весь дом! Пакет на голову стал последней каплей, после которой дед рассказал, где деньги. Изверги!

    1. Виродки і це яким жорстоким і злим нада бути,і ні в кого не душі,ані серця,ані мозгу,,, повинні понести покарання всі і їх батьки теж,,,ті фізично а ті морально і матеріально

  11. Їх було чотири а запобіжний захід тільки трьом. Судити всіх показово щоб іншим був приклад .

  12. Щось тут не так. Дуже багато розбіжностей. Такі неповнолітні і стільки жорстокості? Мені здається,що цим жорстоким мордуванням керував більш дорослий,а не ці малолітні.

  13. Викормила злочинця, а тепер реве! Впевнений що люди на нього неодноразово скаржитись, а мама захищала! Маєте що хотіли!

  14. Чего четверо?аткуда вони знали шо вдеда есть деньги дома ане десь укогось или накарти?

  15. Все трое издевались и все должны ответить.Закрывают лица,надо было посмотреть на дедушку,как поиздевались малолетние выродки.Я забирала деда в больницу и была в шоке,но не думала,что малолетки на такое способны!Жуть и страх,жить и знать,что такое может быть!На поле идите,сапайте,собирайте урожай вам за это заплатят!Что ждет таких в будущем?Если сейчас им сойдет с рук,дальше будет хуже!Жаль дедушку,дай бог,чтобы он поправился!

    1. Виродки і це яким жорстоким і злим нада бути,і ні в кого не душі,ані серця,ані мозгу,,, повинні понести покарання всі і їх батьки теж,,,ті фізично а ті морально і матеріально

      1. Я бы этим парням посоветовал бы в следующий раз влезть в дом к армену газияну, там есть чем поживиться и навар будет больше чем 60тысяч.

        1. Не треба такого нікому бажати, бо увірвуться до тебе ці ж малі і порвуть тобі сраку

  16. А далі буде те що робив Цима, скількох він людей мучив

  17. Якби це було моє дитя я би його відлупцювала та ще сосіду сказала щоб він його облупцював

  18. Всех деток вмести с их малоумными мамашами в камеру. Потом приговор лет на 15 с полной конфискацией!

  19. У телеграм каналах з’явилися подробиці побиття в селі Калаглія Овідіопольської громади літнього чоловіка чотирма підлітками.
    Четверо підлітків забралися в будинок до дідка, жорстоко побили його і пограбували.
    У селі Калаглія Овідіопольської громади 15-річний хлопець придумав план розбійного нападу на місцевого 82-річного дідка. Юний злочинець розповів про це трьом своїм 14-річним друзям. Ті підтримали ідею, підготувалися до злочину, підшукавши темний одяг, рукавички, маски, і пізно вночі пішли до будинку дідуся. Один залишився на вулиці на стрьомі, інші проникли в будинок через кватирку. Господар вже спав і не чув, як грабіжники нишпорять, шукаючи гроші. Дідка розбудили, коли, нічого не знайшли.
    Побивши дідуся руками, ногами і металевою палицею, Підлітки зв’язали його і продовжили катувати, з’ясовуючи, де він ховає гроші.
    Коли дідусь віддав їм 60 тисяч гривень, злочинці втекли.
    Дід більше доби пролежав зв’язаним в будинку, і був виявлений рідними, коли ті приїхали до нього на вихідні в гості. Чоловіка госпіталізували.
    Юних злочинців затримали. Всіх їх чекає кримінальна відповідальність.

    1. НЕ всіх затримали. Деяких уже заховали від людей і правосуддя.

  20. Так хто був четвертий? Мабудь який більш заможній😀

    1. Подивись судовий реєстр, якщо вмієш користуватись, то вираховуєшь, що 4й теж вже своє починає отримувати )))

  21. Господи, это же дедушка 😢старый человек , вчетвером … я не хочу даже думать , что он пережил за это время🥺 Молодые парни а уже разбойники и грабители … Надеюсь на справедливый суд, по максимуму…

  22. Дети побили дедушку , еще не известно выживет ли он в больнице ,а мамы спокойны , что одна что другая, как будто ничего не произошло, надеюсь на справедливость со стороны суда

  23. Під@раси малолітні, закрить на х@й, і нехай сидять, мразі, бо зараз почнуть жаліть їх, це вже садісти, щоб вони там повиздихали, гандони .

  24. Не хватает видео где дедушка лежит на полу с синими ногами 😒😔для тех кто не верит в невиновность …..

  25. Пусть отвечаю по полной программе, звери!!!!!

  26. Поліція у райвідділу затримала не повнолітніх дітей затримала без дозволу батьків та катували та збивали по голові в живіт щоб зізналися злочину ,на камері спостереження дідусь чітко назвав сусіда через город раннього судимого та його племінника всіх останніх хочуть підставити щоб прикрити себе хотіла би звернути увагу военну прокуратуру що у Овідіопольському райвідділу коїться безпридел є відео де чітко назвав який чоловік цей скоїв злочин!!!😢😢😢

    1. Безграмотне, кого ти виправдовуєш?

    2. Мамця, слухай, дід більше доби пролежав зв’язамин, до того ж він доволі старий. . . Коли він прийде до тями, згадає точно, як воно було, тоді і побачимо )))

  27. Не розказуйте сказки,потрібно свій непотріб воспитувати !

  28. почему они все свободно гуляют по калаглии?

  29. Если ты бачила чи бачив чого полиці не визвали только я зиком трепаете

Comments are closed.